• 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 10
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4548
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Arken i Ullevi

Wed 11 Mar 2015, 16:10

Coolt!
Fria Ligan
 
zingo
Posts: 6
Joined: Sun 08 Feb 2015, 14:19

Re: Arken i Ullevi

Thu 08 Oct 2015, 15:52

Zingo rapporterar.

Äntligen tillbaka i arken. På vår färd har vi träffat på massa nytt som jag inte visste om våran söndriga värld. Det viktigaste är nog dock att vi låtit knyta an ett handelsavtal med en ark som Vi hjälpte, de hade förgiftat vatten och det visade sig bero på ett argsint gräsmonster som bodde i vattenverket. Detta utlånades tillslut och med livet som insats.

En generator upphittades i vattenverket och jag som skrotskalle ville genast hem till arken och installera detta. Dock visade det sig att arken blivit invaderad. Någon form av högteknologisk flygmaskin med energivapen stod i mitten av arken och svävade. Vi fick agera snabbt. En plan på smygning med infiltrering påbörjades men snabbt urartade allt till ren och skär kraftattack. Min vänn tog en laserstråle i bröstet och blev bruten medans vi andra sprang mot farkosten, avväpnade en Markusplatsen, tog hans granatgevär och avlossade ett skott in i skeppet. Dock hjälpte inte det men en impuls av mutantkraft hjälpte mig att hoppa up till luckan in för skeppet medans det lyfte. Tillsammans tog tre av oss in o skeppet, började slåss med piloterna vilket nästa. Resulterade o att hela skeppet kraschade i arken. Tillslut fick vi dock kontroll på situationen. Nu äger vi ett högteknologiskt skepp och försöker återställa lugn i arken.

Zingo overaller and out!
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4548
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Arken i Ullevi

Thu 08 Oct 2015, 16:13

Oj, spännande! :)
Fria Ligan
 
User avatar
SEB
Topic Author
Posts: 26
Joined: Mon 18 Aug 2014, 23:16

Re: Arken i Ullevi

Sat 10 Oct 2015, 00:15

Mystiska högteknologiska varelser i arken... (öppna bild i ny flik för att se hela)

Image
 
Ifrit
Posts: 51
Joined: Sat 16 Apr 2011, 01:57

Re: Arken i Ullevi

Sat 10 Oct 2015, 00:35

Så sanslöst jävla bra! Det är är detta som kallas speedpainting va? Har du en onlineportfolio någonstans?
 
User avatar
SEB
Topic Author
Posts: 26
Joined: Mon 18 Aug 2014, 23:16

Re: Arken i Ullevi

Sat 10 Oct 2015, 01:15

Tack! Ja den var snabb så det räknas som en speedpaint. gustafs-art.com kan du kolla om du vill :)
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4548
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Arken i Ullevi

Sat 10 Oct 2015, 12:44

Jäkligt grym!

Gustaf är för övrigt en av illustratörerna till nya Coriolis. :)
Fria Ligan
 
User avatar
SEB
Topic Author
Posts: 26
Joined: Mon 18 Aug 2014, 23:16

Re: Arken i Ullevi

Sat 10 Oct 2015, 20:51

Haha jepp denna var lite av en paus från arbetet.
 
User avatar
Orion
Posts: 75
Joined: Sun 04 Jan 2015, 01:58

Re: Arken i Ullevi

Thu 15 Oct 2015, 13:21

Hej alla! Beklagar bristen på spelrapporter som rått den senaste tiden (kom en examen och massa annat trams ivägen!), men nu fortsätter vi där mitt senaste inlägg tog slut!

Förvisso tar vi oss en del friheter med universumet, men för den som är rädd för SPOILERS kan texten ändå vara bra att undvika!

Det är tidig morgon i arken. En gryende sol kastar sina krokiga strålar över en döende värld.
Gänget har nyss återvänt illa medfarna från färden under jord. Medan de plåstrar om sig i den frostiga lervällingen börjar sjukligt gråsvarta flingor falla från en mörk himmel och iskalla vindar drar genom arenan. Ljusen som tidigare syntes i fjärran väster har slocknat och världen ter sig mer stilla än på länge.

Medan mutanterna förbereder sig inför nästa avfärd förvärras vädret och de illa klädda invånarna huttrar och fryser. Gänget lyckas efter en del retoriska kämpalekar motivera sitt folk att hjälpas åt och kura ihop kring gemensamma eldstäder för att inte duka under, men situationen är ändå nätt och jämt hållbar. En sjuklig mutant med rött oljigt skinn som påminner om Ingos röda pest avlivas bryskt och bränns i arenans mitt.

Gänget bjuds in till Bossen Gustins gryningsvalv eftersom zongasten de tidigare fört dit vill möta de som tillfångatog honom. Inne i valvet är det betydligt risigare än vad dess invånare velat ge sken utav, men ändå utan den värsta kylan, så gänget övertygar vakterna att släppa in ett par frusna stackare som saknar köldskydd.

Zongasten är en liten blek, äcklig och misshandlad varelse som ligger på en brits, omgiven av mutanternas främsta helare. Den har förlorat förmågan att tala, men kan via en artefakt (etch a sketch) ändå göra sig någorlunda förstådd.

Zongasten meddelar att den vill ha fred mellan sitt folk och mutanterna. Den presenterar sig som Olaf av 6:e värnet och förklarar att han och hans gelikar sedan urminnes generationer vaktat norra värnet mot växtligheten som avancerar från norr. Dråparträd, drömblomster och frätargräs gör allt de kan för att ta sig över floden och zongastarnas försvar kommer snart falla.

För att inte resten av staden skall täckas av den febriga grönskan föreslår Olaf att rollpersonerna hämtar hjälp utifrån och för den hit. Antingen från arken vid havet eller Nova-bunkern vid masten. Därefter svimmar den stackars brutna varelsen.

Väl ute på arenan igen framgår det tydligt att rötslasket som faller från himlen är mycket skadligt för hälsan och arkens vattenhälare gnider händerna girigt. Eftersom vattenkällan främst är regnvatten är alla sådana nu kontaminerade och endast reserver kan användas.

Gänget ger sig av mot arken vid havet. De vandrar över snötäckta och frusna landskap. Förbi etterbestarnas fabriker, mutantjätten som fallit ner under isen och når strax området som kallas Halmer (före detta Chalmers). Här träffar de på ett gäng frilansande arkeologer som dyrkar en kaffekokare och säljer teknik de hittar, vilken de gärna vill byta mot krubb (rent speltekniskt innebär detta att arkens utvecklingspoäng kan bytas med krupp mot teknologi). En zuccini överlämnas som ett gott tecken och handelsavtal sluts. De tillåts ta del av värmen från en liten solkig plastlåda med öppen dörr som surrar och plingar emellanåt. Gänget övernattar i den lilla handelsstationen och får på morgonkvisten höra röster över en sprakande radio som anger att någon form av grupp "avancerar mot elysium".

Rollpersonerna beger sig sedan vidare mot Sahlgrenska som visar sig vara en väl fungerande och ytterst civiliserad ark med ett strängt matriarkat. Hela stället styrs av Ordföranden som har den närmast gudomliga förmågan att kunna göra de kvinnliga mutanterna med barn. Denna ark imponerar stort med sitt framtidshopp och elektriska teknik. Ordföranden föreslår en allians mellan arkerna, men gänget vägrar berätta var deras hem finns. Ilsket skickas de åter ut i zonen, men skrotskallen Nafta gör dem sällskap.

Färden tar gänget till den underliga katedromen, ett forntempel som på något vis ännu står nästan upprätt mitt bland all förödelse. Här övernattar de, men väcks på natten av ett gäng nyfikna morloker som Nafta förklarar är de mutanter vars förmågor överanvänts och omformat dem till dessa märkliga odjur. Gänget bemöter dock dessa fredligt, varvid de utbyter några prylar med varandra.

Natten fortsätter, men avbryts strax på nytt av att en gigantisk surrande skugga med en mängd strålkastare svävar förbi genom den snötyngda luften.

Slutligen blir det morgon och gänget tar sig mot skrotbron, ett imponerande byggnadsverk som kan tänkas tillåta passage åt den våghalsige. I dess närhet finner de även den ark de sökte: En hoplappad färja som byggts samman med den kajplats där den stått sedan världen gick under (se Gustafs tidigare bild!).
Last edited by Orion on Mon 29 Feb 2016, 16:16, edited 1 time in total.
Spelledare över arken i Ullevi.
 
User avatar
Orion
Posts: 75
Joined: Sun 04 Jan 2015, 01:58

Re: Arken i Ullevi

Thu 15 Oct 2015, 13:48

Efter förra mötet hade vi två korta sessioner som jag sammanfattar till en enda text.

Ständig varning för SPOILERS! :)

Som vi kanske minns har mutanterna i Ullevi länge bedrivit ett krig mot de vidriga små zongastarna som bott längs med skrotflodens rostiga stränder. Kampen ledde slutligen till en kraftig förlust för gastarna, men på senare tid visade det sig att dessa varelser i själva verkat tycks vara de sista överlevande soldaterna från fornfolkets svunna civilisation. Det uppdagades att de sedan urminnes generationer haft i uppdrag att skydda älvstranden från det virrvarr av livsfarlig grönska som sakta närmar sig från Hissöns norra sida.

Då försvaret mot grönskan nu fallit krävde zongasten Olaf att mutanterna hjälper till, varvid gänget gav sig av mot en annan ark som enligt rykten skulle ligga vid skrotflodens mynning. De fann där en jättelik båt som sedan länge rostat ihop med kajen där den övergavs.

Mötet med rostborgens invånare gick dock inte helt som väntat. Pga bristande retoriska färdigheter urartade situationen istället i ett utbyte av krut och bly. Efter att ha vrålat mot varandra ett tag började dock de båda parterna komma bättre överens. Tyvärr visade det sig ganska snart att båtens herrar ej kunde vara till någon större hjälp i kampen mot växterna; Tvärtemot tycktes de redan ha förlorat mot dem då deras vattenkälla kontaminerats av grönskan, vilket resulterat i att de drabbats av den elakartade sjukdomen kallad gräslunga. Då båtfolket tidigare sänt iväg en expedition till vattenverket för att se vad som gått fel utan att någonsin mer höra av dessa tog sig rollspelarna an uppdraget att själva undersöka saken.

Då vattenledningen till båten gick över en gigantisk sönderfallande bro fick även mutantgänget ta denna väg. Tack vare sällan skådat samarbete och tankekraft (samt med en del hjälp utav rep och änterhake) lyckades de alla balansera över krispiga bjälkar och genom moln av ärgflyn.

Väl på andra sidan skrotfloden fortsatte vattenledningen norrut, in mot Hissöns frätande träskmarker. Ett utdraget och farligt sökande fortsatte då ledningen försvann under jord och vattenverket ej stod att skåda åt något håll. Då gänget var nära att ge upp sitt letande fann de till sin förvåning att vattenverket var skyddat av ett märkligt hologramfält och att de nästan gått förbi det flera gånger.

Väl inne i verket var det uppenbart att hela den spruckna betongklumpen kraftigt kontaminerats utav mossa, lianer och diverse ogräs. Det framgick även snart att något fasansfullt maskliknande rotmonster slingrade sig runt i kulvertarna och jagade föda. En hektisk kamp på liv och död i den ruttna betonglaburintens djungel inleddes och avslutades först när gänget lyckades lura in monstret i ett gasfyllt rum och tända eld på hela rasket.

Vattenverkets kontroller tog en stund att förstå sig på, men en tunna gammalt klor hjälpte till att rensa rören och nöjda med sig själva begav sig gänget åter över bron och mot en tillfrisknande båtark fylld utav marknadsplatser, handelspartners och legokrigare.
Spelledare över arken i Ullevi.
 • 1
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 10

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests