vincent
Topic Author
Posts: 7
Joined: Sun 22 Mar 2015, 12:34

Pris

Sat 04 Apr 2015, 06:33

En liten detalj som säkert alla löser på lite olika sätt: är de föreslagna priserna i tabellerna vad en fixare skulle begära för resursen, eller vad man får betala om man hittar någon som har den? Tänker särskilt på krubb och vatten, det borde ju gå att, om man har ont om pengar, spendera tid på att fråga lite folk man möter om de har resursen i fråga för att få ned priset jämfört med att gå via fixare. Mer svårtillgängliga resurser blir förstås en helt annan sak, då behövs fixarens färdighet. Eller hur brukar det fungera?
 
User avatar
Fenhorn
Moderator
Posts: 2055
Joined: Thu 24 Apr 2014, 15:03
Location: Mariestad

Re: Pris

Sat 04 Apr 2015, 09:25

Jag (jag är SL) brukar köra med att så länge det inte finns en marknad så måste du gå till någon som har en pryl för att köpa den. Mat och vatten är väl enkelt eftersom (i vårt spel) de olika bossarna, i brist på lag och ordning, lagt beslag på olika projekts verksamhet.
Jag begränsar också hur mycket mat och rent vatten som är tillgängligt i varje spelmöte (beroende på hur hög krubb-UN är). Övrig utrustning är svår att hitta.

Så utan marknad så hittar man utrustning antingen via de som sköter de olika projekten eller via kontakter. Självklart kan alla spelare ha kontakter, en fixares är bara bättre utrustad (socialt) när det gäller kontakter.

Sen när det finns en marknad så finns det ju en naturlig plats att handla på. Knappast billigare, då istället för en boss som har satt ett pris (bara för att hen kan) så har man mellanhänder som gör det samma. Men mycket blir mer tillgängligt (även för de utan kontakter) och dessutom så drar en marknad folk utifrån (ja Folket har väl mött några vänliga själ ute i Zonen).

Sedan finns det kanske andra projekt som kan ändra på förutsättningarna för utrustning.
“Thanks for noticin' me.” - Eeyore
 
vincent
Topic Author
Posts: 7
Joined: Sun 22 Mar 2015, 12:34

Re: Pris

Mon 13 Apr 2015, 06:01

Tack för svaret! Låter rimligt att det inte är någon stor hemlighet var det finns mat och vatten, de har trots allt ätit och druckit förr.
 
User avatar
Messias
Posts: 102
Joined: Fri 17 Jan 2014, 21:01

Re: Pris

Wed 15 Apr 2015, 17:06

I min ark var Fixarna de inofficiella ledarna, makten bakom bossarnas diverse troner. Fastän Fixarna såklart "tävlade" med varandra så hade de ändå en viss överenskommelse: Alla handlade via Fixare. Om en Fixare fick nys om att någon handlat något från en mutant som inte var Fixare så lade de ihop patroner för att skicka Krossare efter illgärningsmännen och ge de rikligt med stryk.

Sen hade ju Fixarna sina olika specialiteter; Pack-Åsa var känd för att sälja billiga grejer men med dålig kvalité (sakerna gick sönder efter ett eller två test), medans exempelvis Tråk-Måns sålde forntidsböcker.

En MARKNAD var ett projekt som alla Fixarna i Arken var starkt motsatta och gjorde tre tappra försök att sabotera innan Folket fick genom sin vilja och deras makt drastiskt minskade.
 
User avatar
SCalvin
Posts: 189
Joined: Tue 03 Feb 2015, 19:06

Re: Pris

Thu 18 Jun 2015, 01:47

Våra fixare var nichade i sina områden. Fixarna känner varandra, och en fixare som inte kunde få fram något kunde ofta få fram det från någon annan. Vissa hade fronter där de krängde saker till andra mutanter, andra agerade mer i det dolda som en sorts grossister eller problemlösare. Gruppens fixare var en oberoende typ som sålde enkla hantverk och småprylar från andras fynd och tillverkning. Andra kunde få varor genom bossars verksamheter, sina egna kontakter med producenter. Eller som rp, att delta i ett skumt gäng som springer runt i zonen och hämtar saker.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests