User avatar
Greipur
Posts: 70
Joined: Sun 06 Sep 2015, 14:30

Destination Gotland

Thu 08 Oct 2015, 21:34

Nu var det igång. Gruppen består av fem spelare och mig som spelledare, vi spelar i Visby och rollspelet äger förståeligt nog rum på Gotland. Spelarna valde att det hela utspelar sig på en av gotlandsbåtarna som åkt på grund vid Gustavsvik (strax utanför Visby).RP
Franton - zonstrykare
Hanneth - krönikör
Mubba - krossare
Vidas - skrotskalle
Teo - slav (till Kvantum)Bossar

Gärd "Stora G" - sektledaren, vill ta över arken och har Kvantum som sin största fiende.
Mora - byråkraten, och idealisten. Vill hålla en civil nivå på samhället, och är därmed svagast av alla tre. Principer räcker inte långt i denna värld.
Kvantum - kommendanten, håller på att drilla sin personliga armé att ta över Arken, och sen, Gotland?

Image
ImageMatförsörjningen kommer nuvarande från jaktlag och de håller på att försöka odla ormpotatis. Vattnet kommer från en cistern som samlar regnvatten.

Image
ImageKommer uppdatera det första inlägget kontinuerligt.
Last edited by Greipur on Mon 12 Oct 2015, 13:19, edited 3 times in total.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4407
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Destination Gotland

Thu 08 Oct 2015, 22:05

Kul att ni är igång! :)
Fria Ligan
 
User avatar
Greipur
Posts: 70
Joined: Sun 06 Sep 2015, 14:30

Re: Destination Gotland

Mon 12 Oct 2015, 13:05

Möte 2


Recap från förra gången (första posten handlar bara om Arken nu). Sen blir det mer äventyr. Håll i hatten, Tomas och co/! ;)
När allt var etablerat så bestämde sig RP för att starta ett jaktlag och de kämpade tappert för att ta med sig vildsvinskött tillbaka till Arken. En grupp från Stora G lyckades inte lika bra utan stötte på en skövlare vid Visbys lasarett (det första hotet). Spelarna begav sig till zonsektorn intill sin egen och undersökte området, det gick inte så bra för Franton att söka av zonen så de fortsatte oförsiktigt in. När de hittat kropparna fick de kalla fötter och tänkte fly tillbaka till Arken, men då hördes det ett frustande, skövlaren var bakom dem!
Och nu fortsätter andra mötets äventyr.


Hälsan före allt vid lasarettet
Mötet börjar med att spelarna befinner sig rätt i skövlarens väg, alla utom Mubba förflyttar sig snabbt i säkerhet in i ruinen av lasarettet (som fortfarande har en andra våning som till synes håller). Jag understryker hur stor besten är men det verkar bara förstärka Mubbas övertygelse att svinet ska få smaka på rättvisa. Alla var nog ganska övertygade om att krossaren var så gott som död, men av rena nybörjarturen så fick Mubba igenom ett mäktigt slag med sin skrotyxa rakt i manken och försvagade den rejält. Då Franton har hyperreflexer så lyckades han skjuta iväg en pil från andra våningen och vände därmed striden helt i människornas favör. Hanneth lyckades dock med konsstycket att vara så oinspererande i sitt inspirerande att den ena pilen helt missade sitt mål.

Oavsett om jag som SL var varm i kläderna med regelsystemet eller ej och inte spelade svinet optimalt så måste en erkänna att det var mycket tur inblandat. Hursom fälldes den till slut av Mubbas skrotyxa som sjönk in i dess sänkta huvud. Lagom till att svinet sänktes hann slaven Teo ifatt gruppen (i smyg spionerandes för kommendanten Kvantum). Då gruppen var i full gång att tjafsa om vem eller vilken falang som skulle få skinnet och köttet så ägnade de inte slaven så mycket uppmärksamhet utan accepterade bärhjälpen utan någon större invändning.


Allt åt alla levande (förutom skinnet)
Väl tillbaka blev det ett möte om hur skövlarens kvarlevor skulle fördelas i Arken (och fraktas då gruppen inte orkade detta själva). Alla kom till kompromissen att Stora G fick betarna och skinnet som kompensation för det döda jaktlaget, köttet skulle delas jämnt. Mora och G var nöjd med detta och Kvantum gick motvilligt med om detta, trots att han innan närmat sig RP och försökt muta dem med att vara med i hans "armé". Trots att Teo är Kvantums slav så försöker hen underminera honom på alla sätt, så det verkar vara skrivet på väggen att Kvantums välde är i fara. Men är en galen sektledare som Stora G bättre? Hursom byggde G en ny husbåt vid sin lilla hamn med skinnet ovanpå. Liken vid lasarettet lämnades åt sitt öde, spelarna ansåg att Arken var för primitiv för att bry sig om sina döda på ett sentimentalt sätt.

Då Arken fortfarande inte hade någon ordentlig matförsörjning förutom jaktlaget (och slakthuset) så bestämde sig RP att börja odla "ormpotatis" vilket liknar vår välkända potatis men mer avlång, lite fjällig och randig. Det kräver mycket jobb dock och är ännu inte klart.


Inget åt de törstiga
Ett förrädiskt lugn hade sänkt sig, men under natten hade cisternen som höll regnvattnet gått sönder, eller snarare läckt ut. Trots att det gick att laga var skadan skedd, nu fanns det bara vatten för sju dagar framåt. Trots att det kommer mer regn så hinner det inte samlas tillräckligt. Gruppen närmade sig Mora som verkade vara den mest sansade av alla bossar i detta skede, då G och Kvantum verkade samla sig för en sista strid. RP ville prata med Den Gamle om en lösning, att hitta en vattenkälla. Den Gamle var i ett svagt tillstånd och närmast yrade om att Eden var det enda som kunde hjälpa men att ingen var välkommen där. RP fick dock ur honom att det kunde finnas en destillator eller reningsverk några sektorer söder om Arken.


Kannibaler, syraregn och smältmaneter
Gruppen tog sig igenom den gamla sektorn där skövlarens fälldes och fortsatte in i Visby, där såg Franton på håll massor med kannibaler runt ett höghus, ett blodisande skrik av smärta hördes på håll. Gruppen skyndade sig snabbt igenom denna sektor utan att titta bakåt. De hittade dock en bunt med inbundna fornpapper som visade människor i trikåer, de gamlas klädsmak var mycket märklig.

Nästa sektor var ett träsk där Frantons tränade ögon snabbt märkte att ett syraregn låg över området och gruppen bestämde sig för att ta en snabb omväg. Detta ledde dem till ytterkanterna av ruinstaden där ett kontorskomplex låg jämte några industrier, var detta en plats där de kunde finna hjälpen? Den Gamle pekade generellt på fyra sektorer så vem vet? Oavsett så gav de sig oförsiktigt in i zonen utan att märka de stora manetliknande varelserna som snabbt närmade sig gruppen, alla utom Franton och Mubba lyckades ta sig in i säkerhet, men en lyckad fint tog dem till slut in när tanige Franton lyckades släpa med sig kolossen Mubba som snubblat. Just där Mubba precis varit kalasade nu dessa märkliga maneter på ett bilvrak, de var säkra så här länge. Men hur ska de ta sig ut från denna sektor levandes?


Fortsättning följer...
GZIP: Off