User avatar
R-bajter
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue 08 Mar 2016, 22:00

Betraktare och de nya energivapenreglerna

Tue 08 Mar 2016, 22:39

Efter att ha läst Maskinarium och de nya energivapen-reglerna funderade jag på om inte betraktarna blir väl kassa om all deras ammunition bara utgörs av SL:s EP/MP/VP-pool. Min husregel blir att de har ett inbyggt e-pack i varje vapen, som kan tömmas på det nya sättet via att man slår 1 på alla pryltärningar. Händer det så kan de använda EP tills de nått en laddningsstation. Därmed får alla betraktare prylbonus på sina inbyggda vapen, vilket kommer göra dom farligare, men det kanske inte spelar större roll :twisted:
Kompensation kan vara att RP kan skörda E-pack från fallna betraktare och med ett lyckat slag med Mecka montera loss det inbyggda vapnet...
 
User avatar
Fenhorn
Moderator
Posts: 1942
Joined: Thu 24 Apr 2014, 15:03
Location: The Pearl of Lake Vänern.

Re: Betraktare och de nya energivapenreglerna

Tue 08 Mar 2016, 23:21

Eller kanske skulle kunna köra med att Genla Alfa är ett kollektiv med en egen Energi-UN som alla robotar har varje dag. Den exakta Energi-UN nivån kan man kanske till och med anpassa efter vad som händer i spelet eller helt enkelt bara köra med att alla GA robotar har 7 Energi robotar var per dag. Att robotarna måste använda EP skulle ju då bli en taktisk faktor som spelarna om de är smarta kan använda emot dem och robotarna kan kanske få retirera tack vare detta eller kalla på förstärkning.

Hade jag inte redan kört GA så hade jag nog gjort något sådant och då "byggt om" robotarna efter Maskinarium.


Vad gäller SL:s pool så tycker jag det är en bra en idé som balans-faktor men funkar nog inte så bra med GA då dessa robotar ska vara övermäktiga (i alla fall till en början), funkar nog bäst i Zonen (har inte läst så mycket i Maskinarium så jag vet inte hur bra det fungerar där). Poolen ser jag dock bara som ett balansverktyg. Dock så kommer jag att frångå detta i undantagsfall (speciella SLP).
“Thanks for noticin' me.” - Eeyore
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4513
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Betraktare och de nya energivapenreglerna

Wed 09 Mar 2016, 00:28

Kloka tankar. Att ge betraktarna varsitt E-pack är en smidig lösning, att ge Betraktarna som kollektiv ett större pott EP (åtminstone från start) är också klokt.
Fria Ligan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests