Oddball_E8
Topic Author
Posts: 109
Joined: Sat 14 May 2016, 20:13

Spelordning (kampanjerna)

Sun 29 May 2016, 19:16

Hej.

Ska strax börja spela M:Å0 för första gången och har funderat lite på vilken ordning jag vill spela allt i.

Efter en del tänkande har jag kommit fram till följande:

Först introduceras spelarna (och jag) till reglerna genom att spela Startboxens specifika scenarion (tre zonspecifika händelser med lite zontraskande emellan).
Detta tänkte jag förlägga i zonen som ligger i fd. Öresundsregionen.

Sen tänkte jag gå vidare till Genlab Alfa, där spelarna får göra nya rollpersoner och spela genom kampanjen, som är ganska linjär och mer en interaktiv berättelse än de är vana vid.

Efter det blir det Maskinarium, där spelarna återigen får göra nya rollpersoner och uppleva vad som hände i Helium när maskinerna började få självinsikt.

När det är klart ska spelarna få göra nya rollpersoner i en ny ark som ligger i stockholmszonen. Detta eftersom en hel del av zonplatserna passar bäst där (speciellt dödsklotet och zonens tivoli, som ju är väldigt specifikt för stockholm) och dessutom är det perfekt för en eventuell vidareförflyttning till musközonen som ligger strax intill.
Spelarnas rollpersoner från Genlab Alfa och Maskinarium ska dyka upp under tiden som det spelas (och kan användas av spelarna om så önskas) och många platser och personer från kaknäs sista band kommer användas.

Pratade med mina spelar om detta och efter lite diskussion (de var fortfarande väldigt låsta i "jag vill spela samma karaktär genom hela kampanjen", vilket jag fick förklara, var ganska orimligt oavsett spelordning eftersom karaktärer dör i M:Å0) gick de smått motvilligt med på ordningen.

Jag diskuterade alternativen att spela helt från början i Stockholm och införa muterade djur och robotar efterhand eller att spela i öresund och sen flytta till stockholm, men inga av alternative verkade passa i min åsikt. Och inte att lägga in kampanjerna från Genlab Alfa och Maskinarium mitt i en pågående kampanj heller (speciellt inte eftersom vissa av zonplatserna i zonkompendiumen utspelar sig efter Genlab Alfa)

Någon som har några andra förslag?

Som det ser ut så är det den här ordningen som gäller för min spelargrupp, men om någon har några andra förslag så ser jag fram emot det.
 
daflum
Posts: 126
Joined: Sun 10 Apr 2011, 22:45
Location: Hjärtum

Re: Spelordning (kampanjerna)

Mon 30 May 2016, 10:50

Intressanta ideer överlag men blir det inte lite mycket hoppande i och med startboxens specifika scenarion och att sen hoppa över till annat? Varför inte börja med genlab direkt? Särskilt då den kampanjen följer en mer klassisk striktare mall sådär lite smårälsigt som du själv omnämnar.

Den ordning jag själv kör i är att jag kör i ordning som spelet kom, dvs att RP börjar i år noll i en zon med de tre första zonkompendiumen inklämda, då de inte utgår från att övriga "klasser" finns i zonen än. Sen körs Genlab där djuren då bryter sig fria(förhoppningsvis) med följden att de kommer till zonen och zonkompendium 4-5 befolkar ruinerna. RPs djur kommer på ett eller annat sätt ta sig till arken och förhoppningsvis intregeras dem och de får välja om de vill köra med sina djur eller mutanter. Samma sak tänker jag händer med maskinarium och dess zonkompendium, på så sätt växer zonen fram mer organiskt argumenterar jag. Särskilt då flera av zonsektorerna i 4 och 5 lite i hintar verkar förutsätta att arken har hunnit interagera med flera faktioner i zonen och återuppbyggt sig lite smått och jag gissar att det kommer vara lite i samma tecken när exodus och de övriga gör entre.

Angående att de vill spela igenom kampanjen med samma karaktär så tja, det beror på vad man har för dödsfilosofi i gruppen. Vill de gärna ha samma går det att istället för att döda dem när tärningarna grinar illa, låta dem få permanenta nackdelar, t ex lät jag en karaktär permanent ha knäckta revben istället för död. Får spelarna själva lite välja när det är dags att pensionera karaktären men det kanske är lite OT :P
 
Oddball_E8
Topic Author
Posts: 109
Joined: Sat 14 May 2016, 20:13

Re: Spelordning (kampanjerna)

Mon 06 Jun 2016, 22:12

Efter lite tänkande och diskussion med de två första spelarna så har jag kommit fram till följande ändringar.

Spelet börjar med grundspelet (dvs. spelarna är MM på en ark) och utspelar sig i Stockholmszonen.
När spelarna sen har introducerats till djurmutanter eller robotar och vill spela en sådan så spelas respektive kampanj genom så att spelarna (åtminstone de som vill spela djur/robot) får en detaljerad bakgrundshistoria för respektive typ.

Arken är Vikingline färjan som finns avbildad i startboxen (Väldigt lik M/S Viking Grace)
Spelarna har valt att placera arken i sektor K-21, vilket placerar dom på stranden till Hundudden mellan de två småbåtshamnarna, väldigt nära kaknästornet, så de har en bra riktningspunkt och ett intressant förstamål.

Eftersom en av spelarna bott i Stockholm ett par år så får jag börja råplugga Stockholm då jag aldrig bott där (men väl besökt den många gånger då jag var i vår sommarstuga på Möja varje sommar när jag växte upp).

Dessutom kommer jag köra med en väldigt lös grupp av spelare som spelar när de kan. Så vem som följer med ut i zonen kommer vara olika från gång till gång.

Det ska bli intressant åtminstone.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4513
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Spelordning (kampanjerna)

Mon 06 Jun 2016, 22:27

Spännande, rapportera gärna hur det går! :)
Fria Ligan
 
User avatar
Jurij 1138
Posts: 329
Joined: Fri 29 Apr 2011, 09:15
Location: Zonen på Öarna

Re: Spelordning (kampanjerna)

Mon 06 Jun 2016, 22:41

Här finns nödsändningen jag gjorde till min kampanj i Stockholmszonen.

https://soundcloud.com/salle/emergecy-broadcast

Där är alltså Adam förlagd till R13 (Stockholmsmässan i Älvsjö), Bertil till G13 (Karolinska), Cesar G16 (Frescati), David till E22 (Bommersvik), Erik till Q7 (IKEA).

Jag har även gjort spellistor jag använde under spel:
Spel i Arken: https://play.spotify.com/user/hastur/pl ... 4wibrLeh4u
Zonutforskning: https://play.spotify.com/user/hastur/pl ... EhujbhYOPI
Bunkerutforskning: https://play.spotify.com/user/hastur/pl ... CZiV5RvipV
Action: https://play.spotify.com/user/hastur/pl ... pgRR3OfXwg
Resan mot Eden: https://play.spotify.com/user/hastur/pl ... iSWHzaEc8M
Nere i Eden: https://play.spotify.com/user/hastur/pl ... RZKujYGmFy
Händelser i Eden: https://play.spotify.com/user/hastur/pl ... TCxYuqUE12

Bonus: Musiken på kassettbandspelaren https://play.spotify.com/user/hastur/pl ... 1WMdpvB1jA
________________________
Meka Extraordinaire
 
Oddball_E8
Topic Author
Posts: 109
Joined: Sat 14 May 2016, 20:13

Re: Spelordning (kampanjerna)

Tue 07 Jun 2016, 06:15

Heh, chokerande nog så använder jag inte spotify. :D

Men radiosändningen hade jag redan tror jag, har både manlig och kvinnlig version.
Det känns som det är samma som du länkade.
Kul att få koordinaterna på zonkartan dock :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests