Ifrit
Posts: 50
Joined: Sat 16 Apr 2011, 01:57

Västra Skogen: År Noll

Sun 27 Sep 2015, 13:46

Hupp!

Ny början, ny spelgrupp, ny ark. Vi kommer försöka ge oss in i podcast-svängen men har inte riktigt hittat den perfekta ljudupptagningen ännu, ber därför om ursäkt för eventuella ekon. Intro och jingel är på gång, men tills dess;

Välkommen till Västra Skogen

Arken:

Karta över arken

I Västra Skogen, en liten bosättning djupt nere under ruinstadens ytterkant, lever Folket. De är mänsklighetens arvtagare - men inte riktigt människor längre. De är förvridna avbilder, muterade missfoster. Deras kroppar och hjärnor kan utlösa fantastiska krafter, men de är instabila. Bräckliga. Ingen av folket är över 30 år gamla.

I arken styr kontrollanterna - den gamles utvalda, de klokaste och visaste av folket. Tvillingarna Arriva och Nobina står i spetsen och det är tack vare deras välvilja och intellekt som folket fortfarande har tillgång till rötfritt krubb och vatten.

Om någon skulle få för sig att utmana kontrollanterna, så står den insektoide kapten Strindberg och hans trygghetsvärdar i vägen. I sina åtsittande reflexvästar, skrotbössor och batonger håller de ordning ute på plattformarna. Straffet är hårt för den som försöker smuggla in krutvapen i arken.

På plattformarna lever gängen och konservisterna i tältläger och plåtskjul. Bossen Al-Ralf och hans gäng Packarna dominerar den västra änden av den södra plattformen medans Fixaren Smilet styr över den östra. På Smilets Bazaar kan man få sig en snort snabbkaffe eller kramkompis för en handfull patroner. På den mellersta plattformen styr Jehova och Rallarna över arkens illegala svampodling, och vid spåren mot centralvakten lever revoltören och barberaren Agaton tillsammans med arkens utstötta och svaga.

Varje morgon så kommer pulsen. Stationen vaknar till liv, med el-ljus och och högtalarsprak. Förr så rullade dom blå tågvagnarna in, fullsmockade med fornfolk. Men inte längre. Vagnarna står stilla och öde i tunnlarna nu. Det är andra tider. Men pulsen kommer och pulsen går.

Fyra tunnlar leder bort från Västra Skogen, och vid 50-metersstrecket i varje tunnel finns en vaktpost. Varje morgon lottar Kontrollanterna ut access-kort till de olika vaktposterna, varpå en vild marknad bryter ut. Gängen köpslår, hotar och mutar till sig access-kort, för att på så vis kunna skicka iväg sina zonstrykare till ytan utan att betala “tunnelskatt” till rivaliserande gäng.

Det finns dock en vaktpost som ingen vill sitta i: Gapet. Enligt de gamla kartorna så borde tunneln fortsätta vidare söderut, mot den mytomspunna Centralen - men Gapet; Gapet viker av mot öster. Det sägs att mutanterna som reser sig i sömnen för att aldrig mer återvända försvunnit ner i Gapet, lockade utav någonting som kallar nere i underjorden. Fader Mållgan och hans sekt kallar det för urmoderns sång. Kontrollanterna kallar det för tunnelfeber.

Cast:

Kuri-Marie

Kunskapare med helarförmågor. Utför hemska experiment på arkens råttor för att skapa den perfekta knarksmugglaren.

Nike

Rallarnas främste zonstrykare. Är sjukt mån om sitt rykte och credd och lämnar neongröna tags efter sig vart han än går.

Rut

Bossen Jehovas högra hand. Stort fan av baseballslegendaren Babe Ruth och går alltid omkring med ett maffigt baseballträ.

BB

Rallarnas fyrarmade skrotskalle. Försvann ner i Gapet för ett par år sedan.

Stig

En schizofren zonstrykare som bor på Rallarnas perrong. Har en hel ensemblé av röster och personer i huvudet och längtar sig ständigt bort till zonen där han kan dra på sig sin verklighetsmössa och vara sig själv för en stund.

Ant-Anton och Lurvas

Mutant med hund som varit försvunnen i flera år, spelaren flyttade till England efter spelmöte 2.

Jehova

Boss för gänget Rallarna, spelaren endast närvarande vid första spelmötet, hoppade av efter tredje.

Spelmöten:


Spelmöte 1 (Text)
Spelmöte 2 (Podcast)
Last edited by Ifrit on Mon 12 Oct 2015, 13:54, edited 1 time in total.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4407
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Västra Skogen: År Noll (Podcast)

Sun 27 Sep 2015, 19:59

Cooooolt! Ljudet låter bra tycker jag. :)
Fria Ligan
 
User avatar
Greipur
Posts: 70
Joined: Sun 06 Sep 2015, 14:30

Re: Västra Skogen: År Noll (Podcast)

Mon 12 Oct 2015, 13:08

Kul! Följer tråden. :)
GZIP: Off