Baldyr
Topic Author
Posts: 812
Joined: Fri 13 Jul 2012, 13:07

Ny förmåga: Rufflare

Wed 12 Jul 2023, 20:50

Någonting som jag saknat i reglerna är en förmåga skräddarsydd för bedragare. Tänk Robur Rödvad, som inte riktigt är vare sig artist eller tjuv.
Rufflare
Förmågan gör det möjligt att använda ÖT i alla slags retoriska konflikter, samt för att finna kriminella kontakter. Expertiserna är som följer:

Fingerfärdighet: Du kan använda ÖT för lönndom när det handlar om att stjäla någonting, få saker att försvinna eller för att fuska i spel.
Förklädnad: Samma som expertisen under Artisteri.
Fiffla: Simpla krämare köpslår och det är visserligen en konstart. Du är däremot en sann bedragare och kan använda förmågan istället för din rikedomsnivå. Slå för Vatten och ÖT.
Avleda: Du äger en förståelse för människors önskningar och kan förutse deras beslut innan de själva ens vet om att de har gjort ett val. Detta är väldigt användbart både för att underhålla en publik med olika trick, och för att bedra dem i exempelvis ett riggat spel om pengar. Slå för Vatten och ÖT - antingen har du lyckats avleda uppmärksamheten från någonting annat, exempelvis som medhjälp till någon annan som agerar i lönndom - eller så har du lyckats lura någon på pengar. Ett misslyckat slag innebär alltid att tricket avslöjas och att publiken eller offret känner sig lurad.
Förfalskning: Du kan förfalska dokument och underskrifter, men även mynt och handelssedlar om rätt utrustning står till förfogande. Slå för Vind och minst en ÖT. Resultatet är den SG som andra måste nå för att genomskåda förfalskningen.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest