User avatar
Telephalsion
Topic Author
Posts: 30
Joined: Thu 23 Oct 2014, 21:48

Planetidé - Megadronternas planet

Fri 10 Apr 2020, 11:04

Jag låter alla mina spelare göra en planet, ett system eller en station som vi sedan kan sätta i spel vid lämpligt tillfälle. Här är första spelarens idé.

Planeten är ett lummigt paradis, om än inte för människor då luften är full av direkt skadliga ämnen. Växt och djurlivet domineras av två saker. För det första finns inga naturliga predatorer, ett faktum som troligen orsakat den andra saken. Alla varelser är megafauna. När människorna kom till horisonten och de första kolonisatörerna anlände upptäckte de en uppsjö av varelser som inte visade minsta tecken på självbevarelsedrift inför ett annalkande rovdjur. Efter år av jakt har flera arter utrotats och efter det att en last med bioskulpterade monstroum släppts lös på en, tack och lov, avskild minikontinent har den landmassan blivit så gott som öde på djurliv. De få varelser som lever där är de resterande bioskulpterna som lever på varandra i ett sakta sinande biologiskt system.

Den ekologiska katastrof som orsakats av kolonisationen, jakten och introduktionen av predatorer gjorde att fraktionernas råd beslutade att utropa planeten till ett naturreservat. En rymdstation som kontrolleras av legionen och konsortiet har etablerats i omloppsbana.

Även om det verkar som om detta är en väldigt altruistisk och ekologiskt hänsynsfull manöver ska ni inte låta er luras. Konsortiet har nämligen noterat att flera av de kvarvarande varelserna på planeten producerar unika substanser som kan användas för allehanda kemiska, kosmetiska och kommersiella appliceringar. Mest känt är den parfym som produceras från doftkörtlarna från gigantiska amfibier på planeten.

Äventyrsuppslag. En agent från en fraktion vill att spelarna tar två exemplar av megafauna levande hem till coriolis oupptäckta för att kunna avla dem utanför konsortiets kontroll.

En rik dar vill åka på storviltsjakt, eskortera hen dit, hjälp till under jakten och frakta villebrådet hem till Dabaran i den jättestas som köpts för ändamålet.
 
Anung
Posts: 13
Joined: Tue 28 Feb 2023, 09:09

Re: Planetidé - Megadronternas planet

Fri 17 Mar 2023, 11:01

(värsta necro-posten här nu) Detta var faktiskt en jäkligt kul, Dune-liknande idé! Om du ser detta och jobbade ut något mer om den, så hade jag gärna läst det!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests