Sultanen
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue 13 Oct 2015, 22:32

Flykten från Paradiset

Tue 27 Oct 2015, 08:32

I lördags påbörjade min grupp kampanjen. De består av den mogne gorillakrigaren Harrison 27, Den unge Björnkrigaren Arnold 17, åldrige harnåjden Cantona och den mogne harkrigaren Rubarth 23.
Rubarth kunde tyvärr inte vara med i lördags, så jag ska köra solospel med honom för att komma in i kampanjen.
Jag ska försöka få mina lata slan till spelare att komma med egna betraktelser efterhand.
Inför spelet hade jag skickat ut en bakgrund till samtliga, som jag tänkte presentera.

Cantona :
Som medlem i kaninklanen och boende i kaninkullen är hotet från Betraktarna en verklighet. Er anfader Ruben fick många barn, vilket gjort er, tillsammans med råttklanen, till en av de absolut största av klanerna. Skillnaden är dock att ni har haft en annan drift, en drift som gjorde att några klanmedlemmar försökte gräva sig ut från Dalen, under staketet. Tyvärr upptäcktes de av Betraktarna och dödades eller fördes bort. Här tändes en hatets gnista hos er, och framförallt hos kaninernas alfa, ”General” Rotus och kampen mot Betraktarna startades. Till er hjälp fick ni människornas gamla förstörelsemedel, krutet, som Vetmäster Beta återuppfunnit, vilket gjort att era främsta krigare utrustats med kadunder. I kullen lider ni inte brist på mat eller resurser, det finns för att täcka det dagliga behovet, men av någon konstig anledning verkar det som att kaninflocken alltid får något fler och något bättre tilldelningar av allt, medans ni harar för det mesta får något sämre morötter, något mindre resurser, sämre patrulluppdrag, sämre bohålor. Som Nåjd märker du inte av allt detta personligen, men nog är det så att kaninernas nåjder får mer uppskattning och vördnad från hela klanen?

 

Hararnas alfa, Zidane 21, gillar inte detta och för en kamp i det tysta, för att kunna störta Rotus och låta hararna ta sin rättmätiga plats som ledarflock i reviret. Kan det vara detta som gör att hon kallat dig till möte? Att du ska hjälpa till att förutspå hararnas seger i denna interna maktkamp? Viss nervositet infinner sig när du höjer din nåjdstav för att knacka på hennes dörr, hon som är en av få som bor i en hydda utanför kullens gånger och hålor, på grund av sin imponerande kroppsstorlek.


Rubarth 23:

Som medlem i kaninklanen och boende i kaninkullen är hotet från Betraktarna en verklighet. Er anfader Ruben fick många barn, vilket gjort er, tillsammans med råttklanen, till en av de absolut största av klanerna. Skillnaden är dock att ni har haft en annan drift, en drift som gjorde att några klanmedlemmar försökte gräva sig ut från Dalen, under staketet. Tyvärr upptäcktes de av Betraktarna och dödades eller fördes bort. Här tändes en hatets gnista hos er, och framförallt hos kaninernas alfa, ”General” Rotus och kampen mot Betraktarna startades. Till er hjälp fick ni människornas gamla förstörelsemedel, krutet, som Vetmäster Beta återuppfunnit, vilket gjort att era främsta krigare utrustats med kadunder. Dessa kadunder behövs sannerligen, eftersom Betraktarnas kontroller och anfall kommer oftare och oftare. På senare tid har de däremot kommit mer sällan. Kan det bero på de avskräckande Betraktarkadaver som finns runtom reviret? I kullen lider ni inte brist på mat eller resurser, det finns för att täcka det dagliga behovet, men av någon konstig anledning verkar det som att kaninflocken alltid får något fler och något bättre tilldelningar av allt, medans ni harar för det mesta får något sämre morötter, något mindre resurser, sämre patrulluppdrag, sämre bohålor. Av någon andel har kaninflockens krigare fler kadunder än er harar, som oftast får nöja sig med slungor och pilbågar.

 

 

Hararnas alfa, Zidane 21, gillar inte detta och för en kamp i det tysta, för att kunna störta Rotus och låta hararna ta sin rättmätiga plats som ledarflock i reviret. Kan det vara detta som gör att hon kallat dig till möte? Du tar dig ut från kullen och går mot den hydda där hon bor. Denna imponerande gestalt är så stor att hon inte får plats i kullens gångar och hålor, utan bor i en hydda utanför kullen. Vad kan det vara för viktigt uppdrag hon vill ha dig till? Med lite tur kanske det blir något som tar dig bort från de rutinmässigt tråkiga patrulluppdrag du vanligtvis är på. Du kanske kan få leda en harstyrka? Vad som helst är bättre än att ha ett uppstudsigt kaninbefäl som bara premierar sina flockfränder. Med en harpaltsaktig iver lyfter du en darrande hand för att knacka på Zidanes dörr.


Harrison:

I öarna i sjön har ni alltid haft det bra. Ni har haft ett bra förhållande till Betraktarna, tack vare De Äldstes Råd. Visst har ni fått göra era offer, men Betraktarna har belönat er med rikligt med frukt som kompensation, och ni har varit den klan, näst efter hundarna som klarat sig bäst. Senaste vintern har dock varit hård, och ert tidigare digra fruktförråd har krympt, och Orangutangerna, på den minsta ön, håller växthusen i ett järngrepp. Bohr21, en av Orangutangernas äldste, och klanens alfa, ser till att det förblir så. Detta gör att matfördelningen för gorillor och schimpanser minskat rejält. Ni har hört rykten om ett Uppror som har börjat gry. Kan det vara så? Bland de äldre aporna muttras det när Upproret kommer på tal. Varför ska vi göra uppror, vi behandlas ju väl. En falang av de yngre aporna har dock börjat tissla och tassla om det inte vore bra att ansluta sig till det. De anförs av en enorm gorillakvinna med hetsigt temperament. Hon kallar sig för Stora, och säger att hon vägrar använda sig av sitt tilldelade slavnamn.

En av gorillornas äldste, Scheele 12, har tillkallat dig och vill träffa dig imorgon i gryningen vid Östra delen av den ö ni delar med schimpanserna.

På kvällen får du en lapp instoppad i din ficka. Du ser inte vem som lämnar lappen och läser den med intresse. “Vi har ett erbjudande som kan intressera dig, möt oss bortom bryggan imorgon vid lunch, så kan vi diskutera saken.”


Två oväntade kallelser, samma dag. Vad ska det här innebära? Kan det leda till något gott? Även om det är hårda tider nu så lever ni ändå rätt bra här på öarna. Eller?

Arnold:

Som Björn är du, precis som många andra lite av en enstöring, men i reviret har du ett flertal vänner, framförallt Van Damme 18, en krigarkompis, som du står väldigt nära, för att vara björn. Ni har under hösten och vintern märkt av Betraktarnas ökade bevakning och provtagning. Kylan har satt sina spår, och ni har matbrist i reviret. Er klan-alfa, Truffaut 21, har inte synts till på länge, och inte heller hans brorsdotter, Truffaut 18, som även kallar sig Vildtass, ett så kallat upprorsnamn. Kan de ha blivit tagna av betraktarna? Upproret pratas det om här och där, och Van Damme har nämnt det vid flertalet tillfällen för dig.

 

Snart är det dock dags för Vildjurstid, den festlighet när ni firar vårens ankomst, alla klanmedlemmar samlas i reviret, och ni tar fram era djuriska sidor. Allt mänskligt prat är förbjudet, utan ni kommunicerar som era vilda förfäder gjorde. En tid att glömma all oro och alla problem, du ser fram emot högtiden med glädje!
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4516
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Flykten från Paradiset

Tue 27 Oct 2015, 09:46

Kul, lycka till med kampanjen!
Fria Ligan
 
Sultanen
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue 13 Oct 2015, 22:32

Re: Flykten från Paradiset

Fri 13 Nov 2015, 08:40

Igår fortsatte kampanjen.
Gruppen är nu hopspelad, och räden mot Fjällhotellet är avklarad. Fas 1 är avslutad.
 
Rubarth23
Posts: 1
Joined: Tue 01 Dec 2015, 10:25

Re: Flykten från Paradiset

Tue 01 Dec 2015, 10:52

Rubarth23, en halvsatt hare i sina bästa mogna år, med djupt svart päls som endast bryts av en vi pälsfläck över vänster öga och ett rejält ärr över högeröra, stog utanför hararnas Alfa, Zidane's stuga. Med förväntansfullt darrande tassar, nästan i en ungdomlig iver, knackade jag något försiktigt på stugan. Zidane var den enda av hararna som hade stuga, alla vi andra föredrar gryt såklart. Men Zidane är enorm. En enorm hare. "KOM IN" hördes en välbekant stämma. Jag gick in, med spelad kaxighet och hjärtat i halsgropen.
Skulle jag äntligen få slippa de vanliga tradiga patrullerna? Kaninerna fick alltid de riktigt bra uppdragen. Jag som hare, och dessutom krigare, blev satt på de jävligaste ställena. Dessutom verkade jag alltid få andra hands sortering på grönsakerna. Så här kunde det väl inte vara meningen att det skulle vara?
Väl inne så berättade Zidane att jag inte inbillat mig, kaninerna fick alltid första pax på allting bra, deras patruller tog de minst riskfyllda uppdragen och så vidare. Så här tyckte inte heller Zidane att det kan fortsätta. Han visade in Sotblomma och DumDum. Två harar jag naturligtvis visste vilka det var, även om jag höll mig på avstånd från DumDum. Man vet aldrig om dumhet faktiskt smittar. Zidande berättade att min mentor sen jag var liten palt, Cantona, hade skickats för att ta kontakt med något de kallar Upproret. Skulle vi äntligen visa de där satans plåtmonstren vad Harar är gjorda av? Och varför hade min mentor gått utan mig? Så fort Zidane gett mig mitt uppdrag packade jag det jag orkade släpa med mig och tog risken att ta vägen till mötesstället. Det är en risk, men jag måste komma ikapp min mentor. Halvvägs var jag nära att ångra detta när ett monster dök upp. Det var med stora svårigheter och lite tur jag faktiskt besegrade monstret och kunde ta mig vidare. Jag slog läger vid en sten med utsikt över mötesplatsen när jag ser två figurer komma mot mig över fältet. Det är dem jag ska möta! Äntligen! Med tillförsikt så vinkar jag åt dem. Samtidigt som en Landhaj dyker upp och anfaller oss. Med gemensamma krafter besegrar vi till slut på monstret och firar med lägereld och haj-filé.
Mitt i natten vaknar jag av ett mekaniskt oljud. I ren instinkt hoppar jag rätt ner bakom och under ett fallet träd, men jag ser mina nyfunna kamrater bli tagna av de mekaniska mardrömmarna. Dessa satans förtryckare, dessa vidriga betraktare.
Till slut, flämtande och tungt andandes lyckas jag till slut ensam ta mig till mötesplatsen, en rätt känd plats för jägare och samlare. En störtad forntida maskin. Väl där så är det ingen där? Vid min blanka päls. Hade de tagit dem jag skulle möta också? Vad i hela morotsplatnagen ska jag ta mig till?
En djup röst uppenbarade sig plötsligt och det är första gången jag mötte Traffaut. Min mentor var också där, och det var nog tur det för annars hade jag nog sprungit därifrån och aldrig tittat tillbaka. Cantona berättade för mig om upproret. Och att vi hade fått ett kritiskt, för att inte säga livsviktigt uppdrag. Det fanns en artefakt, ett vapen. En betraktar-förgörar-bössa. Det är ju bara så att det är något jag bara måste lägga mina snygga tassar på. Så är det. Sen var det andra där med. Harrison, en apa. Vi Harar vet ju om att Apor är betraktarnas hantlangare och allmäna rygghuggare, så vad gjorde han här? Han verkade ju uppriktig i sin strävan efter vår frihet? Märkligt, men jag kommer hålla ett öga på honom ändå. Och Arnold. En rätt stor björn. På björnars sätt så var han inte riktigt där utan mer i sig själv. Inåtriktad. Nästan lite surmulen. Men även han verkar uppriktig i sin strävan. Björnar kanske vill ströva på områden större än vår dal? Jag vet inte, men det skall bli uppriktigt intressant att lära känna honom. Till slut så fick vi veta vart vi skulle. Fjällstationen. Där fanns denna bössa. Detta omaka gäng, detta sällskap av osannolika allianser tog oss mot denna station. Efter viss förvirring och olika idéer om hur så nästlade vi oss in och tillskansade oss vapnet. Hur är inte egentligen intressant och gav ingen krigare direkt mer heder. Men resultatet talade för sig själv. Vi fick tag i den och tog oss tillbaka. Till och med Apan Harrison gjorde långt bättre ifrån sig än vad jag trott. Så på detta la jag upp fötterna och tog mig en rätt rejäl drink. Har upproret äntligen startat? Skall vi, till slut, få vår frihet? Det var min sista tanke innan jag framför lägerelden fyllnade till och somnade. FRIHET & MORÖTTER ELLER DÖD!
 
Sultanen
Topic Author
Posts: 8
Joined: Tue 13 Oct 2015, 22:32

Re: Flykten från Paradiset

Tue 01 Dec 2015, 12:13

Image

Och en liten bild på Paradisdalens hjältar.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4516
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Flykten från Paradiset

Wed 02 Dec 2015, 10:24

Hehe, cool bild! :)
Fria Ligan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest