User avatar
Jumbojanne
Topic Author
Posts: 46
Joined: Mon 15 Jun 2015, 15:19

Patrull Fenix: Katastrofens Väktare

Wed 11 Oct 2017, 01:46

Vi är ett gäng kompisar som spelar rollspel på tisdagar. Efter att ha spelat Mutant År Noll i ett år så har vi bestämt oss för att testa någonting annat och därför gett oss på Katastrofens Väktare. Som sig bör inleds denna spelrapport med en genomgång av Rollpersonerna.


Kristian Morgonstierna - Officer
Sty 2, Kyl 4, Skp 3, Kns 5.
62 år gammal
Utseende: Bulliga kinder, inget hår ovanpå. Fet, stor, tjock adelsmage. Ordentlig officersklädsel.
Kontakter: Älskarinna (Astrid Skarprättare), Domare (Hans Morgonstierna), Odåga till son (Fredrik Morgonstierna)
Hatar: Antonius Block
Vill Skydda: Valeria von Rijn
Stora Dröm: Att härska över Elysium I.

Kristian har en flådig lägenhet fylld med antika böcker och olagliga lyxvaror. Har en passion för ost och vackra kvinnor.

Manfred Skarprättare - Tekniker
Sty 4, Kyl 4, Skp 5, Kns 2
Medelålders
Utseende: Neckbeard, gula pilotglasögon. Fetlagd. Hängslen, smutsigt verktygsbälte.
Kontakter: Farfars Gömmor, Gangster
Hatar: Toddy Silferhiessa
Vill Skydda: Molly Finkel
Stora dröm: Att skapa en AI

Manfred bor hos sin farfar och tycker bättre om datorer än människor. Han vill bygga en robotfru som älskar honom för den han är.

Douglas von Rijn - Utredare
Sty 4, Kyl 4, Skp 5, Kns 2
48 år gammal
Utseende: Trött uppsyn, gråsprängt skägg. Krökt och stel. Dubbelknäppt kostym.
Kontakter: Tjallare, Trogen maka (Hilda von Rijn), Fruktad Far (Vilgot von Rijn).
Hatar: Skrotkungen
Vill skydda: Teodora von Rijn (lillasyster)
Stora dröm: Rensa ut alla lagbrytare.

Douglas drivs av sitt hat mot alla lagbrytare och odågor i djupet. Iskall och oförlåtande, förutom när det kommer till Hilda.

Fridolf Vigg - Prokurator
28 år gammal
Utseende: Fårat ansikte, vältrimmad mustasch. Lång och rakryggad. Formell uniform.
Kontakter: Mäktig Mor
Hatar: Efrahim Dunkel
Vill Skydda: Rupert Bonner
Stora Dröm: Reformera Elysiums lagsystem

Fridolf Vigg är en ung prokurator som brinner för uniformer med pressveck och att skjuta brottslingar.
Last edited by Jumbojanne on Wed 11 Oct 2017, 01:51, edited 1 time in total.
 
User avatar
Jumbojanne
Topic Author
Posts: 46
Joined: Mon 15 Jun 2015, 15:19

Re: Patrull Fenix: Katastrofens Väktare

Wed 11 Oct 2017, 01:47

Epidemi
Sjukvårdaren Hendryk är nervös och möter RP i vimmlet ute på torget. De blir snabbt visade till den avspärrade krogen Scat Dobblings där Ordningsvakten Rupert Bonner väntar.
Efter att ha undersökt krogen och tittat på liken och de sjuka beslutar RP att låsa in Molly Finkel på sitt kontor efter att hon också börjat hosta lite lätt. Manfred Skarprättare bultar igen dörren med sin verktygsarm, “för att hon ska vara säker”.

Hendryk informerar RP om att det rör sig om en sjukdom han inte känner till men att han kan ta prover till Akademin för diagnostik samt att han kan nås via Komradio. RP låter Hendryk göra detta varpå gruppen delar upp sig. Douglas von Rijn och Manfred Skarprättare stannar på Scat Dobblings medans Fridolf Vigg och Kristian Morgonstierna ger sig ut på torget då Rupert säger att fler blivit sjuka där ute.

Efter att ha frågat runt bland butikerna inser RP att Efrahim Dunkel varit på flera ställen kring Thorulfs Torg och de blir genast misstänksamma då Fridolf Vigg hatar honom. Douglas von Rijn hittar tändsticksasken från natthöken bland bordet på Scat Dobblings och Molly bekrägtar att Efrahim suttit där med några andra knegare.

Djupvakten anländer och tumult utbryter på torget. Mobben vänder sig snabbt mot RP som måste lugna situationen. Manfred får en gatsten i huvudet innan det lugnar ner sig.

RP får kontakt med Hendryk via komradio. Han informerar dom om att det rör sig om Strumpsvamp och att de måste hitta den ursprungliga smittokällan för att kunna tillverka ett botemedel som botar alla som smittats. Det hela är mycket mystiskt då Strupsvampen måste förts in från ytan. Hendryk förklarar också att även han blivit sjuk och att han därför låst in sig i en skrubb i hopp om att inte smitta någon annan.

Douglas von Rijn försöker smyga förbi Djupvaktens perimeter men misslyckas och blir hotad till livet varpå han återvänder till torget. Manfred lyckas hitta ventilationstunneln varpå Fridolf och Douglas smyger ut den vägen och drar raka vägen till Natthöken.

Kristian och Manfred är kvar på torget för att hålla mobben lugn när de inser att Rupert Bonner visar symptom. Rupert ber gruppens officer Kristian att skjuta honom i huvudet istället för att dö en sådan hemsk död. Kristian ber om Ruperts pistol vilket han går med på i tron att han ska bli avrättad med ära av en officer i livgardet, men istället för att skjuta puttar Kristian in honom i tobaksbutiken varpå Manfred bultar igen dörren med sin verktygshand.

På Natthöken hittar Douglas och Fridolf Efrahim Dunkel mitt i en hetsig omgång hasardspel. Han är bångstyrig men låter sig övertalas och lagföras att följa med till Akademin. De kontaktar sina vänner via komradion och de möts alla fyra vid akademin efter att Kristian och Manfred också ålat sig ut via ventilationstunneln. Efrahim blir grillad angående sin sjukdom men kan bara berätta att han gått med i ett vaccinationsprogram och blev uppsökt av anonyma forskare som gav honom en spruta och tre krediter, han verkar själv inte visa några symptom vilket han förklarar med att han har järnlungor.

Väl framme vid akademin möts de av Melina som hjälper RP att tillverka ett motgift vilket tar några timmar. Under tiden hinner Kristian kollapsa i sviter av sjukdomen. Alla RP visar vid detta laget symptom. Rollpersonerna hittar skrubben där Hendryk låst in sig men då han inte verkar svara på tilltal bultar Manfred igen dörren med sin verktygshand. Efrahim Dunkel är förbannad tills han får en påse chips från en kioskautomat.

Väl med botemedlet i hand lyckas de vårda Kristian och bota sig själva. De får varsin autoinjektor laddad med botemedel och drar genast tillbaka till Thorulfs Torg. Kasimir Frankelhane låter sig övertygas av RP och avbryter däremed “Protokoll Fenix” som skulle inneburit att hela kvarteret bränts. Djupvakten hjälper RP att administrera motgiftet.

Fridolf och Manfred börjar bråka om de ska bota Molly Finkel eller Rupert Bonner först. Fridolf har nämligen kommit på att han vill skydda Rupert. De har bara en autoinjektor kvar då de givit de andra till djupvakten. Incidenten avslutas med att de botar Molly efter lite manipulation från Manfreds sida men att Rubert Bonner avlider då de inte lyckas bryta upp dörren till tobakshandeln i tid.

Ingen blir dömd som dubbelagent.

Patrullen tar sig namnet Patrull Fenix efter att ha avbrytit Protokoll Fenix och därmed blivit hyllade som hjältar i Gryningens Röst.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4519
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Patrull Fenix: Katastrofens Väktare

Wed 11 Oct 2017, 10:33

Kul rapport, tackar! :)
Fria Ligan
 
User avatar
Jumbojanne
Topic Author
Posts: 46
Joined: Mon 15 Jun 2015, 15:19

Re: Patrull Fenix: Katastrofens Väktare

Wed 11 Oct 2017, 21:47

Patrull Fenix har sedan sin första incident löst ett Mord på akademin och dömt förövaren till tio års straffarbete i Hels Kuggar med löfte om att få återgå till sin forskning efter avtjänat straff. De har också utredit ett Sabotage i den hydroponiska odlingen Julita 57. Den skyldige dog i en explosion orsakad av honom själv. Manfred har opererat in ett interface och en databank för att kunna bygga sin robotfru. Douglas och Fridolf har utrustat sig med varsinn smärtdämpare. Kristian har varit tvungen att göra en tjänst till sin älskarinna och med hjälp av sina kontakter i Tribunalen fått hennes pjäs "50 Nyanser av Krom" att sättas upp på en lokal teater. Föreställningen får hemska recensioner och Kristian skäms. Fridolf har blivit tvingad att hålla tal på ett bröllop för att blidka sin mor, någonting han gjorde med bravur. Utveklingsnivåerna kryper nära 60-strecket och framförallt säkerhet och kultur har drabbats hårt.


Censur

Manfred Skarprättare är Dubbelagent. Fridolf Vigg är Gruppchef.

Patrull Fenix sitter och käkar tidig middag efter en lugn dag av patrullerande när komradion sprakar till:
“Patrull Fenix, det här är Akacia Vigg. Kapitoliums signalspaningar har avslöjat att det finns hot riktade mot premiären av “Mot Djupet Vi Vandra” som går på Teater Imperator ikväll. En terroristgrupp hotar att döda hela ensemblen. Särkilda hot har riktats mot pjäsens regissör Tviritus Morgonstierna. Föreställningen startar om 90 minuter, förfesten har redan startat. Demonstrationer pågår på torget utanför. Bege er genast dit och gör allt i er makt för att hindra detta attentat. Jag vill också förtydliga att det är av största vikt att eran utredning av detta är mycket diskret. Pjäsen får inte saboteras under några omständigheter. Konstantin Morgonstierna kommer närvara i egen hög person, hela kårens rykte står på spel.”

Patrull Fenix förstår allvaret och bestämmer sig för att ta en halvtimme på att byta om till högtidsdräkt. Manfred lånar en Kostym av sin farfar. Kristian är helt till sig då han är ett stort fan av Tviritus Morgonstierna, att Konstantin också ska närvara är grädden på moset.

Patrullen anländer till Teater Imperator och parkerar sin svävare på torget utanför. En grupp demonstranter omringade av ordningsvakter skalderar slagord “Ytan är fri!”, “Ätterna håller oss fångade i djupet!”. Patrullen försäkrar sig om att ordningsvakterna har kontroll på situationen innan de beger sig in i Teaterns Foaje.

Lokalen är fylld av ljus och musik. Patrullen blir så distraherade av klinkandet av glas och de artiga skratten att de helt missar hur Valentino Morgonstierna smyger sig på dom tillsammans med en kameraman. Plötsligt är de i direktsändning i gryningens röst, överrösta av frågor om varför rättskipare är på premiären av en pjäs. “Finns det hot mot premiären? Allmänheten förtjänar att veta!”

Valentino verkar vilja intervjua Fridolf som har lägst anseende och verkar nervös. Douglas försöker fly men misslyckas och går rakt in i en servitör. Manfred försöker smyga runt för att stänga av kameran men misslyckas och ser mest dum ut. Kristian lyckas ta initiativet och går till mothugg. Han lyckas övertyga tittarna om att Patrull Fenix inte är här i officiellt ärende utan endast vill se pjäsen. Fridolf lagför Valentino att det här är ett brott mot deras integritet och rätt till fritid. Valentino blir så skakad av att ha blivit bortgjord i direktsändning att han avbryter intervjun och ber om ursäkt innan han lommar iväg och återupptar sändningarna på annan plats.

Gruppen delar upp sig. Kristian och Fridolf beger sig backstage och lyckas ta sig förbi säkerhetsansvarige Adelia Kruger. De talar med pjäsens huvudrollsinnehavare Valeria von Rijn och Lex Fredericius samt ordningsvakten som vaktar bakdörren. Allt verkar lugnt, men Lex väcker lite misstankar då han har bakgrund som knegare.

Manfred och Douglas undersöker läktarna och foajen men hittar inget suspekt. Konstantin anländer med två Livgardister i släptåg. Han får syn på Douglas och går fram och uttrycker beröm till patrullen för de högprofilerade fall de löst på senaste. Han förklarar också att det är väldigt viktigt att inget går snett ikväll och hotar Douglas med att förstöra hans liv om patrullen skulle misslyckas ikväll. Efter denna oprovocerade fientlighet förbyts hans ansikte till sitt vanliga gnistrande leende innan han beger sig till sin balkong.

Akt I inleds och förflyter utan hinder. Den första scenen introducerar adelskvinnan Elisa och beskriver hur hon blir lämnad ensam av sin familj under katastrofens inledande skeende med enbart sin trogna skyddsrobot Tonka som sällskap. Fridolf och Kristian blir så förtrollade av pjäsen att de inte märker något skumt. Douglas som håller sig bakom scenen blir vittne till ett pinsamt försök av Esmeralda von Rijn att flörta med Lex.

I pausen söker Douglas och Manfred upp Adelia Kruger som sitter i baren och talar med en man med åttakantiga glasögon. Mannen ursäktar sig när de kommer fram och smiter iväg. Douglas och Mannfred förhör Adelia om hon märkt någonting misstänksamt men hon kan inte komma på något. Hon säger att det känns tryggt med rättskipare på plats.

Douglas beslutar att svida om så han ser ut som en scentekniker och beger sig upp i maskinrummet där han hittar en högteknologisk adapter på golvet. Han förstår att den kan användas till att programmera system av den typ som finns i AI, energivapen och Centrala Dataverkets datanät. Douglas informerar sina vänner om detta på komradion.

Under tiden skjuter Fridolf en demonstrant som slagit sig in i foajen med sin chockpistol och sänker honom direkt. Teaterbesökarna börjar applådera och Fridolf blir diskret gratulerad av Konstantin.

Douglas, Manfred och Kristian letar upp Tonka för att undersöka om hon blivit mixtrad med. Manfred upptäcker med hjälp av sitt interface att Tonkas protokoll har ändrats för några dagar sedan. Ändringen möjliggör att Tonka kan fjärrstyras, Manfred förklarar detta och patrullen blir mycket orolig.

Kristan letar upp Fredrik, hans odåga till son. Fredrik jobbar som servitör och gör ett dåligt jobb. Kristian ger honom uppdraget att spana på publiken under Akt II för att se om han upptäcker någonting misstänksamt, och mycket riktigt, mot slutet av andra akten så upptäcker fredrik att någon rör sig uppe på den högra balkongen.

Douglas är närmast och rusar genast dit för att upptäcka att teknikern med de åttakantiga glasögonen sitter i en stol och mixtrar med en dataplatta. Bakom honom ligger en död man. Douglas drar sin vibrokniv och smyger fram för att övermanna honom men Gunder lyckas ändå ta initiativet och hinner precis aktivera något via dataplattan innan han får ett kraftigt hugg av Douglas vibrokniv.

På scenen så ballar roboten Tonka ur och skjuter ner kristallkronan i salongens tak som faller i golvet med en fruktansvärd krash. Panik börjar sprida sig i lokalen medans Adelia Kruger klättrar upp ur sufflörluckan och riktar en pistol mot Lex och Valeria. Hon börjar skandera om ätternas förräderi och hur folket i elysium måste resa sig och ta makten men hinner bara några strofer innan hon blir nedskjuten av Fridolfs chockpistol.

Mannen med de åttakantiga glasögonen vrålar i frustration och aktiverar Tonkas självförstörelsemekanism. Sedan hakar han loss sin tumme och blottar ett monofilament han har inbyggt i handen med vilket han anfaller Douglas som får sin armbåge sönderskuren.

Manfred som stått bakom scenen avlossar ett skott mot Tonka med sin gyrojetpistol. Han får in en redig träff men tonka är seg och skjuter tillbaka med sin inbyggda maser. Manfred skadas och slänger sig i skydd. Då rusar Fridolf upp på scenen i ett ögonblick av hjältemod och lyckas mot all förmodan putta ner tonka i orkesterdiket.

Kristian rusar genom foajen på övervåningen i riktning mot balkongen för att undsätta Douglas och hugger teknikern i halsen med sin sabel. Teknikern avlider i svåra plågor. Douglas plockar upp dataplattan och rusar för att möta mannfred i trappan som i sista möjliga sekund lyckas koppla in sig i med sitt interface och inaktivera Tonka genom att framgångsrikt mixtra.

Adelia blir arresterad och Patrull Fenix har löst ännu en incident med lysande framgång.Douglas von Rijn blir utpekad som dubbelagent av patrullens gruppchef Fridolf Vigg. Men blir sedan försvarad av densamme och undkommer straff. Manfred blir vald som patrullens föredöme. 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests