Page 1 of 1

Betraktare och de nya energivapenreglerna

Posted: Tue 08 Mar 2016, 22:39
by R-bajter
Efter att ha läst Maskinarium och de nya energivapen-reglerna funderade jag på om inte betraktarna blir väl kassa om all deras ammunition bara utgörs av SL:s EP/MP/VP-pool. Min husregel blir att de har ett inbyggt e-pack i varje vapen, som kan tömmas på det nya sättet via att man slår 1 på alla pryltärningar. Händer det så kan de använda EP tills de nått en laddningsstation. Därmed får alla betraktare prylbonus på sina inbyggda vapen, vilket kommer göra dom farligare, men det kanske inte spelar större roll :twisted:
Kompensation kan vara att RP kan skörda E-pack från fallna betraktare och med ett lyckat slag med Mecka montera loss det inbyggda vapnet...

Re: Betraktare och de nya energivapenreglerna

Posted: Tue 08 Mar 2016, 23:21
by Fenhorn
Eller kanske skulle kunna köra med att Genla Alfa är ett kollektiv med en egen Energi-UN som alla robotar har varje dag. Den exakta Energi-UN nivån kan man kanske till och med anpassa efter vad som händer i spelet eller helt enkelt bara köra med att alla GA robotar har 7 Energi robotar var per dag. Att robotarna måste använda EP skulle ju då bli en taktisk faktor som spelarna om de är smarta kan använda emot dem och robotarna kan kanske få retirera tack vare detta eller kalla på förstärkning.

Hade jag inte redan kört GA så hade jag nog gjort något sådant och då "byggt om" robotarna efter Maskinarium.


Vad gäller SL:s pool så tycker jag det är en bra en idé som balans-faktor men funkar nog inte så bra med GA då dessa robotar ska vara övermäktiga (i alla fall till en början), funkar nog bäst i Zonen (har inte läst så mycket i Maskinarium så jag vet inte hur bra det fungerar där). Poolen ser jag dock bara som ett balansverktyg. Dock så kommer jag att frångå detta i undantagsfall (speciella SLP).

Re: Betraktare och de nya energivapenreglerna

Posted: Wed 09 Mar 2016, 00:28
by Tomas
Kloka tankar. Att ge betraktarna varsitt E-pack är en smidig lösning, att ge Betraktarna som kollektiv ett större pott EP (åtminstone från start) är också klokt.