User avatar
Krinox
Topic Author
Posts: 26
Joined: Thu 28 Jan 2016, 18:07
Location: I närheten av Nowa Warszawa

Hemmaskapade hjälteförmågor

Sat 19 Aug 2023, 22:29

Såg att det fanns en på engelska sidan, så varför inte en här också.

Mina första.

ALLTID LITE SKRAMMEL
✦ Krav: Köpslå FV 12
✦ Viljepoäng: 3
Du tycks alltid ha en förmåga att snabbt få fram en mindre summa mynt.
En gång per Skift kan du aktivera den här förmågan när du ska betala för en vara eller en tjänst. Du lyckas skramla fram tillräckligt med mynt till ett värde av 5 silvermynt.

FINESS
✦ Krav: Spjut eller Svärd 12
✦ Viljepoäng: 2
Du vet att ren råstyrka inte är enda vägen för att ta ner en fiende. Du kan aktivera denna förmåga efter att du träffat med en Huggande eller Stickande attack du gjort, men innan du du slår ditt slag för skada. Använd din skadebouns för SMI istället.

FÖDD PÅ HÄSTRYGGEN
✦ Krav: Rida 12+
✦ Viljepoäng: 3 vp
Du och ditt riddjur är som sammanvuxna till en varelse. I strid är ni naturkraft att frukta. Dina slag för RIDA påverkas inte av tillstånd.
I strid kan du aktivera denna förmåga som en fri handling och låta ditt riddjur göra en attack. Attacken sker på ditt Initiativvärde och slås med nackdel.


ILLVILLIG
✦ Krav: Närstridsvapen FV 12
✦ Viljepoäng: 3
Inte nog med att du vet hur man kan såra en motståndare, du vet hur man får dem att lida. Du kan aktivera denna förmåga efter att du slagit skadan för en närtstidsattack du gjort. Fienden blöder och tar 1 poäng skada i slutet av varje runda.
Blödningen kan stoppas som en handling med ett lyckats LÄKEKONST, av antingen offret eller en annan karaktär. Att aktivera förmågan räknas inte som en handling.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests