Sennah001
Topic Author
Posts: 36
Joined: Wed 07 Dec 2016, 14:14

Ny magi-tradition - Demon-Magi!

Tue 02 Jul 2019, 20:26

Hejsan allesammans! 

VARNING FÖR SPOILERS!

Jag har i min kampanj jobbat in lite mindre personliga saker till var och en av mina spelare, men en av dem har tagit lite lägre tid på att skriva en backstory till deras karaktär. Nu har han gjort det och berättelsen jag fick var något i stilen med ett problematiskt förflutet med en pappa som stack efter ha haft sex med hans mor som han sedan föddes av. En mer utvecklad backstory fick jag inte, men jag fick samtidigt kreativ frihet att skapa resten! För mig låter detta som en avkomma av Merigall! Hur det kommer gå spelmässigt är fortfarande lite upp till bevis, men jag tänker mig något i stilen med att när han väljer att sova händer det att Merigall tar över kroppen och ställer till saker och ting... och lämnar meddelanden till spelaren i form av små lappar i hans fickor. 

Jag har ingen aning om min spelare kommer att gilla detta, men som lite extra grädde på moset vill jag ge honom något som relaterar till hans nu demoniska sida, aka Merigalls son. Därför har jag slängt ihop en helt ny magitradition, demon-magi! Magin tar inspiration från demonerna Merigall och Krasylla och är just nu i ett tidigt stadium.... och troligtvis obalanserat jämfört med de andra magi-traditionerna, och därför behöver jag eran hjälp! Läs gärna igenom dokumentet och skriv era funderingar och tankar i detta forum så jag kan förbättra magi-traditionen. 

Dokumentet kan hittas via denna länk: Demon-Magi

// Hannes

______________________________________________________________________________________________

UPPDATERING

Hejsan allesammans!

Jag tog en liten paus med att färdigställa min nya magitradition, Demon-magi, men nu är den äntligen klar, och med extremt värdefull och uppskattad feedback från Pellejones är jag super nöjd! Jag tror ni alla skulle gilla den! Jag har gjort några ändringar av formuleringen av besvärjelserna och balanserat dem en smula, gjort några estetiska ändringar och tillägg, sedan har jag även skapat en helt ny tabell för magiska missöden som är kopplat till demonkorruption vilket ger en helt ny känsla av traditionen! I min spelgrupp kommer jag personligen att köra med att besvärjelsen Offer till Churmog går direkt till Krasylla, vilket jag tror kan skapa ett roligt ögonblick när spelaren inser vad hen har gjort! 

Hoppas ni får ut mycket nöje av traditionen! // Hannes 
Last edited by Sennah001 on Wed 24 Jul 2019, 18:55, edited 2 times in total.
 
User avatar
pellejones
Posts: 158
Joined: Wed 22 Oct 2014, 23:14
Contact:

Re: Ny magi-tradition - Demon-Magi!

Wed 03 Jul 2019, 14:35

Coolt. Kul med ny magi. Nivå 4 känns tungt att nå bara :)  Ett hett tips: Engagera er inte för mycket i karaktärerna. Risken att dö är överväldigande stor i detta spel.

Här är mina kommentarer:
Kul med en helt ny typ av magiskola! Dock är två av dessa magier helt obalanserade:
1) Leva på känslor är för bra. Att ta bort behovet av mat är ju så klart bra men den borde påverka folk negativt. Sno en poäng karisma eller något sånt från den du äter "liv" ifrån.
2) Kokong: Bryter spelet helt och hållet. Bara be dina vänner skydda dig i några dagar - maxa alla dina GE. Ut och härja, skaffa kraftpoäng, be dina vänner vakta dig några dagar - Maxa FV. Den om någon ska vara nivå 4. Om den ska vara nivå 2 måste dessa förbättrade värden vara temporära. 
 
Simpa
Posts: 51
Joined: Mon 22 Dec 2014, 10:23

Re: Ny magi-tradition - Demon-Magi!

Thu 04 Jul 2019, 16:40

Kul med mer magi!

Lite idéer och kommentarer:

Jag gillar KOKONG skarpt, och tycker inte den verkar vara särskilt OP! Däremot skulle den (för att öka risken med att kasta den) kunna fungera såhär: Du väljer en effektgrad, och sedan får du välja hur många grundegenskapspoäng (ta bort höja färdighet, det är kanske lite väl?) du ska höja och hur många kvartsdygn den gäller - sammanlagt inte fler än effektgraden. På så vis får du göra en rolig avvägning på hur kraftfull du ska bli och hur länge det ska räcka! Det skulle också kunna ta längre tid för kokongen att utvecklas, ett eller flera dygn?

DEMONISK SPECIALFÖRMÅGA - Varför inte bara använda tabellen för Demoniska specialförmågor? Du kan få en för varje effektgrad, men för varje specialförmåga utöver den första får du också en nackdel? Och slumpvis vald grundegenskap sänks med 1 för varje effektgrad, når du 0 i någon så dör du - fruktansvärt demonmuterad.

DEMONISK VÄXTLIGHET
Inspirerad av växtligheten i Väderklints vaktorn så kunde det göras någon besvärjelse som transformerar växtlighet till demonisk sådan. Kanske en nivå 2-besvärjelse som gör om all växtlighet inom KORT räckvidd till demonisk dito. Besvärjaren kan sedan ha ständig telepatisk kontakt med växtligheten som kan varna för faror m.m.

/Simpa
 
Sennah001
Topic Author
Posts: 36
Joined: Wed 07 Dec 2016, 14:14

Re: Ny magi-tradition - Demon-Magi!

Sat 06 Jul 2019, 21:27

Hej igen!

Jag har fortsatt jobba med Demon-magi och med extremt bra feedback från Pellejones som tog sig tiden att bolla idéer med mig på Discord, stort tack! och från Simpa som lämnade en mycket användbar kommentar i denna tråd har jag nu en ny och uppdaterad version av Demon-magi! Jag länkar den nya versionen i denna post och uppdaterar länken i början av denna tråd. Jag söker fortfarande efter så mycket feedback jag kan få!

Ny version: Demon-Magi version 2

Stort tack till er alla! // Hannes 
 
Sennah001
Topic Author
Posts: 36
Joined: Wed 07 Dec 2016, 14:14

Re: Ny magi-tradition - Demon-Magi!

Wed 24 Jul 2019, 18:57

Hejsan allesammans!

Nu är magitraditionen uppdaterad och klar! Det finns en del ändringar och tillägg. Tack igen till Pellejones för all feedback!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests