henriklundbäck
Topic Author
Posts: 44
Joined: Tue 22 Jul 2014, 16:29

Karlstad - Bergvik

Wed 04 Mar 2015, 09:12

Wohooo! äntligen får jag oxå skriva här och inte bara dregla lite över alla andras spelrapporter :D

Vi bor alla i Karlstad och har där av lagt vår ark i vår hemstad och igår startade vi med lite karaktärer och arken.
Efter lite diskussioner om vad som vore fränast så hamnade arken på Bergvik, ett stort köpcentrums område strax utanför stan.
I början va allt i arken lugnt och fridfullt men allt eftersom mutanterna har vuxit upp så har arken segregerats i två läger ICA mot COOP. I det stora hela så strävar arken åt samma håll men det råder en del stridigheter mellan fraktionerna

COOP:
Här har den gamle sitt tillhåll bakom charkdisken
Sektledaren sven husserar på bokavdelningen

ICA:
Samlaren Nils har stuvat undan alla sina dyrbarheter i Inter sports domän
Kommendant Elvira huserar i det som nu är ICA Maxi

Mellan dessa läger sitter våra mutanter, villrådiga över den stundande stämningen.

skaran av mutanter är:

Maxim, Krönikör, har bråda dagar då det är många som har åsikter och tankar om situationen

Max, Zonstrykare, som de flesta andra så håller han sej på sin kant

Timmy, Skrotskalle, har finkammat alla vraken på det stora svarta fältet utanför arken

Sandor, Boss, med klent tålamod och mycket våld slår han och gänget mejarna sig fram genom arken

Rojja, mutant med hund, skrovlig herre med stor kärlek för djur och natur

Brynolf, krossare, lika bred som lång med ett minst sagt eldigt temperament

Kulör, zonstrykare, snabb och fjällig typ med näsa för rötan

Mulle, skrotskalle, hårdbarkad herre med stor kärlek för fordon

Sture, krossare, muskulös och mörkgrön med aptit för insekter

Heisenberg, fixate, skrupelfri affärsman på jakt efter klipp

Jogge popp, krönikör, mörk och makaber herre med intresse av arkens åkommor
Last edited by henriklundbäck on Mon 16 Jul 2018, 21:46, edited 5 times in total.
 
henriklundbäck
Topic Author
Posts: 44
Joined: Tue 22 Jul 2014, 16:29

Re: Karlstad - Bergvik

Wed 04 Mar 2015, 09:16

Det puttrar och sjuder i arken, stämningen är högst påtagligt av misstro och osämja. Gruff mellan grupper som varit ganska vanligt har övergått till regelrätta slagsmål. Ingen vet vad som orsakade det första upploppet då en handfull mutanter fick sätta sina ynkliga liv på spel och slåss för allt va de va värda.
För en gångs skull så verkar bossarna vara hyggligt överens och har lyckats kväsa de största bråken.
Alla vet att spänningen i de båda lägren som uppstått i arken har trappats upp den sista tiden men vem vet varför det det slutat i upplopp? vem startade det?
Frågorna är många och ovissheten stor, grupper från alla bossar går runt inom arken och försöker se till att inget mer inträffar men frågan är om de inte egentligen skapar mer problem och eldar upp stämningen.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4546
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Karlstad - Bergvik

Wed 04 Mar 2015, 10:12

Coolt! Arken i Bergvik, grymt! :D
Fria Ligan
 
henriklundbäck
Topic Author
Posts: 44
Joined: Tue 22 Jul 2014, 16:29

Re: Karlstad - Bergvik

Sun 08 Mar 2015, 13:27

Med kommendant Elvira i spetsen anordnas en expedition ut i zonen. Med lovord om försiktighet så går även Nils, Sven och rådet med på att se över resurser så att expedition kan utrustas. Sandor utses till ledare och får plocka ihop en skara han anser sig behöva för att få detta företag att ses som lyckat.

I gryning dagen efter står 7 nervösa men förväntansfulla mutanter vid arkens mitt port och spanar ut över det svarta fältet fyllt av vrak i den tidiga morgon solen med packade fickor och ryggar. -Nu går vi! Säger Sandor och stövlar modigt ut över fältet....
Last edited by henriklundbäck on Thu 13 Aug 2015, 07:22, edited 1 time in total.
 
Rutger Rex
Posts: 47
Joined: Tue 13 Dec 2011, 14:51

Re: Karlstad - Bergvik

Tue 10 Mar 2015, 20:26

Kul med en ark på Bergvik - ska bli intressant att följa. Kommer ni att göra andra kopplingar till Karlstad?
 
henriklundbäck
Topic Author
Posts: 44
Joined: Tue 22 Jul 2014, 16:29

Re: Karlstad - Bergvik

Fri 13 Mar 2015, 21:36

Ja det lär bli många fler kopplingar till Karlstad
 
henriklundbäck
Topic Author
Posts: 44
Joined: Tue 22 Jul 2014, 16:29

Re: Karlstad - Bergvik

Sun 29 Mar 2015, 17:15

tyvärr så har starten blivit lite fördröjd pga av små och stora trivialiteter, små som jobb, det där vi kallar livet och stora som tex borttappad karta och sl skärm, hoppas på att de dyker upp nu när nya kartan är klar.

Så här ser Karlstad ut ifrån mimers ögon, karlstad är omringat av både vatten och nu mer djupa skogar känns som vi har en bra start :)
I ruta L12 startar vår lilla ark sitt upptäckande av den forn stad vi lever i idag

Image
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4546
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Karlstad - Bergvik

Sun 29 Mar 2015, 18:35

Coolt! Lycka till!
Fria Ligan
 
henriklundbäck
Topic Author
Posts: 44
Joined: Tue 22 Jul 2014, 16:29

Re: Karlstad - Bergvik

Wed 06 May 2015, 00:03

I en tyst och dimtäckt värld går färden sakta framåt, morgonsolens bleka strålar lyser upp en oupptäckt värld för vår expedition. Alla är förbluffade av att de på andra sidan den skogbeklädda kullen ser flertalet smutsvita byggnader och ett område som tycks fylla samma funktion och syfte som de vuxit upp i så nära inpå, detta har ingen av de få zonstrykarna sagt nått om. Kanske finns det en anledning... med raska steg så styrs färden mot närmsta byggnad, en stor vit byggnad med högt satta fönster och blå blekta skyltar alldeles intill en övervuxen och sprucken väg som ringlar sig bort genom landskapet.
In i mörkret beger de sig, tystnaden omfamnar dem. Golvet är täckt av rester av både skräp och något som levde för länge sedan, i ljuset från facklorna finner de en alg bekläd forn rustning, märklig tingest då den bara tycks täcka övre delen av kroppen men den passar bra på mej hävdar Sandor bryskt och dra den över huvudet, utöver detta fynd och skräp finns också ett blått tygstycke med ett gult kors som någon har målat en stor döskalle på, användningsområdet är för tillfället lite oklart men det finns onekligen nått den kan användas till.
Väl ute igen genomsöks nästa byggnad även denna vit men på väggen tyck resterna av en bild sitta, en märkligt färgglad avbildning av ett forntidsdjur och kulörta bokstäver ovanför. Byggnaden tycks va full av rasade hyllor med massor av plastbitar, mängder av plastbitar. Flertalet av medlemmarna sparkar runt i missnöje av uteblivna fynd tills en gäll röst skär genom mörker och den missnöjda stämningen, -MAMMA! alla fryser till och blir stående, minuter går och inget händer.
En av Sandors grabbar flyttar på sig och än en gång så skärs tystnaden sönder -MAMMA! ett märkligt föremål plockas upp bland bråten, ser ut som en liten mutant fast i nått mjukt plastigt material, smutsig och håret som pryder dess huvud är bränt likaså pannan, är inte detta likt *mummel* *mummel* gapskratt ekar genom huset. Tingesten stoppas i en säck för vidare analys i arken.

Gruppen rör sig sakta fram genom området, Max påpekar att nått står på tok längre fram och gruppen väljer att sprida ut sig , en flock strykarhundar störtar fram i sin jakt på mat, striden blir inte allt för lång och den sista hunden drivs på flykt, utöver hundarna som nedkämpas ligger även Timmy och Max i sitt eget blod, efter lite omplåstring och en paus så är de på benen igen. MAx ser nu riktigt skräck ingivande ut, med nedblodade kläder och en vit mask med massa små hål i styr han gruppen in i nästa zon, genom ett stort område av hus i alla möjliga storlekar och former går färden. Framåt skymningen ses ett antal gestalter på andra sidan floden, expeditionen håller sig klokt på avstånd, begrundar dom och inser snart att ansamlingen gestalter är på väg till samma mål, Sjukhuset. Där man enligt krönikören Maxim kunde bota alla dåtidens problem och sjukdomar.
När kvällens mörker har svalt våra vänner tar de sig över den gamla trasiga bron och sitter i skydd av träd som täcker flodbanken. Samlingen av hårt slitna varelser försöker bryta sig in i en av sjukhusets dörrar när ett skott ekar genom natten, för en kort sekund lyses kvällen upp och varelserna inser snabbt sitt misstag och beger sig skyndsamt där ifrån.
Kvar i mörkret sitter gruppen i spänd förväntan på vad som händer. Oupptäckta sitter de och ser över sina möjligheter, med en trasig pilbåge kommer man inte långt mot ett gevär. Nä, det är dags att bege sig hemåt, arkens första expedition ser väl inte ut som den skulle ha gett arken direkt mycket matnyttigt men de är iaf vid liv och kan planera vad som komma skall. Som små skuggor tar de sig över bron och in i natten och börjar vandringen hemåt. Väl hemma igen så väntar sömn, krubb och en del reparationer samt en titt på hur det går med svinstian.
Imorron ska vi smida planer om vad vi ska göra med sjukhuset och eventuella ockupanter säger Sandor innan de skiljs åt för natten.
Last edited by henriklundbäck on Thu 13 Aug 2015, 07:26, edited 2 times in total.
 
henriklundbäck
Topic Author
Posts: 44
Joined: Tue 22 Jul 2014, 16:29

Re: Karlstad - Bergvik

Wed 06 May 2015, 00:07

Får gå igenom texten lite och rätta till stavningen tror jag :P

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests