ultralof
Topic Author
Posts: 6
Joined: Mon 11 Mar 2013, 17:34

Nekromantikerjägare i Slaktare små?

Sat 13 Apr 2013, 23:11

Jag håller precis på att spelleda gamla goda Konfluxsviten, men jag inspireras även delvis av Erik Granströms böcker om samma story.

I Slaktare små (som jag läst men tyvärr ej äger) så finns det en grupp som jagar nekromantiker. Jag vill minnas att det var en av animisterna på den däringa ön med magiker i söder som nämner det (och är medlem).
Vad hette gruppen med nekromantikerjägare?
Vad hette gubben som berättar om den?
Finns det några fler kända medlemmar?

Var han även nån sorts hemlig väktare av nått slag, eller rörde detta väktande antinekromantikerorden?

Det var ett tag sen jag läste den boken och detaljerna är diffusa, men det skulle vara klockrent om gruppens halvalvs mystiska alvfarsa var en av nekromantikerjägarna men skulle vilja ha lite mer detaljer innan jag berättar mer för spelaren.

Jag skulle bli extra glad om någon kunde nämna vilka sidor det står på, men ansträng er inte i onödan =)
 
User avatar
Henke
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Re: Nekromantikerjägare i Slaktare små?

Sun 14 Apr 2013, 06:18

Lite osäker på vad du syftar till i böckerna, men jag skulle gissa att det gäller den animistiska inkvisitionen Abzulvan som utgår ifrån ön Mereld. De är egentligen inte specialiserade på att jaga Nekromantiker utan är efter allt som är skapelsestörande (demonologer, illusionister, nekromantiker etc). En av ledarna i Abzulvans råd heter Sambarsynd Coria.

Det skapelsestörande i Trakorien handlar (iaf enligt nya rollspelet Svavelvinter) också om magi som böjer naturen på ett onormalt och tvingande sätt (t.ex. en animist som tvingar sin omgivning med sin magi/gudakraft). Det betyder att den gamla uppdelningen med ond magi (nekromanti etc) och god magi (animism etc) inte riktigt gäller i Trakorien utan här är man skapelsetrogen (väktare av gudarnas skapelse) eller skapelsefientlig (rebell som vill riva ner gudarnas "kulisser"). Sedan finns det givetvis en väldig massa nyanser kring detta och folk som är mer eller mindre av båda sidor.

Det finns lite mer att läsa om organisationen i Svavelvinter-rollspelet, så jag skulle föreslå att du införskaffar det för att få mer kött på benen.
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
User avatar
Brior
Posts: 897
Joined: Sat 09 Apr 2011, 10:59

Re: Nekromantikerjägare i Slaktare små?

Sun 14 Apr 2013, 09:08

Som Henke säger så heter organisationen Abzulvan och du kan läsa mer om den i detta inlägg: http://erik-granstrom.blogspot.se/2012/04/abzulvan.html. Något som kan vara bra att tänka på är att Abzulvan inte är en orden med en sluten krets medlemmar utan snarare ett förbund av ganska olika intressen som alla har det gemensamt att de försvara polyteismen och skapargudarnas tänkta plan för världen. Detta sagt så finns det ett antal mer eller mindre fanatiska ordnar inom Abzulvan.

Personen du tänker på var mycket riktigt Sambarsynd Coria och han blev i sin ungdom utsedd till en av den femte konfluxens fyra väktare, ett ämbete varken han eller någon annan egentligen vet vad det innebär (sid 242 Slaktare små). Han verkade vid ett animisttempel i Kintanarou på ön Mereld tills detta utplånades av RhabdoRanamördare.

I det kommande äventyret "Lojalisternas tid" till det nya spelet Svavelvinter finns två utsända från Abzulvan, båda demonjägare: Fyrfingers Halvhosa (som egentligen heter Geto men inte tycker sig förtjäna ett namn), en katalbisk, mager och blek solmagiker som saknar lillfingrar eftersom hon är medlem av Disnidernas sekt vilka anser att det femte fingret är ditsatt som prövning av gudarna. Dessutom Brondon Vilhúlla, en fyrtioårig diplomat som är asketisk och gamliknande, mycket intelligent och behärskad och närmast att betrakta som detektiv. Han bär mörka, enkla kläder med den broderade blomsterkragen som varande Abzulvans emissarie.
 
ultralof
Topic Author
Posts: 6
Joined: Mon 11 Mar 2013, 17:34

Re: Nekromantikerjägare i Slaktare små?

Mon 15 Apr 2013, 15:45

Ah. Tackar tackar. Kommer nog funka rätt bra in i min kampanj, fast jag kommer nog göra hela organisationen mindre och mer löst hållen för att passa in bättre.
Tack för hjälpen!

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests