BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

Re: Örebro - Behrn Arena

Fri 26 Jun 2020, 14:12

Folkets Ark dag 9 tidig vår - Befolkning 171
Våra hjältar rotar runt lite i ett förråd som Sixten lyckas bryta sig in i. Därinne hittar de vad Decker hävdar är filtren de letar efter. Kasten Otter håller koll på gastarna - och visst är Redjinald där inne också? Den sista överlevaren av vattenexpeditionen. Tumult uppstår och de blir upptäckta, Redjinald knuffas över kanten ner i plurret där han försvinner under skrik i en virvel av vatten och gigantiska maskar. Gruppen flyr och lyckas barrikadera en dörr, Torry och Kåre får inte plats i kanoterna så de försöker simma. Plötsligt stryker nåt mot benen och en tjärnmal anfaller, det ser illa ut för Torry som trots en del lyckade slag på uthärda är nära att brytas. Kåre flyr. I sista stund kommer kanoten fram och Kasten Otter använder sin mutation för att ta kontroll över malen.
De rumlar sig vidare in i minfältet söderut, Rudbeck hittar en säker väg och när solen går ner slår man läger. Under natten smäller det av några blindgångare norröver.

Folkets Ark dag 10 tidig vår - Befolkning 168
Tidigt på morgonen lämnar man minfältet och kommer in i ett träsk, oförberedda ramlar man rakt in i ett bakhåll, ett gäng galna ovårdade mutanter kastar sten och mutationer över gruppen.
Flera blir brutna och endast riktigt prickskytte av Kasten Otter räddar dagen. Decker använder sig av parasit för att rädda Kåre. Skadade och med brist på krubb och vatten kravlar de sig vidare mot Arken. Sixtens feber tilltar. Väl hemma upptäcker man att Mendel är död och att makten ligger hos Hjalmar och Galton i nån ohelig allians. Gruppen avkrävs filtren och några artefakter. Kåre försöker undersöka om nån i Arken kan bota Sixtens sjukdom.
Kåre hamnar i trubbel med krossaren Moskva Rozotsky, en envig i gryningen avtalas. Kåre och Torry planerar för hur man kan fuska för att säkerställa Kåres seger.
Torry hävdar att han är en fri mutant då både Mendel och Karenina är döda.
På natten lämnar Sixten Arken för att försöka finna Eden. Kalabalik uppstår under natten och Lundborgs gäng nedgörs efter att de tillsammans med Atwood, som flytt ut i zonen, försökt ta makten i Arken.

Folkets Ark dag 11 vår - Befolkning 154
Kåre, Torry och Rudbeck slits upp i morgonen och kallas in till Galton. Han vill veta var Sixten tagit vägen, och om han har något med Atwood att göra. Gänget fattar ingenting. Torry hamnar i ordväxling med krossaren Brenz som muckar med trälen, Torry svarar med att ta strid, duon beger sig ut i envig. Kåre tänker lägga sig i men kommer på bättre tankar då övermakten är stor. Torry besegrar krossaren trots att nån fulspelar med mental mutation i bakgrunden.
Fixaren Felix dyker upp och försöker gjuta lite olja på vågorna. Ett avtal sluts med Galton om att gänget ska ta sig till sjukhuset som man såg utmärkt på den karta som Sixten snodde med sig.
Man förhandlar fram en god betalning och gör sig redo att ge sig ut igen. Innan dess passar man på att bygga på folkets projekt och en staty av Mendel färdigställs. Kåre får feber och börjar känna sig förvirrad.

Folkets Ark dag 12 vår - Befolkning 150
Efter att man införskaffat krubb och vatten samt en del annan materiel, och att Rudbeck lyckats övertala Decker om att följa med som expeditionens mekaniker ger man sig ut. De kommer in i en sektor med en gammal skola, Rudbeck har sett tecken på att den bebos av ruinspindlar. Man försöker ta sig runt hotet. Kåre misslyckas kapitalt med att se sig för och trampar rakt igenom ett murket trädäck, han faller ett par meter ner och finner sig stå öga mot öga med 2 spindlar som anfaller. Krossaren tar en del skada men begraver yxan djupt i den ena spindeln. Nästa runda aktiveras sprinter och han flyr undan den sista spindeln. Torry håller koll bakåt och hamnar i strid med spindeln. Han tar diverse skada och spindelns hud är som av plåt. Felix vapen exploderar vid första skottet. Torry spottar syra och spindeln nedgörs. Rudbeck hör som trippande på taket och inser attt fler spindlar är på väg. De försöker fly, Kåre offrar sig för att knuffa undan Felix och tar lite stryk innan han sprintar ut ur fara. De kommer in i den fruktade parken och tar sig igenom tuff terräng fram till floden. Kåre börjar hugga ned ett par träd för att Decker ska kunna bygga en flotte. Ljuden lockar till sig ett gäng luftmuränor som anfaller, Decker blir bruten med en punkterad lunga. Felix taggiga hud sänker en muräna och de andra nedgörs av Torry och Kåre.
Felix vårdar Decker. Man vilar under tiden som Decker bygger en flotte.

Folkets Ark dag 13 vår - Befolkning 144
Efter att ha spenderat en orolig natt i den enligt ryktet livsfarliga parken spejar Rudbeck efter bästa ställe att ta sig över ån, några hiskeliga vattenmonster syns inte till, däremot kommer det nåt konstigt grönaktigt sken från mellan träden på andra sidan - och rör det på sig?
Hon går närmare ån och plötsligt drar sig skenet tillbaka. Man tar sig över ån, trots att en förvirrad Kåre hävdar att man faktiskt rör sig söderut när man borde gå norrut.
De kommer fram till ön mitt i ån och börjar släpa med sig flotten tvärsöver. Det gröna skenet syns i nordvästlig riktning. Decker hävdar att det är koncentrerad röta som kan smälta en person på några sekunder. Plötsligt kommer man ut ur vegetationen och ut på en kortklippt gräsmatta, man hittar en ruin av en mindre byggnad där Decker plockar på sig diverse skrot. En maskin kommer åkande mot dem, i panik flyr dem norrut, Felix kastar en sten på maskinen som fortsätter, Kåre springer fram och efter att ignorerats när han muckat slår han sönder makapären.
Under tiden har Rudbeck upptäckt ett gammalt slitet tält som bland annat innehåller lite krubb och patroner och vattenreningstabletter. Decker vill undersöka den trasiga maskinen men oroväckande rytanden andra skrämmande ljud söderifrån gör att hela gruppen flyr hals över huvud. Decker har dock upptäckt att maskinen var försedd med korta blad under. De enas alla om att det måste varit en fotskärare. De tar sig ut på vattnet i sista sekunden innan en raggbest bryter ut ur vegetationen vid strandkanten. Väl på andra sidan står man inför ett gigantiskt byggnadskomplex, med försiktighet leder Rudbeck gruppen fram mot vad som ser ut som en entré, på vägen passerar man en krater som det ryker oroväckande om och det ser ut som det bubblar i botten. Efter många om och men kommer de in i lobbyn, som är skrämmande syn, från övervåningen klänger sig växtlighet ner, det är blod på golvet och vad som ser ut som spår av en explosion, bakom en disk hittar man ett lik i uniform som bland annat har ett plastkort som Rudbeck identifierar som ett passerkort. De använder kortet och hamnar som i en sluss, 4 dörrar men ingen går att öppna, plötsligt sprayas de av någon vätska och det känns som att temperaturen i rummet ökar. Lika hastigt som det börjar slutar det. Alla dörrar öppnas och den ena är värre än den andra. Inne i nån form av atrium ser det ut som rena djungeln, och som att rena slakten ägt rum. De drar sig tillbaka och Torry tittar in genom glasväggen, plötsligt kommer ett monster framspringande och slår mot glasväggen, Rudbeck namnger monstret Böldbest.
De bestämmer sig för att försöka locka besten i en fälla och få den inlåst, planen går dock i baklås och en förvirrad Kåre hamnar ensam öga mot öga med besten som inte lägger några fingrar emellan med en kraftig smäll punkteras krossarens lunga. De andra skjuter mot besten men tar sen skydd bakom en metalldörr. Kåre kippar efter andan på marken och det sista han ser är hur böldbestens gigantiska gap sluter sig runt hans ansikte. Torry öppnar dörren igen och rusar emot besten, Decker sänker den med sin skrotpistol innan Torry begraver sin kofot i dess huvud. Desperat försöker Torry lappa ihop Kåres glappande skalle.
 
BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

Re: Örebro - Behrn Arena

Thu 27 Aug 2020, 23:09

Folkets Ark dag 13-16 vår. Befolkning 139
Efter att de sörjt sin förlorade krossare, bestämmer de sig för att vila inne i det lilla rummet. De får i sig lite krubb och Rudbeck sover en stund. Rasten avlöper utan missöden. Efter viss diskussion bestämmer de sig för att ta vägen rakt österut, de kommer fram till resterna av en böldbest framför nån form av barrikad. De söker sig vidare i en korridor som viker av norrut. En metalldörr som inte öppnas av kortet hittas, Decker sluter sig till att kortpanelen är sönderslagen och inte kan lagas utan rätt delar - och troligtvis från andra sidan dörren. Raskt bryter Torry med hjälp av Decker upp dörren. En mörk trapp ner visar sig, efter en viss diskussion bestämmer sig gruppen för att gå vidare. De letar sig igenom ett par korridorer, hittar flera rum med mängder med britsar och anslag om biohazard. När Torry går in genom en dörr hamnar han öga mot öga med två soldater i samma uniformer som liket i lobbyn bakom en barrikad som riktar fornvapen mot honom. Han beordras lägga ner sitt vapen och ta några steg framåt. Våra hjältar lägger ner sina vapen och sätter sig ner på golvet. Efter en stund dyker en man i vit rock upp, en man som påminner om den gamle fast yngre. Doktorn vill veta vilka de är och vad de gör där, han uppger att han genom övervakningskameran sett deras strid med böldbesten. Kåres kropp hämtas och doktorn gör nån form av undersökning, tillsammans med beskrivningen om blödarfebern säger han att det troligen handlar om ett virus. Om gruppen vill kan han sälja dem antiviral medicin.
Felix förhandlar och det bestäms att Decker ska laga ett par av soldaternas fornvapen som betalning för medicinen. Rudbeck spanar lite mot soldaterna och till sin egen förvåning tycker hon att de ser ut att vara gastar. Enligt vad doktorn säger är de ättlingar till de soldater som vid tiden för katastrofen skyddade sjukhuset. Felix frågar om Eden, doktorn verkar osäker men nämner ett Hotel Eden i Kilsbergen, tydligen ska det även finnas en underjordisk monorailbana som leder dit. Rudbeck visar honom lottsedeln från Elysium varvid doktorn svarat lite svävande att han inget vet. Man får också veta att i fertilitetskliniken kan det kanske finnas möjligheter att få klarhet i folkets oförmåga att få barn.
 
BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

Re: Örebro - Behrn Arena

Fri 28 Aug 2020, 18:31

Folkets Ark dag 17 vår. Befolkning 132
Efter ett par dagar på sjukhuset där Decker fullgjort betalningen för medicinerna bestämmer de sig för att ta sig tillbaka till Arken med medicinen. Torry köper en kamouflageuniform. De bestämmer sig för att kika på servicevåningen, flyr undan en flock asgnagare, hittar tre gigantiska maskiner som Decker hävdar är nån form av generatorer som förser sjukhuset med el. Vägen tillbaka till Arken blir strapatsrik, på vägen genom Zonen överraskas de av ett syraregn, de flyr och tar skydd undan regnet, men utsätts för röta. Rudbeck misslyckas ytterligare en gång att leda vägen förbi spindlarna så de blir överfallna, dock utan att någon tar skada.
Väl tillbaka i Arken överlämnas medicinen till Galton och den frostiga relationen till bossen verkar ha blivit bättre. På natten överfalls Torry och Decker av ett gäng krossare, Decker kommer undan men lägger märke till att en av dem är Brenz från Galtons gäng. Torry utsätts för kompanismörj.
Rudbeck vaknar mitt i natten av att nån skriker GASTÄLSKARE och nåt kastas på hennes tält, nåt som luktar härsket.
 
BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

Re: Örebro - Behrn Arena

Fri 28 Aug 2020, 18:55

Folkets Ark dag 18-20 vår. Befolkning 127
Galton skickar Brenz för att hämta Felix för att prata lite affärer. Felix konfronterar krossaren och sänker honom med sina mentala förmågor. Galton berättar för Felix att flera mutanter försvunnit från Arken under en tid. Felix lovar att kolla upp det. Galton får reda på att Felix sänkt hans krossar varvid han med mentala krafter tvingar Felix att hugga sig själv i benet med en skruvmejsel. Felix tar sig hem och berättar för de andra om uppdraget.
Decker bestämmer sig för att jävlas med Wirgot som är ett praktsvin, han smyger in i dennes tält och snor med sig lite skrot.
orry har bestämt sig för att han vill bli fri, Felix erbjuder sig att gå till Atticus och förhandla, Rudbeck bestämmer sig för att följa med Felix. På väg dit villar Felix bort henne med en illusion av hennes sen länge bortsprungna lillebror. Rudbeck bryter ihop. Felix köper loss Torry för en billig peng av Atticus som är så imponerad av att Felix fixade medicin att han blir Felix sidekick.
Felix är lite oklar när han förklarar för Torry varför han inte är fri. Torry blir sur.
Felix börjar med hjälp av Atticus fråga ut folk om de som försvunnit. Rudbeck får i källaren hjälp av trälen 89 för att återhämta sig, två krossare kommer in och är allmänt obehagliga, Rudbeck drar sin pistol. En hotfull diskussion uppstår, den ene krossaren vill dra men den andre tjafsar vidare, plötsligt dyker Galton upp i bakgrunden och den ene krossaren dräper den andre. 89 går i Galtons tjänst. Decker utpressas av fixaren Harold som sett honom sno grejer. Han tvingas betala 2 patroner för fixarens tillfälliga tystnad. Torry snokar också runt efter de som försvunnit. Felix får ett meddelande att Atticus vill träffa honom utanför Arken på kvällen, han är nåt på spåren och ska träffa nån, men budbäraren minns inte vem.
Felix smyger ut ur Arken och springer på liket av en träl som ligger i en vit sörja, han försöker kolla efter ledtrådar men blir anfallen av två individer. Han bryts och svimmar. Ett tag senare hjälps han tillbaka till Arken av Atticus. Torry blir misstänksam efter Felix osammanhängande berättelse och smyger ut på morgonen, liket är borta men Torry upptäcker nån som lurar på honom, personen flyr och kommer undan.
 
BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

Re: Örebro - Behrn Arena

Fri 28 Aug 2020, 19:16

Folkets Ark dag 21 vår. Befolkning 119
Decker får fart på en gammal Walkman som han bytt till sig. Han trycker lite på den och plötsligt bryts spraket av ett meddelande som uppmanar folk med säkrehetsklass att uppsöka en ledningsplats följt av koordinater till nämnda platser. En av dem ligger ganska när Arken i sydostlig riktning. Rudbeck har utbytt information med zonstrykaren Porter som berättat om en liten grupp vänliga mutanter söder om Arken. Felix stannar i Arken och krönikören Nikodemus ansluter. De tar sig ner till målsektorn och efter en kortare inledande strid lyckas man få till en diskussion med mutanterna som visar sig vara utstötta ur en annan Ark norr om ån. Bland dem finns också fixaren Lamarck som tillsammans med sin boss Atwood flydde Arken natten mellan dag 11 och 12. Ledaren för gruppen, Glennifer, förhandlar med Rudbeck, om Rudbeck kan se till att de utstötta får komma in i Arken som medlemmar av Folket följer två av hennes mutanter med till Ledningsplats Erik. Sagt och gjort den förstärkta gruppen avancerar mot målsektorn, sektorn nordväst visar sig bestå av höga sanddyner, en splitterstorm tvingar gruppen norrut för att komma undan. De upptäcker en dalgång mellan två sanddyner, dalgången ser ut som en gata och de ser en lyktstolpe, efter lite grävande inser de att det ligger ett hus bakom. Samtidigt som Torry och Niko kryper in genom fönstret klättrar Rudbeck upp i lyktstolpen och spanar. Hon ser en grupp på runt 10 personer i kåpor som i procession går fram till vad som ser ut som ett stenaltare, där lämnar de något och vandrar i sydostlig riktning. Inne i lägenheten hittar NIko och Torry några flaskor fornsprit, ett gäng med böcker och ett reklamblad om Hotell Eden. När de kåpklädda försvunnit skyndar de sig fram till altaret, och upptäcker att det är en mutantbebis som lämnats, den är illa åtgången. Decker använder parasit för att öka dess styrka. Allt kastas upp och ned och de bestämmer sig för att omedelbaert avbryta uppdraget och ta sig tillbaka till Arken. Kanske den gamle kan berätta hur de ska hålla bebisen Leia vid liv.
De återvänder till Arken, Rudbeck förhandlar med Galton och ger de Utstötta en del cred för att Leia hittats och att framtidstron återställts i Arken. Det beslutas att de är välkomna i Arken men att Lamarck kommer ställas inför en tribunal.
Torry och Decker går för att prata med den Gamle, Torry stoppas av Hjalmar och ett par krossare. Decker smyger förbi och kommer in i den Gamles kontor som är tomt, han smyger närmare ett draperi, drar det åt sidan och ser ett ganska förmultnat lik i den Gamles kläder, i den Gamles säng. Torry försöker snacka sig in men kastas ut. Decker rotar runt och fumlar av misstag omkull en plåtburk. Hjalmar och en krossare kommer in, det blir handgemäng, Decker bryts, bakbinds och vårdas till sans. Han sänker krossaren med parasit, Hjalmar sparkar honom och en annan krossare dyker upp och knockar honom. På Hjalmars order stryper krossaren Decker. Torrys frihet accepteras och han blir boss.
 
BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

Re: Örebro - Behrn Arena

Mon 16 Nov 2020, 16:27

Om nån förvirrad själ sitter och väntar på fortsättningen så kommer ingen då spelgruppen tyvärr föll ihop likt ett korthus.
 
Byrax
Posts: 711
Joined: Fri 08 Jan 2016, 10:42
Location: Mythic North

Re: Örebro - Behrn Arena

Wed 18 Nov 2020, 17:30

:(
 
BiobunkerVII
Topic Author
Posts: 55
Joined: Thu 14 Nov 2019, 19:33

Re: Örebro - Behrn Arena

Wed 18 Nov 2020, 17:45

:(
Indeed

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests