User avatar
Henke
Topic Author
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Perukmakarna

Fri 06 May 2011, 12:54

Vet att denna organisation inte nämnts annat än i regeltext och i blogginlägg men tänkte höra om det kommer finns mer beskrivning om dessa i regelboken? Skulle vara intressant att höra inom vilka "affärsområden" de är aktiva, Om de har speciella symboler/tatueringar samt på vilka platser de huserar etc. etc.
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
User avatar
Brior
Posts: 897
Joined: Sat 09 Apr 2011, 10:59

Re: Perukmakarna

Fri 06 May 2011, 15:32

Perukmakarna och deras ledare Ingolmo Dokella kommer att figurera i nästa roman, dvs boken som kommer efter Slaktare små. I romanen kommer de förmodligen att bli lite sjaskigare än i spelreglerna där de skrivs upp en aning för att fungera som skuggmakt. Jag tänker mig dem ungefär som förbrytarorganisationen i romanen "Ringaren i Notre Dame", gängen i filmen "Gangs of New York" eller som de halvpolitiska/halvkriminella ligor som fanns i den sena republiken Rom. Liksom de senare så har Perukmakarna politisk betydelse såtillvida att de kan sabotera / främja val, pressa fram opinioner i Tricilves under värld eller spöa upp en motståndares liga. De kan förstås också skaffa fram information och göra allehanda smutsjobb. Ett antal skumma affärsmän, hantverkare och finansiärer är kopplade till organisationen som faktiskt även tillverkar riktigt bra peruker.

Perukmakarna är halvkriminella såtillvida att de existerar tämligen öppet i samhället i form av ett nätverk snarare än i något slags hemligt högkvarter. De är beroende av att muta diverse tjänstemän och kan inte göra sig helt omöjliga.

Perukmakarna har en speciell koppling till Praanz da Kaelve. Om ni minns från Svavelvinterromanen så blev PdK förgiftad under Torondan. Två officerskollegor kom då till hans hjälp varav den ene var Mathus Dokella, bror till Ingolmo (den andra var en kvinnlig officer vid namn Tocandra da Privavi). Mathus Dokella är helt lojal med da Kaelve sedan denne en gång räddade Ingolmo undan galgen. Ingolmo är personligen inte lika bundis med PdK men de två samarbetar och litar på varandra så långt situationen nu tillåter. Ingolmo vet att han har officeren att tacka för sitt liv men vill helst hålla en hård fasad inför organisationen och inte prata om saken.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests