User avatar
SCalvin
Topic Author
Posts: 189
Joined: Tue 03 Feb 2015, 19:06

Spellovet 2016, rollspel för nybörjare

Fri 25 Mar 2016, 01:43

Samtliga spelare har varierande exponering till rollspel, en blandning av skollediga barn och intresserade föräldrar. Tidsbegränsningen på 1-2 timmars sessioner vid två tillfällen var en begränsning, så ett liten arknära zonområde rullades fram.

Den tappra skaran blev:
Skrotskalle, flumnisse som bara skärper till sig när det ska mekas och pysslas. Vill bygga stora och bättre och värre vapen.
Slav, tillhör skrotskallen. Tog sig loss från en av bossarna, som inte glömt det än... Vill ut från Arken och skapa sig en ny framtid.
Krönikör, skriver arga insändare mellan sig själv och andra krönikörer. Vill ut och äventyra, men är ändå lite av den Gamles pojke.

Session 1. RP vaknar till en dag i Arken, en trailerpark runt ett fåtal stugor och servicehus som nu är i uppror efter att en av bossarnas husvärmarpryl är försvunnen! Det berör inte våra hjältar, som tar tillfället i akt att sno sagda boss sista aprikoskonserv när denne ränner Arken runt med sina knuttar och letar. De två vakterna kollras raskt bort genom oväntad vältalighet från skrotskallens sida medan slaven snor den dyrbara burken. Någon stackare ska inte bara få en kall natt, utan även en hungrig. Efteråt så verkar det mest intakta husklustret mest säkert... Efter att ha avvärjt en bunt ruggiga mördarkråkor som bebor ett hus med stora glasväggar och maskiner med sitsar och handtag genom telepatiska mutantkrafter och utsatts för en två-tre timmars nivå 2-röta senare har de förhoppningsvis lärt sig. Fast en fin träningscykel har de bärgat! Oklart vad den ska vara till nytta med, kanske driva en annan grej med trampverket?

Session 2. Spelarna är med och röstar sitt första projekt, och väljer att stödja två. Slaven visar sig vara en baddare på att kommendera runt jaktlaget och fixar det helt själv, medan skrotskallen är mindre bra på det råa fysiska arbetet med att formera en mur av kärror. Det visar sig snabbt att en mysko man i mysko overall ligger på marken i utkanten av Arken dit jägarna skickats. Då ingen vågar peta på honom tar RP på sig att hysa och föda karln. Dagens expedition går till en cirkulär grej som är stor, med vagnar i. Vad kan vara farligt med alla de där myggen? Väl uppe i den högsta vagnen börjar krönikören känna sig mer och mer deppad, men vad spelar det för roll när skrotskallen har en helfräsig vagn att skruva loss (med krönikören fortfarande i toppen)? RP tar sig ut med dyrgripen innan myggen hinner få dem att inse livets svårmod, på vägen tillbaka hittas ännu en bortkollrad typ i overall i skogen. Kvinnan dras med tillbaka, sammanförs med mannen och flyger på varandra och sätts i burar. Det hela slutar med en insändare.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4544
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Spellovet 2016, rollspel för nybörjare

Sat 26 Mar 2016, 22:50

Spännande!
Fria Ligan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest