User avatar
Hrodebert
Topic Author
Posts: 72
Joined: Mon 09 Dec 2013, 07:54
Location: Heinöya

Hur många fiender?

Wed 21 Feb 2024, 09:24

I äldre varianter av rollspel som D&D finns beräkningar för hur många fiender/monster som kan vara lämpligt att släppa lös på spelarnas figurer utifrån ”levels” men hur kan man tänka när det gäller Drakar och Demoner? De fiender som inte räknas som monster typ vättar tycker jag är lättare att avgöra antalet för men monster upplever jag är riktigt farliga. Kan en riktlinje vara att utgå från att monster oftast uppträder som solitärer? Det vill säga att en grupp äventyrare som exempel vanligtvis tar sig an ett troll och inte fler på en och samma gång? Finns det andra sätt att tänka och beräkna ”lagom” motstånd?
"Han andades tungt efter den branta stentrappan. Luften var bitande kall och vinden ylade. Framför honom fanns nu den åldriga porten i berget. Stängd och låst med kraftfulla runor. Försiktigt började han nynna galdersången..."
 
User avatar
Short Fey
Posts: 405
Joined: Sat 03 Dec 2022, 14:45

Re: Hur många fiender?

Wed 21 Feb 2024, 09:38

Monster är deffenetivt farliga (det är poängen trots allt). För det mesta kan man se dem som solitära, men i vissa fall kan det finnas fler (t'ex man stötter på tre troll som kokar stuvning)

Generelt så kan man säga av antalet initiativ kort monstren monster kan dra så är"lika med antal SP -1" ett ganska bra antal om du vill ha en utmaning men ge de en chans mot ett tufft monster.

Ska man slås mot fler monster kan man sänka antalet intiativ kort så de får en handling var, eller så får de dela intiativ kort.
Beware the fey!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests