BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 62
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

ÅrNoll - Solflygning

Wed 01 Sep 2021, 15:08

Jag ramlade över soloregler till ÅrNoll och tänkte att det kunde vara kul att testa. Reglerna går att köpa för en Taube på Drivethru. Den mest spännande lösningen är Oraklet som svara på frågor som SL normalt skulle besvara, då hamnar man inte i Metaträsket i samma utsträckning. Kortfattat kan Oraklet ge 6 svar. Ja Men, Ja, Ja Och respektive Nej Men, Nej Nej Och. Här får man ju tolka en del vilket kommer bli tydligare i krönikan. Slumpar hot mot Arken, Arkens fokus vid projekt osv.
Använder https://stefouch.github.io/myz-zonemap/#/ för att skapa Zonen. Kartan är Ligans Stockholmszon och jag placerade Arken ett par sektorer från den södra kanten.
Fixaren Bic med mutationerna Hoppförmåga och Reptilisk
Vattnet i Arken är nästan slut, de stora vattencisternerna behöver repareras. Rådslaget bestämde att krubbnivån måste ökas.
Började med att schackra till mig lite extra patroner, misslyckades med slaget för arbete på jaktlag.
Manipulerade strykaren Jovintz att följa med ut i zonen.
Utforskade ett par sektorer i den första fanns en envåningsbyggnad med stora glasfönster, som såg tämligen hela ut när vi kom närmare såg vi ett illa tilltygat lik som var uppspänt på en metallstolpe, vi valde att skynda vidare in i nästa sektor. Kom in i en sektor med sjukt hög röta, hittade en signalpistol. Tog mig tillbaka till Arken för att övernatta i säkerhet, manipulerade bossen Pixi att stödja min jakt på reservdelar till cisternerna med krubb och vatten. Lämnade in signalpistolen i Gryningsvalvet. Skrotade igenom ett par sektorer till, hittade en rökgranat, undvek ett stort monster, 3 zongastar nedgjordes. Bic fick 2 permanenta röta och Jovintz 1.
3 mutanter dog i Arken.

Jag frågade oraklet om nån i Arken vet var reservdelar kan finnas och fick svaret Nej, MEN.
Jag tolkar det som att någon vet var man kan hitta skrot som en skrotskalle med ett lyckat mecka kan använda istället. I en marina några sektorer bort har några stykare sett ett gammalt vrak där man nog skulle kunna hitta skrot som kan funka som reservdel.
Rådslaget beslutar att påbörja försvarsverk. Jaktlaget färdigställs, det visar sig dock vara dåligt med byte så Krubbnivån ökar endast med 1.
Bic och Jovintz ger sig iväg till sektorn med marinan, dessvärre är rötnivån hög och strykaren ett plåster på att leda vägen. Båda tar en del trauma. Det visar sig att zongetingar har ett bo precis vid det där vraket som delen sitter på. Jag gömmer mig och Jovintz lockar fram getingarna. Under 3 rundor lyckas han med insektoid undvika skada och drar sig bakåt innan han flyr. Jag lyckas med konststycket att med endast 3 tärningar i styrka slita loss biten och släpa den i 2 rundor. Rötan tär och vi klarar oss med nöd näppe tillbaka till Arken. Manipulerar bossen Plasterman att vi borde få en redig betalning om varsin rötmask och 5 patroner var för att vi räddat vattentillgången.
Oraklet tillfrågas om det finns nån i Arken som kan ge en hint om nån sektor med coola prylar, svart är ett rakt nej.
Ger mig av rakt söderut, kommer in i en sektor med välbevarade ruiner, och där finns en vit skylt med ett stort blått T. Lyckat förstå sig på och vi fattar att det är nedgången till den legendariska tunnelbanan, fylld med skatter men dessvärre även otrevligheter.
Leda vägen misslyckades igen så vi överraskas av 2 etterbestar. Oraklet svarar att de är sjukt aggressiva. De spottar syra, Jovintz träffas, efter en kortare strid är de nedgjorda men Jovintz lyckas inte fly så han bryts och får en njurskada. Vi ger oss tillbaka till Arken utan att ha utforskat sektorn.
Det kommer en grupp från en annan Ark som vill att några av vårat folk följer med till deras Utopia (som ligger norrut) där ingen är hungrig.
Oraklet säger att Folket kräver att främlingarna lämnar 2 i gisslan.
Oraklet säger vidare att främlingarna vägrar och ger sig av.
6 personer dör i Arken.

Jag manipulerar bossen Pixi att inte behöva följa med på spaningsexpeditionen mot den andra arken, verkar ju fett farligt.
Oraklet bestämmer att folket vill satsa mest på teknologi så ett tempel påbörjas för att komma åt de svårare projekten. Då Jovintz fortfarande lider av sin njurskada manipulerar jag strykaren Ion att följa med ner i tunnelbanan. Tar oss in i sektorn och upptäcker en grupp från den andra arken, Oraklet säger att jag inte känner igen dem som den grupp som förhandlade med oss. Sluter mig till att eftersom de inte tillhör Folket måste det vara de andra, kan ju inte finnas hur många Arker som helst. Hittar ett paraply. Tar oss ner i tunnelbanan, strykaren failar med Leda vägen och med speja. Raggbesten lyckas desto bättre 3 framgångar på smyga och 3 framgångar på bita (slumpen gjorde Ion till offer som tar inte mindre än 5 i skada. Jag flyr med hoppförmåga, snedtänder och utvecklar syraspott på bekostnad att skärpa går ner på 2. Tunnelbanan verkar skitfarlig ska aldrig gå dit igen.
Lämnar in paraplyet i G-valvet och teknologi ökar med 6.
För kort för att anse vara ett spelmöte så fortsättning följer utan nytt rådslag och eller specialfärdighet osv.
Bestämmer mig för att hänga i Arken ett par dagar. Frågar Oraklet om jag kan göra det utan att råka illa ut. Svaret är nej men, vilket jag tolkar som att det blir tokigheter men inte nackskott. Krossaren Bartrix (hatobjekt) har fått nys om att jag schackrat till mig sprit. Hon muckar med mig och kräver att få spriten. Jag lyckas med manipulera dölja att jag har 4 doser gömda i min lya och räcker över 4 jag hade i väskan.

Väntar in att Jovintz tillfrisknar. Vi ger oss ut för att undersöka kringliggande sektorer. Gömmer oss undan en elektrisk storm, jag håller på att brytas av att pressa flyslaget. Vilar och återhämtar skadade GE. Frågar Oraklet om vi får vila ostört - svaret är Ja.
Nånstans hittas ett armborst, lyckas med förstå sig på. Tar oss igenom en asköken och kommer in i ett träsk. Strykaren failar leda vägen, pressar, tar två i skada men misslyckas i alla fall. Ramlar rakt in i ett bakhåll, strykaren failar speja. 6 zongastar anfaller. Jag hamnar på styrka 1 och Jovintz går ner till 3 men har då använt alla MP till insektoid. Jag autoflyr med hoppförmåga men snedtänder - resultat 2 - du drabbas själv eller blir desorienterad och får inget göra nästa runda. Jovintz misslyckas med fly, pressar men misslyckas i alla fall. Gastarna gör ner Jovintz. Jag frågar Oraklet om de kommer jaga efter mig - svaret är Ja. Misslyckas med kämpa på för att få ett försprång. Slår Initiativ 1 - nedgörs av gastarna i typ i Hökarängen.
 
BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 62
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

Re: ÅrNoll - Solflygning

Wed 01 Sep 2021, 15:46

Fick lite feeling igår att testa vidare, så här presenteras Skrotskallen Majkan som kommer ta över Bics fallna mantel. Valde den här gången att lägga mer av bonusXP på talanger så jag valde reparatör, uppfinnare, enstöring och sömnlös. Den slumpvisa artefakten blev en kamouflagedräkt. Rådslaget bestämde att en odling skulle påbörjas. Jobbade klart försvarsverket vilket ökade försvar med inte mindre än 10. Krönikören Harrina hittades brutalt styckmördad i Arken. En patrull hittade krossaren Olster täckt av stelnat blod närmast katatonisk i sin lya. "Det var rösterna som tvingade mig". Oraklet gav mig svaret att han bannlyses från Arken.
Jag frågade Oraklet om det fanns någon i Arken som kan sälja mig skrot för att bygga en skrotpistol. Ja - Men...Fixaren Hebbe säljer mig prylarna för en tjänst inom ett par dagar. Jag slår bara en framgång och får en engångspistol, klart ovärt. Ger mig ut i ett par sektorer, flyr från ett syraregn, ramlar ner i ett slukhål, klarar mig från skada. Kamodräkten skyddar mot rötattack, hittar ett jaktgevär - sweet. Kamodräkten skyddar mot rötattack igen, misslyckas med att klättra upp, pressar, tar 2 i skada men misslyckas i alla fall, kommer upp men tappar geväret. Kamodräkten skyddar mot ännu en rötattack. Slår läger och bygger en fälla som skydd. Kommer det nån på natten Oraklet svarar ja men. Bestämmer att det betyder att det är den bannlyste krossaren. Han ser inte min fälla, misslyckas med fly och faller till marken. Jag failar med speja för att se om jag känner igen honom. Siktar med skrotpistolen och ger honom 3 i skada. Han tar sig fram i närstrid, jag använder amfibisk och biter honom för 2 i skada. Han bryts med en avsliten arm och förblöder inom några minuter.
Frågar Oraklet om Folket tog hans grejer innan han bannlystes - svaret är nej så jag plundrar hans patroner, vatten och krubb.
Nästa dag går jag in i en ny sektor, överraskas av en ruinspindel som lyckligtvis missar sin attack, jag lyckas fly, kommer in i en sektor med en gammal stationsbyggnad, växer massa snår och buskar runt, klampar rakt in zontörne, tar en förvirring men lyckas fly, inser att jag måste skaffa leda vägen.
Lagar min kamouflagedräkt. Odling påbörjas i Arken, jag får en framgång. Hebbe kräver in sin gentjänst, han manipulerar mig att zonstrykaren Alda har stulit en artefakt från honom, nu vill han ha tillbaka den. Jag smyger in i Aldas lya och letar efter Artefakten. Frågar Oraklet om jag upptäcks, svaret är ja. Zonstrykaren kommer in och undrar vad jag gör i hans lya, ser sin pryl och blir förbannad, han försöker slå men missar, jag rycker tag i ett tillhygge och ger honom 1 i skada, han använder pyrokinesi och tänder eld på mig för 1 i skada. Jag svingar tillhygget igen och lyckas ge 1 till i skada. Han slår mig och ger 1 skada, har bara 1 kvar så jag använder amfibisk och bryter honom, snedtänder och utvecklar stora gällock (endast kosmetiskt).
Jag frågar Oraklet om nån lagt märke till tumultet, svaret är nej. Jag lyckas smyga ut. Frågar Oraklet om han kommer tjalla för bossarna, får svaret Ja Men, vilket jag tolkar som att de inte kommer ingripa, de bannlyste ju en mördare så hur illa kan det gå? Lämnar Artefakten till Hebbe. Bestämmer mig för att sabba skrotskallen Sarkons verkstad för han har varit så jävla dryg sen han lagade vattencisternerna (hatobjekt). Frågar Oraklet om han tar mig med fingrarna i syltburken, svaret är Ja Och vilket jag tolkar som att han har några polare med sig, de snor alla mina patroner och spöar upp mig, bryts och får ett öra avslitet som kritisk skada. Snokar runt i en sektor, hittar några patroner och skrot. Bygger en skrotpistol som håller mer än en gång. Hittar några partroner och ger mig tillbaka till Arken
7 personer i Arken har dött (glömde slå efter första "spelmötet" med Majkan.
Jag har nu 5 XP och väljer talangen mångsysslare och blir nu Zonstrykare.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests