User avatar
Kapten Farouk
Posts: 44
Joined: Sun 06 May 2012, 22:20
Location: Malmö

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Tue 08 May 2012, 17:00

Har inte riktigt bestämt mig än, men det blir lite äventyrande i Gränsrymden iaf. Kör nog Ljusblommans Mörka Blad förr eller senare dock.
Känns som om Gränsrymden har oerhört stor potential. Där finns så mycket uppslag, motsättningar och intressanta personer. Ska själv spela LMB snart så jag vågar inte kika här för mycket eller införskaffa äventyret av rädsla för att frestas läsa det.
 
robobot
Posts: 31
Joined: Fri 28 Sep 2012, 11:16

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Sat 15 Dec 2012, 17:50

Här är lite tips för den som har tänkt spelleda Iskallt Inferno i framtiden.

Min grupp ska ta sig an Iskallt Inferno nästa vecka och när jag började läsa "Bakgrunden" i äventyret tyckte jag att det fanns mycket intressant fakta som det vore roligt att gruppen fick ta del av innan de hoppade på uppdraget. Att forskare med härkomst från zeniterna ville göra gott och hjälpa de fattiga och sjuka förstkomna från misär känns som något som borde ha uppmärksammats i Horisonten och som de flesta redan bör veta om. Istället för att köra en väldigt lång stämningsscen innan den redan existerande stämningsscenen i äventyret valde jag att skriva ihop lite stämningsscener som jag har mailat ut till min grupp, ungefär en per dag fram till äventyret startar. Jag utgår från att man har spelat LMB, lätt att omformulera.

Detta kan man självklart även göra mellan två akter i något annat äventyr, när gruppen sitter på någon kantina. Eller mitt emellan två olika äventyr. Jag tror att det kommer höja stämningen och rollspelandet i äventyret. Jag berättar bara fram tills dess att projektet lades ner, alltså vet inte gruppen att forskningen återupptogs på Dhaab, något de kommer förstå när de besöker platsen..

"Stämningsscen 1"

Zalebs kantina på Djachroum är ovanligt tyst och lugn. Med tanke på vad som har hänt på Djachroum den senaste tiden är det inte förvånade. Maskinisterna har lämnat stationen, våldet har ökat och senast skedde ett mordförsök på Akbar. Ni sitter i ett hörn och avnjuter en kanna Kohôl och en skål med torkade dadlar. På en skärm i taket visar Bullitinen en dokumentär:

"... den första examensklassen ur Stiftelsens högre fakultet, första generationen zeniter som har växt upp i tredje horisonten. Fyllda av förhoppningar och ideal vill de hjälpa de förstkomna ur den misär av fattigdom och medföljande sjukdom som de såg runt om i horisonten. När de båda kulturerna, förstkomna och zeniter, först beblandades strök många med av nya sjukdomar. De ny examinerade forskarna ville ändra på detta..."

"En kanna Kohôl till?" avbröt Dirk och innan han fick något svar reste han sig och gick mot baren.
 
robobot
Posts: 31
Joined: Fri 28 Sep 2012, 11:16

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Sat 15 Dec 2012, 17:54

"Stämningsscen 2"

Zuha mumlar något för sig själv och kastar en torkat dadel efter Dirk när han går i vägen för skärmen. Som den med mest erfarenhet inom sjukvård i gruppen tycker Zuha att det här verkar vara en dokumentär värd att uppmärksamma och lutar sig fram och börjar fingra på kontrollerna i bordet ni sitter vid som direkt börjar lysa upp. Dokumentären på skärmen i taket hoppar då tillbaka till det ställe där Dirk avbröt och fortsätter som vanligt:

"...Till sin hjälp hade de nanitteknologin som skulle göra kroppen till en mer tålig organism. Med naniternas hjälp kunder man stänga av vissa delar av kroppen och likt en maskin koppla förbi den felande länken tills den var åtgärdad. Ledda av tre forskare, Abdul Farra, Timon Gehmet och Vadra Ilya, började man utföra tester. Testpersonerna reagerade bra och deras kroppar klarade av de flesta kända sjukdomar utan större problem. En ny omvälvande tanke föddes. Var döden bara en sjukdom som kunde övervinnas?..."

"Är det inge kampsport att titta på istället?" suckar Kahlid högt. "Sår från en Nekatra kan inget läka, alltså är den här dokumentären inget annat än science-fiction. Hehehehe."
 
User avatar
Kosta
Site Admin
Topic Author
Posts: 1515
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:04

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Sun 16 Dec 2012, 00:34

Sjysst sätt att väva in introtexten och bakgrunden - när spelar ni?
Fria Ligan
 
robobot
Posts: 31
Joined: Fri 28 Sep 2012, 11:16

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Sun 16 Dec 2012, 01:34

Ja, det blir lite Coriolis även mellan spelträffarna genom att göra såhär. Passar de inbitna spelarna som gillar miljön och storyn bra, de som mer är ute efter umgänget kanske tycker att det blir för mycket att läsa :D

Vi spelar II på tisdag så jag kommer skicka ut en stämningsscen till min grupp att läsa imorgon. Och kanske en på måndag. Delar med mig av dem också i denna tråd när de är färdigformulerade.
 
robobot
Posts: 31
Joined: Fri 28 Sep 2012, 11:16

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Sun 16 Dec 2012, 14:01

"Stämningsscen 3"

"Du får åka till Sasayas arena om du vill spendera din fritid med onödigt våld" svarade Zuha utan att släppa blicken från skärmen. "Typiskt soldater…"
Dirk kom försiktigt gående tillbaka till bordet. Han hade inte en, utan två stora kannor som han försökte balansera i händerna utan att spilla. ”De här två hade stått från igår kväll, bortglömda tydligen, så jag fick dem för halva priset!”
"Härligt!" jublade Kahlid till svar. "Billig Kohôl är bra Kohôl, med tanke på vår ekonomiska situation." Samtidigt som Kahlid slängde fram sin bägare för påfyllning fortsatte dokumentären:

"… Tyvärr var atomslöjdens under inte så enkel som de först trott. När testpersonerna inte utsattes för sjukdomar började naniterna konstruera egna sjukdomar som de kunde arbeta mot. Naniterna kunde inte ligga i vila utan var tvungna att stimuleras. Detta ledde uteslutande till att testpersonerna dog av organkollaps. Trots olika spärrar kunde inte forskarna övervinna naniternas vilja att hjälpa…"

"Är du säker på att det inte bara är slattar från igår om de har samlat ihop i ett par kannor?" undrade Zuha. "Med tanke på hela asteroidstationens ekonomiska situation är billig Kohôl bra Kohôl för de flesta. Speciellt för dem som säljer det." Gruppen behövde verkligen ett uppdrag snart för att tjäna lite snabba birr…
 
robobot
Posts: 31
Joined: Fri 28 Sep 2012, 11:16

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Mon 17 Dec 2012, 18:37

Sista scenen skickade jag ut till min spelgrupp idag. Imorgon spelar vi Iskallt Inferno, hoppas de kopplar samman utskicken och äventyret.

"Stämningsscen 4"

Alla i gruppen satt nu tysta med en bägare Kohôl framför sig och såg på dokumentären om naniterna:

"… Finansiärerna drog sig ur med tiden och projektet lades ner. De tre forskarna stod nu barskrapade och såg nu sakta hur deras drömmar höll på att grusas. Ilya valde att ge upp men de andra två forskarna, Farra och Gehmet, försökte finna nya finansiärer. Huruvida projektet lades ner helt eller med tiden återupptogs är okänt…"

Helt plötsligt blev det helt mörkt i kantinan, lamporna slocknade och skärmen i taket blev svart. "Ingen fara" ropade en kvinna från bakom bardisken. "Vi kommer snart ut med ljus och lyktor och ställer på borden." Ännu ett av de allt mer vanliga strömavbrotten som har drabbat Djachroum den senaste tiden…
 
Karfevali
Posts: 58
Joined: Sun 10 Apr 2011, 12:42

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Wed 26 Dec 2012, 18:42

Finns spelarmaterial 2 digitalt? alltså utdraget ur plantregistret.
Livet är ett test så också spelarnas idioti ;)
 
User avatar
Kosta
Site Admin
Topic Author
Posts: 1515
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:04

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Wed 26 Dec 2012, 18:54

Finns spelarmaterial 2 digitalt? alltså utdraget ur plantregistret.
Om den inte är upplagd på vår nedladdningssida så finns den inte - än iaf. Kollar med Christian.
Fria Ligan
 
Coffinshaker
Posts: 17
Joined: Sat 09 Apr 2011, 11:50

Re: Iskallt Inferno - Spelledardiskussioner

Fri 28 Dec 2012, 23:39

Coolt att du använde bakgrunden till scenariot i stämningsscenerna. Äventyret har har en gedigen bakgrund - för att vara ett konventscenario - som bör komma fram. Jag kommer ihåg att jag skrev en uppföljare till II, men att massa annat kom i vägen sen kraschade gamla datorn. Tror att jag dessutom drog upp ett scenarioram för en tredje, avslutande, del, men att det också försvann när datorn kraschade. Tråkigt såhär i efterhand.

/Adam

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests