xagemox
Topic Author
Posts: 7
Joined: Mon 09 Dec 2013, 01:29

Lite egna regler och varianter

Mon 16 Dec 2013, 17:02

När ja spelade med fler spelare upptäckte ja att många klagade på att de slogs för många ettor. De här gjorde att striden inte kändes seriös utan alla agerade som om de var drog påverkade. Ja klurade lite på de här och kom på en lösning vet inte vad ni tycker om den men här är den i alla fall.

Om en person vill agera mer försiktigt kan han använda välbeprövade metoder eller använda grund en för att de inte ska bli några fel. De här gör också att personen blir mycket förutsägbar och inte testar några nya ideer och tar risker. De här visas i spelet genom att karaktären får en valör lägre på sin tärning och kan då inte längre fumla fast han kan inte heller uppnå sin fulla potential. En person som bara har en T4 kan naturligt vis inte använda de här efter som han inte har några grunder att gå på i de här området. Den här valörs modifikationen påverkar också resurserna som påverkar slaget. Personer som är försiktiga får ingen hjälte poäng för negativa resurser. Har han en negativ resurs vägrar han helt enkelt att ta den risken när han är försiktig.

De här är bara en ide som ja hade när folk blev trötta på alla ettor.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4603
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Lite egna regler och varianter

Tue 17 Dec 2013, 10:31

Hej!

Varianten du föreslår låter vettigt - det är alltid bra att ge spelaren ett val. Bra jobbat!

Synpunkten att det fumlas mycket - kanske för mycket - på grund av Komplikationerna har framförts av fler. Det finns två saker att säga om det:

1) Om vi pratar om strid - är det verkligen så konstigt att kämparna faller omkull, tappar sina vapen, och trillar in i saker under stridens gång? Är det inte tvärtom ganska realistiskt? Närstrid är ingen klinisk operation utan en ganska kaotisk historia. :)

2) Häxmästaren är inte bunden av listan på Komplikationer i regelboken, utan kan själv välja Komplikationer som känns rätt i berättelsen. Det går att tona ner Kompliktionerna om man vill.
Fria Ligan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests