User avatar
HankTheTank
Topic Author
Posts: 202
Joined: Mon 08 Aug 2016, 22:23

Hanks Kampanj

Thu 25 Aug 2016, 15:42

SPOILER!! Innehåller information om metaploten, Zonsektorer samt karaktärer och platser från Kaknäs sista band!
Prolog.
-Vi hade hört om yttervärlden, det stora farliga ovanför oss. Den gamle hade för pratat i timmar, suttit vid läger elden med oss. Vi lyssnade alltid ivrigt med spänd förväntan.
Han hade talat om skogar, vackra djur oändliga hav fulla med liv. Om flygmaskiner och bilar. Om sjukdomar som botades genom att äta små vita piller. Vi lyssnade....
Varje kväll samlades vi runt de brinnande oljefaten, ett gäng snoriga ungar med för små kläder. Den gamle bjöd på mat från forntida plåtburkar och vi värmde dem över elden. I bland sjöng vi sånger ihop. En favorit var "somliga går med trasiga skor". den tyckte många om.....åren gick...

Han blev sjuk, den gamle....orkade inte vara med på våra kvällsamlingar. Vi försökte att hålla ihop och göra som vi alltid gjort...men det var omöjligt. Vi var inte barn längre, utan vuxna individer med starka viljor. Maten började ta slut och våra tunnlar var fulla med sopor. Det luktade avskyvärt. Med hungern kom desperationen, gängen, deras bossar och fixarna som skodde sig på andras behov. Mat och vatten började kosta..patroner eller skrot, eller ännu värre. Dem mest utblottade var livegna trälar åt bossarna, tvingades att utföra hårt kroppsarbete, vakta ingången eller få sin kroppar utnyttjade på andra sätt....Med tiden växte tre fraktioner upp, var och en styrde över olika områden, maten, vattnet, beskyddet. dem kivades sinsemellan. Regelrätta krig utspelades i vår en gång så fridfulla ark. Folk dog....

När allt höll på att falla samman, höll bossarna ett möte om vapenvila. Dem pratade i timmar...kom överens om att folket behöver mer än det som finns i dessa skitiga tunnlar. Folket behöver hopp. Vapenvilan var bräcklig och då och då rök bossarnas underhuggare ihop över någon hittad resurs. Men det blommade aldrig upp till något nytt krig, ingen hade något att vinna på det. Oftast lede det till att någon vart misshandlad, sen att någon eller några fick sota med sina liv i hämndaktioner....men aldrig något regelrätt krig....aldrig....

Bossarna började utforska ovanvärlden, den stora mystiska och farliga....Zonstrykarna kom tillbaka med fantastiska historier om en oändlig stor värld där ute, men det var inte allt dem fick med sig...efter en tid började folk bli sjuka....svårt sjuka. en epidemi började sprida sig. Zonstrykarna letade desperat efter ett botemedel. En av bossarna insjuknade, han isolerades av sina närmaste män i sin kammare. Han hotade med att bryta karantän om inte någon gav sig av för att hitta botemedlet för farsoten.....
Lotten föll på oss....vi arma krakar.. Vi hade ett rykte om oss att kunna lösa problem. Vi hade visat vår duglighet för genom att släpa hem den där generatorn...och genom förhandlingar fått två av tre bossar att samarbeta med att vakta den, på så sätt startade en ny era av utveckling i det som vi kallar Arken. Vi hade återvunnit en kraft som förlorats i forntiden...Vi hade elektricitet!

Fortsättning följer....
Last edited by HankTheTank on Sat 01 Oct 2016, 13:03, edited 1 time in total.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4517
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Hanks Kampanj

Thu 25 Aug 2016, 16:33

Kul, tack för rapporten! :)
Fria Ligan
 
User avatar
HankTheTank
Topic Author
Posts: 202
Joined: Mon 08 Aug 2016, 22:23

Re: Hanks Kampanj

Mon 29 Aug 2016, 11:05

I rollerna:

Röös.
Lite sinnesslö Krossare, med förkärlek för övervåld.
Stor, muskelös iklädd skrotrustning byggd av bildäck och plåt.
Börjar intressera sig för att meka med skrot och dyligt. Har en förmåga att manipulera folks sinnesstämning. Har svårt med bra och dåliga val.
Är nu stolt ägare av arkens största skrotyxa.

Marcus.
En mystisk Zonstrykare med okänt förflutet. Hela kroppen är täckt av smutsiga lindor och gasbindor. Har stor erfarenhet av zonen och dess hot. Duktig skytt. Har förmågan att lysa upp områden och att blända folk. Tror sig vara född olyckskorp och har stundtals extrem otur.

Fenton:
Kaxig fixare med silvertunga. Har mycket kontakter i. Arken. Har stora planer på att aspirerar på boss position. Otroligt snabb, kan också läsa folks tankar. Är gruppens ledare och språkrör. Är skicklig med sitt funna armborst.

Danova.
Högljudd krönikör, besitter viss kunskap i helande. Är en god rådgivare och hetsar allt som oftast till våld och väpnad kamp.
 
User avatar
HankTheTank
Topic Author
Posts: 202
Joined: Mon 08 Aug 2016, 22:23

Re: Hanks Kampanj

Mon 29 Aug 2016, 14:47

Liten sammanfattning. Detta har hänt. Spoiler varningar.

Det lilla gänget äventyrare har undersökt dem närliggande zonerna kring arken. Hunger och desperation hos folket har varit den huvudsakliga anledningen, men även en sprudlande nyfikenhet och rastlöshet.

Under den första veckan utstår gänget både missfoster väder, osynliga döden (röta) samt galna zongastar. Mer än en gång hamnar kvarteren i svåra trångmål och inte sällan regnar det bly i luften. En bärgad generator ändrar förutsättningarna i arken. Och två av dem tre stora bossarna sammarbetar nu för att skydda arkens försörjning av el.

Under en av expeditionerna fan zonfarana ett underjordiskt garage, efter en snabb utrensning av de asgnagare som hade sin hemvist där, hittade gänget en fungerande kärra. De konstaterar att vrålåket behöver ett nytt batteri och lite olja för att kunna startas.

De önskvärda delarna till forntiskärrran bärgas från en när liggande bensinstation, tyvärr finner dem inget bränsle, och funderingar på att försöka konvertera motorn till sprit ist för bensin väcks.
Tyvärr så strök gängets egna skrotskalle med i en strid mot ett hemskt levande träd, under ett räddnings uppdrag då Fenton blev kidnappad i Arken och av någon konstig anledning bortförd av Bossen Marlottes män.
Vännerna följde spåren som leder dem öster ut, och slutar vid en märklig fornbyggnad. Dem identifierar byggnaden som ett badhus och den verkar vara bevakad.
Gänget försökte ta sig in i byggnaden genom att attackera den, vilket leder till en blodig strid. Flera av byggnadens invånare misshandlas eller skjuts ihjäl. Äventyrarna konstaterar att motståndet inte är mänskligt, dem blöder vit saft och verkar inte känna smärta.
Under stridens klimax, trillar den olycklige skrotskalle igenom ett fönster i taket och faller flertalet meter rakt ned i en bassäng....där väntade något fruktansvärt!
 
User avatar
HankTheTank
Topic Author
Posts: 202
Joined: Mon 08 Aug 2016, 22:23

Re: Hanks Kampanj

Mon 29 Aug 2016, 18:13

Skrotnisse slutar sina dagar i gapet på det väldiga trädet som lever i bassängen skitiga vatten. Dem övriga rollpersonerna lyckas till sist oskadliggöra badhusets märkliga invånare, rädda Fenton och med hjälp av mutationen pyrokinesi lyckas bränna det äckliga människoätande trädet till aska. Blåslagna halvt brutna av skador och med stor sorg över sin förlorade kamrat återvänder hjältarna hem.
 
User avatar
HankTheTank
Topic Author
Posts: 202
Joined: Mon 08 Aug 2016, 22:23

Re: Hanks Kampanj

Wed 31 Aug 2016, 16:54

Spoiler varning! Innehåller platser och karaktärer från Kaknäs Sista band

I Arken blir rollpersonerna kontaktade av bossen Johammeds närmaste man, Han berättar att bossen är svårt sjuk och att fler visat symtom. Gänget har för närvarande kontroll och satt bossen och de andra smittade i karantän. Johammed har hotat med att bryta karantän om ingen hittar ett botemedel. Krossaren som kontaktar rp, ber dem om hjälp. Han vet inte hur länge gänget kan hålla tillbaka Johammed och sjukdomen. Rollpersonerna ger sig efter lite efterforskningar iväg ut i zonen på jakt efter ett botemedel. Fenton pratar med sina kontakter och får höra att om någon kan fixa ett botemedel så är det knark-Lena. Ett geni när det kommer till forntida droger och mediciner, dessvärre tar hon betalar där efter.
Enligt rykten skall knark-Lena ha sin omtalade drog butik i något som zonfarana kallar köphuset.
Marcus tar ut kompassriktningen och styr gänget mot nordöst.

Under tidigare resor i zonen stiftade gruppen bekantskap med den mystiska Zonstrykaren Fransescka. Hon slog följe med gruppen under avtal att hjälpa varandra för gemensam vinning. Hon övertygas att följa med på jakten efter knark-Lena, och påstår för äventyrarna att hon även vet vägen till Köphuset.
Fransescka äger även en kanot som kommer väl till pass, då snabbaste vägen till Köphuset verkar vara över vattnet.
 
User avatar
HankTheTank
Topic Author
Posts: 202
Joined: Mon 08 Aug 2016, 22:23

Re: Hanks Kampanj

Tue 06 Sep 2016, 18:48

Innehåller Spoiler!

Med hjälp av Franseckas Kanot börjar äventyrar gruppen ta sig över vattnet. Målet är Köphuset. ( I vår kampanj valde jag att placera Köphuset i Stockholms stadshus)
Rp kan se ut över sektorerna och ser att det även går broar över öarna. Dessa verkar blivit lagade med hjälp av lyktstolpar, bussvrak, plankor och plåt. Rp ser skeptiskt på varandra och väljer ändå att fortsätta med kanoten.

Resan går sakta över det brun gröna illaluktande vattnet.
Och i Zonsmogen lösgör sig en stor rostig skugga...

SPÖKSKEPPET: Mutant år noll session nr 8

- DÄR! Ropar Marcus, där han lutar sig fram i fören på plåtkanoten. Han pekar med sin bandage inlindade hand mot en stor skugga som växer i Smogen.
Gänget stirrar spänt i riktningen som Zonstrykaren pekat.
Den store Röös grubblar för sig själv och kliar sig i huvudet. -Öh...det är..hmm..Han tystnar när Danova tar ordet och överröstar honom.
-Det är ett gammalt fartyg!, ropar Krönikören högljutt. Hans ord ekar över vattnet, men orden liksom absorberas upp av den rostiga kolossen som tornar upp sig framför dem. -Ta oss närmare, fortsätter han. Fransescka och Fenton börjar paddla i riktning mot Fartyget.
Skeppet var illa medtaget, rostigt och fullt med slingriga växter. Det var enormt! Flera skottlängder långt och längre än vad man kunde kasta brett. Det låg fastkilat på ett grund och med tiden hade massa sopor och tång samlats kring skrovet och bildat en mindre ö. Marcus fortsatte sitt spanande och upptäckte att däcket på skeppet var fullt med gamla containrarna. Han berättar för dem andra vad han upptäckt.
-Öhh..vi kollar, mumlar Röös under den provisoriska skyddsmasken. -Det finns säkert...grejs där...
De andra fyra tittar på varandra och nickar, -Ok du har rätt, det kan vara värt det. Smilar Fenton fram.
Jag stannar här nere med kanoten säger Fransescka samtidigt som hon paddlar fram den sista biten till skrovet. Marcus hänger sitt gevär på ryggen och börjar klättra upp, Röös och Fenton följer efter.
Gruppen klättrar på det sönder rostade skrovet med hjälp av dem grova rankor som täckt fartygskroppen. Marcus kastar även ned ett rep för att underlätta eskapaden.

Marcus spejar ut över däcket, han ser att i akter reser sig en flera våningar hög byggnad. Framför byggnaden en bit in i dimman, låg flera containrarna, huller om buller. Några verkar vara uppbrutna. Överallt på däcket låg det sargade kroppar, i olika stadier av förmultning. Skeppsdäcket bar tydliga spår av åtskilliga strider. Kulhål och kratrar utspridda över den rostiga plåten.
-Vafan har hänt här... Stammar Marcus fram, Medans de andra klättrar över relingen. -Ojoj, det här kanske inte är så bra..fyller Fenton i.
Kom vi kollar byggnaden.
Gänget rör sig sakta mot byggnaden. Även här syns tydliga sår efter strid...samt att något eller någon har slitit upp stora revor i plåt väggarna......
 
User avatar
HankTheTank
Topic Author
Posts: 202
Joined: Mon 08 Aug 2016, 22:23

Re: Hanks Kampanj

Fri 16 Sep 2016, 16:18

Spoiler varning!!
Det skall tillägas att samtidigt som vi spelar Eden kampanjen med Mutanterna, så kör vi parallellt med både Djuren och Maskinarium. På grund av tidsbrist så avlägger jag inte dessa spelrapporter här.
Ungefär samtidigt som Mutanterna utforskar "Spökskeppet" Så anlände Djuren till Zonen, efter sin långa vandring söder ut från Paradisdalens fängelse.

I Rollerna
Leon, Lokatt. Mästerlig på att smyga, har även förmågan att se i mörker. Har försörjt sig som jägare i Kattklanen, letar efter en mening med livet och ett sätt och börja om.
Bär på Gruppens stora skatt och livförsäkring, en stor Maskindödar karbin!

Veiron, halvgalen limsniffande utter. Nåjd och paradisdalens hjälte (om man frågar honom) iklädd klänning och forntida solbrillor och alltid en cigg i mun. Bär två stycken forntidssvärd på ryggen (katana). Har nu börjat träna sig och låst upp sysslan Krigares mysterium. Befläckad sover sällan (dubbelhjärna).

Ötzil, Helgalen Kanin med starkt robot hat! Praktiserat som helare hos kaninklanen, men innerst inne drömmer han om att få plåga eller till och med ha ihjäl någon levande själ. Bär på en stor väska med forntida droger och bandage. Impulsiv och väldigt opålitlig. På grund av sin höga rang och förmåga att dominera andra så är Ötzil gruppens ledare. Vilket inte alltid ses med blida ögon av Veiron.
 
User avatar
HankTheTank
Topic Author
Posts: 202
Joined: Mon 08 Aug 2016, 22:23

Re: Hanks Kampanj

Mon 19 Sep 2016, 15:17

De förvirrade djuren från Paradisdalen äntrar zonen. De blir häpna av all förödelse och forntida bebyggelse. I flera minuter spejar dem in i zonsmogen. Storögda och nyfikna börjar de tre djuren att röra sig framåt längs en sprucken asfalterad väg av enorma mått....

Det raspar och svider i nos och hals, Leon klagar också på att det kliar i pälsen. Det verkar som om besvären blir värre ju längre in bland ruinerna dem går. Leons naturvana sinnen uppfattar stora förändringar i växtligheten, samt att vattenpölarnas vatten stinker ruttet. Även luften smakar illa...
Han förklarar för de andra två att han tror att själva luften kan vara farlig. Djuren stannar upp ett slag och konferera om det är värt risken att färdas genom smogen, eller om dem skall gå runt eländet.
Den hispiga kaninen Ötzil stampar i backen pekar hej vilt och grimaserar. De andra två i följet ger med sig och håller med Ötzil att största chansen att träffa på människan är att leta sig genom deras ruiner.
Det lilla följet fortsätter sedan längs fornvägen och in i ruinlanskapet.....
Last edited by HankTheTank on Sat 01 Oct 2016, 15:22, edited 1 time in total.
 
User avatar
Frodovic
Posts: 9
Joined: Fri 15 Jan 2016, 00:01

Re: Hanks Kampanj

Fri 30 Sep 2016, 09:03

Underbart!

Fortsätt ;)
Fredrik Lindström
Västerviks Brädspelsförening

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest