User avatar
Daarkh
Topic Author
Posts: 88
Joined: Fri 29 Aug 2014, 19:29
Location: Ljusdal
Contact:

Arken Bifrost (Hälsingland)

Tue 23 Sep 2014, 18:17

Har just börjat skapa vår ark inför kommande spel. Haft ett möte där vi pratat ihop oss om vad folk ska spela och jag som SL har sammanställt dessa tankar i ett litet (ofärdigt) häfte i pdf-format
https://dl.dropboxusercontent.com/u/162 ... ifrost.pdf.

Häftet kommer uppdaterats allt eftersom vi börjat spela.
Risken för spoilers kommer troligen vara liten, då vi inte kommer följa den officiella röda tråden speciellt noga, utan bygger på vår egen historia allt eftersom vi spelar.

--

Husregler vi kommer nyttja oss av (Fler husregler kan komma att dyka upp i spel senare):
  • Klassen "Mutant med Hund" känns omotiverat begränsad, så vi har byggt ut den till "Mutant med Djur"
  • DÅ vi gillar defekter, kommer vi provspela med en husregel om dessa.Image

Utdrag ur häftet:

Högt över trädtopparna i resterna av det som en gång kallades Hälsingland, ligger arken Bifrost. En bunker insprängd i ett berg vars namn suddats ut i takt med världens förfall.
Moder Grete fick uppdraget att leda kolonin med totalt 301 barn och få dem att växa upp i en värld som en gång nästan utplånades av människans girighet, egoism och dumhet.

Världen runt om dem ligger i ruiner.
Åtminstone är det vad Moder berättat och få har vågat sig längre bort än bergets fot och återvänt för att berätta om det. Men vår planet har inte accepterat mänsklighetens försök att ta herraväldet över den, och naturen har med brutal styrka tagit makten över ruinerna av våra städer. Växthuseffekten smälte isarna och höjde temperaturen över hela världen, och i det en gång så kalla Norden, växer nu skogarna som aldrig förr.

Ovanpå berget som hyser arken Bifrost, står en ensam byggnad. Ett vaktorn övervakar avgrunden och dimman nedanför, men även de enkla odlingar som arkens invånare lyckats sammanställa i den snåla myllan berget låter dem låna.
Nedanför berget vilar en ständig dimma över landskapet. De kalla nätterna då temperaturen kryper ner mot enstaka plusgrader möter den fuktiga dagarnas värme med sån kraft att dimman som uppstår inte hinner skingra sig förrän natten åter kommer smygandes.
Enstaka stål- och sten-skelett från ruinstaden sticker upp ur dimman som en varning om att något väntar där nere, även om det inte syns för blotta ögat. En stilla klagan över vikten av sten och cement på rostat stål kan höras från ruinerna nedan under dygnets alla timmar, så är nätterna värst. Då hörs konstiga och ofta obehagliga ljud från varelser som är svåra att ens föreställa sig. Enstaka ljuskällor har rapporterats av spejarna i utkiken, men dessa ljus har oftast snabbt försvunnit i mörkret igen.

MODERN
Moder Grete har i all sin visdom styrt arken under nästan 20 år. Hon har själv gjort sitt bästa för att ge dessa mutanter en chans till överlevnad, med hjälp av all kunskap och lärdom hon vågat ge dem. Men ensam fanns det bara så mycket hon kunde göra och flera av barnen försvann eller omkom under obehagliga omständigheter. En del av olyckor eller sjukdom, andra under kampen för överlevnad eller under kraften av sina egna förmågor. Men så, en morgon för tre år sedan var hon spårlöst borta. Inga tecken på strid, inga saker saknades och inget brev för att förklara vart hon tagit vägen.
Kaoset var ett faktum, men ur askan av den maktkamp som uppstod lyckades ordningen återställas under minnet av Moderns gruppering och indelning av befolkningen av arken. Makten fördelas mellan de fem olika avdelningar som sköter arkens dagliga sysslor.
Under Moder Gretes styre så hade alla mutanter rösträtt, om det var något så viktigt att det påverkade hela arken. Omröstning gick till så att man placerade ut lådor som representerade de olika alternativen, och sedan tog varje individ och placerade sin halsbricka (Halsband med ett nummer på, likt dogtags) i den låda man ville rösta för och efter omröstningen fick man tillbaka sin halsbricka.
Efter Moder Grete försvann blev det snabbt stridigheter om vem som skulle leda arken, och det höll på att utvecklas till full strid när Via Neuron från avdelning Mimer, kom med förslaget om att utse varsin boss för respektive avdelning och att sedan bossarna träffades och diskuterade vad sin avdelning tyckte.
Detta gjorde att bossarna fick all rösträtt i de råd som hölls och halsbrickorna blev mer en symboliska som id-handling. När sedan resurserna blev allt färre och invånarna började få svårt att få ihop sina dagliga ransoner, började en del att sälja sina halsbrickor till först och främst avdelningsledarna och på så vis få deras beskydd och förnödigheter. Sakta men säkert förslavades de svagaste, men snart följde även andra deras exempel. En del för bekvämligheterna som bossarna kunde erbjuda, andra för att visa sin sanna lojalitet.

Få av de nu 207 kvarvarande från Arken har vågat sig ner för grusvägen längs berget, hela vägen in i dimman. Men nu börjar förråden tryta och en ny tid har vaknat.... detta är år 0.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4546
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Arken Bifrost (Hälsingland)

Tue 23 Sep 2014, 23:05

Coolt, ska följa denna krönika med intresse! :)
Fria Ligan
 
User avatar
Daarkh
Topic Author
Posts: 88
Joined: Fri 29 Aug 2014, 19:29
Location: Ljusdal
Contact:

Re: Arken Bifrost (Hälsingland)

Mon 29 Sep 2014, 23:11

Första spelomgången spelad. Riktigt kul och se hur arken och dess invånare utvecklades i snabbt takt.
Efter vi skapat arkens formulär insåg vi att den redan underjordiska arken behövde ett ganska högt försvarsvärde. Det ledde till att allt annat hamnade rejält lågt och vi tolkar det som att arken är i rejält dåligt skick. Alla maskiner och elektricitet är utslagna och mutanterna har därmed levt över 20 år i nästan totalt mörker, utöver de få som vågar sig ut om dagarna och samlar skrot och mat.

Så vi har skapat ett eget projekt: Ljusläggning. Efter avslutat projekt så anser vi att arken har lyckats knyta samman ett enkelt system av ljussättning, troligen med strategiskt utplacerade lyktor. Detta bör öka arkens teknologi med 1T6.


I övrigt så är häftet (se länk i originalposten) uppdaterat med nya info, en inte helt färdig karta över arken och krönika från spelomgång 1.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4546
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Arken Bifrost (Hälsingland)

Tue 30 Sep 2014, 13:55

Najs!
Fria Ligan
 
User avatar
Daarkh
Topic Author
Posts: 88
Joined: Fri 29 Aug 2014, 19:29
Location: Ljusdal
Contact:

Re: Arken Bifrost (Hälsingland)

Sun 12 Oct 2014, 00:22

Vårt häfte är nu uppdaterat med spelomgång 3 och 4, samt våra kartor.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/162 ... ifrost.pdf
 
User avatar
Daarkh
Topic Author
Posts: 88
Joined: Fri 29 Aug 2014, 19:29
Location: Ljusdal
Contact:

Re: Arken Bifrost (Hälsingland)

Sat 08 Nov 2014, 15:39

Startar en ny tråd här istället:
http://frialigan.se/forum/viewtopic.php?f=35&t=1441

Webmaster kan ta bort denna tråd, eller instruera mig om hur jag gör det själv om möjligt.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests