Reprobate
Topic Author
Posts: 1
Joined: Fri 25 Aug 2017, 17:08

Regler för att knega?

Fri 25 Aug 2017, 17:11

Hej

Tänkte höra om det finns regler för att arbeta i Coriolis? Dvs, vad kostar det att bedriva gruvdrift, hur lång tid tar det, hur mycket tjänar man? Hur bärgar man skepp. Hur beräknar man vinsterna? Vad är riskerna? Osv.

Carl
 
User avatar
Kosta
Site Admin
Posts: 1514
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:04

Re: Regler för att knega?

Mon 04 Sep 2017, 21:22

Hej!

Vi har faktiskt inte gjort något sådant. Vill du ha det skulle jag använda tabellen för belöningar i Horisontens hemligheter (tabell 21, sid 42) som grund med för att beräkna eller sätta en grund för ett prospektionsuppdrag (gruvdrift, tabell 34, sid 48) eller något av de uppdrag som finns för legofolk/arbetare på i (tabell 39, sid 52, Arbetsresa).

Omkostnader från Coriolis och för skeppsservice kan du också använda för att bestämma hur mkt en grupp bör kunna tjäna. 

Kanske andra på forumet har fler förslag? :)
Fria Ligan
 
User avatar
Telephalsion
Posts: 30
Joined: Thu 23 Oct 2014, 21:48

Re: Regler för att knega?

Mon 13 Apr 2020, 15:33

Detta är en intressant fråga som kopplas ihop med flera andra frågor. Vet vi det ekonomiska läget för horisontens invånare kommer saker som mutor, reskostnader och annat med på köpet. Om vi antar att medelhorisontsvensson tjänar ihop mellan 1-50% mer än vad denne behöver varje månad. Då får vi ett spann för hur mycket "extra birr" en person har. Och kan du uttala oss om vad lite extrakneg skulle kunna betala.

En person som lever normalt och säg, säljer tilltugg på Ozontorget kanske regelbundet kan lägga undan 250 Birr per segment, det räcker gott för att kunna unna sig lite tabak eller Arash en gång i veckan, eller köpa nya kläder nån gång per segment. Ska personen dock börja bruka Opor så måste kanske personen skära ner till spartanskt leverne. Och för att föda ett Kambraberoende, ja, då är det dags för grov brottslighet och avtal med syndikatet.

Med det sagt. Ett "vardagskneg" på Coriolis kan alltså resultera i en segmentlön på mellan 1050 till 1500 Birr per segment. Varje segment har fyra veckor om 9 dagar (en per ikon) plus en eller två ikondagar. En på 6 segment och 2 på de segment som avslutar en triad, baserat på följande kalender: https://forums.modiphius.com/t/the-cori ... endar/8013

Med ovan upplägg kan vi höfta att vi har 32-35 arbetsdagar på ett segment beroende på yrke. För jag tänker att det går bort lite vilodag eller festivaldag här och där.
Vi kör 32 dagar. Då antar vi att folk inte jobbar på den ansiktslöses dag (kanske är det så att folk inte jobbar på den dag som motsvarar deras ikon? hmm..) och att folk är upptagna med ikondyrkan sista segmentdagen. Jag får det till ca 30-50 Birr per arbetsdag. Detta känns ju inte helt tokigt. Då kan en hemlös jobba ströjobb och ändå ha råd med droger och kanske mat också, känns lagom rimligt på ett dystopiskt sätt.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests