Page 1 of 1

Belastningsformulär!

Posted: Mon 05 Jan 2015, 21:51
by Ifrit
Då mina spelare är urkassa på att hålla koll på sin belastning och myglar med sina krubbransoner så har jag tagit fram ett behändigt formulär för att lättare kunna svälta mitt crew. Har laminerat mina och försett gänget med whiteboardpennor. Och glöm inte bort att skriva ut en dubbelsidig för eventuella spelare med talangen Packåsna! Enjoy!

https://www.dropbox.com/s/fbfw5g8lcrwdj ... r.pdf?dl=0

Re: Belastningsformulär!

Posted: Mon 05 Jan 2015, 22:28
by Tomas
Coolt, bra jobbat!

Re: Belastningsformulär!

Posted: Thu 23 Apr 2015, 21:07
by Älgkungen
Kommer inte åt filen :(.

Väldigt intresserad detta då jag har samma "problem" i min grupp ... ;)
Någon som har filen sparad?

Re: Belastningsformulär!

Posted: Thu 23 Apr 2015, 23:30
by Fenhorn
Kan det vara det här måntro?

Re: Belastningsformulär!

Posted: Fri 24 Apr 2015, 02:47
by Älgkungen
Ser ut som det kan vara det, tack!

Re: Belastningsformulär!

Posted: Fri 24 Apr 2015, 11:54
by Lejonel
Ett allmänt tips till det här med belastning (i linje med FriaLigans krubb-, vatten-, ammo-markörer): Använd fler och större markörer!

I de fall där belastning är viktigt (exempelvis vid långa zonfärder och dylikt) kan jag tipsa om tydlig visualisering av belastningen i form av ytterligare markörer (små glas-pluppar, meeples, pokermarker eller varför inte små och stora stenar i varierande format?).

Gör klart för spelaren vad en markör är värd och låt sedan spelarna ha dessa tydligt tillhands så att känslan av belastning alltid finns där. En näve grus på sitt rollformulär kan få den mest muterade björn att känna sig lite belastad... ;)

För bruk i andra spel kan man tydligt demonstrera vad 1000 guldmynt motsvarar i belastning. Väldigt lämpligt att introducera detta när spelarna lootar drakgrottan...

Alternativt kan man göra tvärt om och låta spelarna ha en hög med markörer som representerar "tillgängliga belastningspoäng". För varje gång som en spelare plockar upp något så får hon plocka bort en sådan markör (eller flera om det är en tung/otymplig pryl).

Re: Belastningsformulär!

Posted: Sat 20 Jun 2015, 12:55
by SCalvin
De får väl dra med sig en kärra dragen av gruppens slav. Allt de inte bär personligen finns där, och måste överges när de flyr vilt.