User avatar
Nattvandrare
Topic Author
Posts: 83
Joined: Wed 20 Jun 2012, 12:00

Maskinfåglarnas Rike del 2 - Ur minfältet i Ormgropen

Mon 06 Feb 2017, 10:58

Notis: Kampanjen hette ett tag "Maskinfåglarnas Väktare" men heter nu istället "Maskinfåglarnas Rike"

I vårt andra spelmöte var varken Sazds eller Zekes spelare närvarande. Däremot hade vi tillskott av en ny spelare som ville spela krossaren Atticus med Eldspott som mutation. Vi kom fram till att Atticus är anställd av Gudrun, men är egentligen inte nöjd med någon av bossarna i arken och har ett långsiktigt mål att bli en ledare för Arken. Han hatar särskilt Furiosa, som han ser som en rival om hans egen ambition.

Överlag är situationen ganska dålig i arken, folk försöker roffa åt sig mat och det är många som svälter och mår dåligt. Som spelmötet börjar har det gått en eller två dagar sedan det förra och zonstrykaren Darius blir kallad till ett möte med Gudrun, på notarievåningen där de flesta böcker finns.

Gudrun förklarar för Darius att situationen är väldigt illa i arken, men hon menar också att han behöver ta sitt ansvar som en av zonstrykarna och därmed följa en mer seriös ledare. Gudrun lägger fram en tygpåse med mycket mat, vatten å patroner och säger att det är hans om han jobbar för henne istället för sektbossen Tiberius. Darius tänker efter men beslutar sig till sist för att gå med på kraven.

Nästa som händer är att krönikören Isaak blir påsprungen av mutanten Hoppitossa. Hon är orolig för zonstrykaren Sazd och ber Isaak komma med. Isaak ser att Sazds ambulans står i lågor. Krossaren Atticus ansluter sig också till gruppen. Atticus och Isaak letar fruktlöst efter Sazd, oroliga att hon är inne i den brinnande ambulansen.

Darius har sett att det är en brand någonstans på parkeringen och börjar gå dit. Han ser väldigt snabbt att varken Sazd eller någon annan befinner sig inne i den brinnande ambulansen, och ser även spår som att Sazd blivit släpad bort från ambulansen.

Isaak tar till handling och springer bort till fontänen med slangen som är arkens vattenförråd. Det finns egentligen enorma mängder vatten, men arken är begränsad av de militära filter som lämnats kvar. Isaak använder detta som argument när han försöker få mutanten Frodo (Dubbelhjärna med den alternativa personligheten Samuel) och hans tre krossarlivvakter att ge tillgång till vattnet så de kan släcka elden. Frodo är väldigt skeptisk men går till slut med på det (Isaak lyckas manipulera och vill inte eskalera till våld pga detta).

Så rollpersonerna släcker elden men hittar fortfarande inte sin kamrat. Darius börjar följa spåren som leder från ambulansen och de lyckas till slut hitta Sazd i resterna av parkeringen. Hon är kraftigt misshandlad och inte vid medvetande. Ingen har egentligen vårda som färdighet men Isaak lyckas inspirera Atticus så pass att han får två 6:or. Sazd är fortfarande svag, men gruppen bestämmer sig för att lämpa av henne vid Furiosas jumbojet.

Krossaren Valkyria möter dem. Hon blir upprörd av att se en av Furiosas zonstrykare så illa åtgången och ser till att hon får vård och logi. Hon anklagar “den där häxan Gudrun” och frågar RP vad de har sett. RP säger bara vad de vet, och drar inga slutsatser om vem som misshandlat Sazd, men blir lättad av att se att hon får så bra vård hos Furiosa.

Det händer mer i arken. Atticus försöker köpa en skrotrustning i Arkens marknad och Isaak vill köpa en skrotpistol, men när han tycker fixarna handlar för girigt och ska handla hos Isaaks fixarkompis Hendel, skickar en förargad fixare tre krossare mot ATticus och därmed gruppen. De har mutationerna fyrarmad, insektoid och elektrisk. 

Det blir en kort strid, där Isaak lyckas använda en manöver för att säga till Hendel att kasta honom en laddad skrotpistol. Han lyckas skada den fyrarmade mutanten med sin pistol, och Darius lyckas också anfalla och skrämma de anfallande mutanterna, så ledaren springer därifrån. Atticus slår sitt slagträ med spikar i ansiktet på insektoiden, som precis lyckas rädda sitt öga tack vare sin mutation. Isaak manipulerar den elektriska krossaren, den sista som står upp, att få ta med sig sin kompis och lämna dem om han lämnar alla patroner och ransoner han har på sig. Atticus blir inte nöjd med detta, utan vill flyga på den elektriska krossaren, som då svarar med att använda alla sina mutationspoäng på en elektrisk attack på Atticus, som svimmar.

Atticus köper sin skrotrustning och Isaak betalar för sin redan använda pistol. Därmed sätter ett stormöte igång i centrum av arken. Alla bossar och alla expeditiondeltagare är där. Gudrun å Furiosa håller varsitt tal där de fastställer att arkens invånare är fornmänniskornas arvingar och att invånarna nu står till randen av storhet eller undergång. RP tycker talen är rätt inspirerande, och zonexpeditionen gör sig redo.

Som uppdelningen blir mellan bossarnas underhuggare:

Furiosa: Skickar Lobo, Azrael och Valkyria.

Gudrun: RP:na Atticus, Darius, Zeke (Inte närvarande på detta möte) och Isaak. SLP:er Linné (Gudruns högra hand med sporsäckar som mutation), slaven Birk (Linnés slav med elektricitet) samt krossaren Beata (Pyrokinesi), Linnés livvakt.

Balder: Skickar fixaren Eleanora (Telekinesi) och slaven Knut (Syraspott)

Tiberius: Skickar sektmedlemmarna Björn (Krossare med patokinesi) och Borg (Krönikör med mänsklig planta och sprinter)

En sak som händer på vägen ut från arken är att Isaak och Atticus skänker mat till arma och hopsjunkna mutanter som verkar väldigt hungriga och utsatta. Detta avslöjar spelarna är för att öka sitt anseende i arken då det ligger både i Atticus och Isaaks mål att få inflytande. Här borde Zeke och “gänget” fått en konflikt, men jag glömde bort Zeke under mötet.

Första zonsektorn:

Mutanterna rör sig norrut. Darius får bara en sexa på leda vägen. De ser något röra sig i zonsmoggen och folk blir lite rädda för vad det kan vara. Lobo utskriker att det är fegt att avvakta, vilket gruppen tar som att han frivilligt tar på sig att utforska. Azrael följer med han. Det går ett tag och gruppen uppfattar inget farligt så de går fram. De ser tvåbenta, ödleliknande varelser som flera känner igen som “etterbestar”, djur som lever nära vattendrag. De verkar rätt harmlösa nu, även om de kan vara territorriella. Några i gruppen funderar på om de skulle kunna dresseras till riddjur.

Andra zonsektorn:

Nu är det mer ruiner som ser ut som forntida stadsbildning, även om det är en omfattande mängd ruiner, raserad sten och bråte. Darius slår en sexa, så jag beskriver hur gruppen börjar gå framåt precis innan Darius påpekar att han känner igen området som ett minfält, en fornlämning av urtidsmänniskornas krig. Gruppen beslutar sig för att röra sig västerut för att försöka kringgå minfältet.

Tredje zonsektorn:

Darius slår nu två sexor, och bestämmer att han vill hitta eventuella artefakter. Det är lite mer bebyggelse och ruiner av hus här, men det verkar finnas en välbevarad butik som innehåller jaktsaker och fritidsaktiviteter i området. Däremot hör Darius väsanden från byggnader runtom, och det verkar vara mest väsanden just i jaktbutiken. Krossaren Beata blir lockad in i ett av husen och flera av gruppen hjälps åt för att undsätta henne. Atticus sprutar eld, Darius använder hyperreflexer och Isaak skjuter ett skott. Det blir en strid som involverar gruppen, men det resulterar i att flera ormvarelser dör, och Beata blir fri. Alla observerar att ormarna har hypnotiska förmågor och fötter.

Darius och Atticus ser att Beata tappar ett vråkklo-halsband, vilket gör att de förstår hur vissa saker i arken ligger till. Atticus pratar med Beata mer och utvecklar en sorts ömsesidig respekt. Atticus spelare antecknar att han från nu vill skydda Beata.

Gruppen diskuterar hur de ska göra, för om det finns artefakter någonstans i sektorn lär det vara i jaktbutiken. Valkyria frågar om det är värt det, Lobo föreslår att de eldar upp byggnaden. Darius erbjuder sig att smyga fram vilket till slut blir det gruppen bestämmer sig för. Eleanora slår vad om att Darius inte kommer tillbaka, och Lobo sätter emot.

Darius smyger, men misslyckas KAPITALT med sitt smygaslag. REsultatet blir att han blir omringad av ormar precis utanför butiken, och gruppen springer fram i ett regelrätt slagfält.

Det händer rätt mycket nu. Darius blir omslingrad av flera ormar, men två av ormarna tröttnar och går mot nya mål. Darius blir också hypnotiserad, men Isaak har telepati så använder den förmågan för att negera effekterna av hypnotiseringen. Alla SLP:s slåss i ett slag mot ormar utanför butiken.

Atticus försöker undsätta Darius och hamnar i konflikt med två ormar, han sprutar eld på dem vilket skrämmer bort en orm. Isaak gör senare en intressant manöver, han försöker skjuta ormen runt Darius. Han misslyckas och vi bedömer att han träffar Darius i bröstet. Darius har dock mycket mutationspoäng som han kan lägga på sin regenereringsförmåga.

En intressant sak händer nu. Darius regenererar konstant skadan han tar från ormen, men triggar sin mutation så han drar en ny. Han får “mänsklig planta” så han använder den nya mutationen till att spetsa ormen som slingrat sig runt honom.
Isaak tar en träff från en orm vilket sänker honom. Jag beskriver hur Zeke (Idag styrd av mig) går fram och skjuter ormen i huvudet.

Till slut vinner gruppen mot ormarna, men Eleanoras slav Kurt och sektmedlemmen Björn ligger döda på marken. Beata höll på att dö, men Atticus sprang fram och räddade henne med sitt eldsprut, däremot under striden utvecklar även han en ny mutation, och får då: Syraspott.

Gruppen länsar jaktbutiken på artefakter och Darius hittar ett hagelgevär! Eleanora har dock hittat ett armborst, så vill att Darius byter med henne, plus att han ger massa patroner å mat. Darius spelare vill verkligen ha ett armborst så går med på det. Atticus hittar ett harpungevär och Isaak hittar en signalpistol som han ger till Zeke.

Resten av SLP:s hittar lite diverse saker, Linné hittar en megafon, Valkyria en rötdräkt och Lobo ett par riktigt coola solglasögon. De hittar också lite roligt skrot, Isaak hittar 31 plastpåsar och Atticus hittar ett läppstift.

Det sista som händer är att gruppen kommer till nästa zon norrut, där de blir ansatta av zonsmogg. De lyckas hitta skydd och där samtalar gruppen lite. Överlag kritiserar Linné Darius för att han inte hittat några patroner, mat eller vatten. Borg är arg och varnar RP för att det kommer komma en “räkenskapens dag” där mutanternas tro belönas eller straffas. Lobo, med ett vinnande leende säger att det varit rätt bra kämpat ändå. Eleanoora, som blivit av med sin slav, vill ha skydd av RP.

RP hittade ett läppstift i butiken som de ville måla krigsmålningar med. Om Eleanoora målar sig i ansiktet kan hon få beskydd, vilket hon går med på.

Därmed var spelmötet avslutat. Vi tyckte det var ett jätteroligt möte som det hände väldigt mycket i, och vi har nu hunnit spela ett spelmöte efter detta som jag ser fram emot att skriva ned. Det som jag främst glömde i detta spelmöte som borde blivit ett motstånd för RP, är att de spred röta i arken när de använde vattenslangen utan filter, så jag funderar på att ge någon konsekvens pga det i framtida spelmöten.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest