Faråtzonen
Topic Author
Posts: 388
Joined: Tue 08 Mar 2016, 18:36

Hur ska utrymmen som läker tillstånd användas i spel?

Fri 04 Nov 2022, 12:39

Jag har uppfattat att Nordiska Väsen är ett rollspel där mysterierna i första hand är tänkta att utspela sig på isolerade platser ute på den svenska i landsbygden. Ändå är flera förbättringar i Slottet Gyllencreutz utrymmen som ökar chansen att läka fysiska/mentala tillstånd om rollpersonerna befinner sig inne i Slottet Gynnelcreutz (t ex botanisk trädgård, kapell, sjukstuga, lokal krog). Jag förstår inte hur spelkonstruktören har tänkt att utrymmen som hjälper rollpersonerna att läka tillstånd ska användas i praktiken under ett pågående mysterium.

Är det tänkt att rollpersonerna ska återvända till Slottet Gyllencreutz under mysteriet för att läka tillstånd? Det bryter i så fall den för skräck så viktiga känslan av isolation.
Eller är det tänkt att dessa utrymmen ska användas för att läka tillstånd (undvika permanenta kritiska skador?) efter mysteriet när rollpersonerna har återvänt till Slottet Gyllencreutz?

Någon som vet hur dessa utrymmen är tänka att användas i spel?
 
User avatar
Fenhorn
Moderator
Posts: 4493
Joined: Thu 24 Apr 2014, 15:03
Location: Sweden

Re: Hur ska utrymmen som läker tillstånd användas i spel?

Fri 04 Nov 2022, 13:17

Det finns utrymmen som tillåter spelarna att spela ut en scen där och på så vis läka ett tillstånd, som t.ex. den Botaniska Trädgården och det finns utrymmen som ändvänds vid Återhämtningsslag så som Sjukstugan. Återhämtningsslag slås efter ett mysterium och RP har då tillgång till utrymmet. De utrymmen som kräver en scen används bara under ett mysterium, skulle kunna vara vid förberedelsefasen (om SL har hittat på att något speciellt ska hända) som då åtminstone delvis utspelar sig i Upsala eller t.o.m. i slottet självt. SL kan ju också låta ett mysterium utspela sig på slottet. De Hot som kan hända då och då utspelar sig ju allt som oftast i Upsala och/eller slottet. Mysterier/hot som utspelar sig i Upsala och/eller slottet kommer ju bli en aningen lättare att att ta sig igenom om man har ett helt slott med saker i.

De så kallade köpmysterierna utspelar sig alla, mer eller mindre i någon utbyggd (har inte spelar/läst alla än dock) så de utrymmen som kräver att man spelar ut en scen i slottet blir ju något mindre användbara när man spelar dom, åtminstone under själva mysteriedelen.
“Thanks for noticin' me.” - Eeyore

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests