Martin di Gothi
Posts: 9
Joined: Tue 28 Aug 2012, 16:14

Vapen/rustningar - minskad användbarhet?

Tue 18 Mar 2014, 17:21

Hej! har nu testat Morwhayle lite, dels med barnen (11 resp 7 år) och dels med ordinarie roll-/brädspelsgrupp (40+ år). Mycket njutbart! Återkommer kanske med mer fylligt omdöme senare, men nu bara en kort fråga/fundering. När mina spelare lyckades ställa till totalt kaos i blodsörplarnas näste förra veckan så noterade vi att (svagare) vapen/rustningar tenderade att användas i väldigt liten utsträckning.

Om vi har förstått det rätt så är det frivilligt att använda en resurs, så det blev det snabbt (när fienderna var skadade) så att t ex varulven föredrog att slå T10 kämpa + T8 tvivel hos fienden + T8 egen skada (spec varulv!) och därmed blev helt ointresserad av att använda T6 från sina klor (för att inte "i onödan" öka risken för komplikationer). Och på motsvarande sätt blev T6 läderrustning snabbt ointressant. Detta fenomen förstärktes ytterligare av att vi möjligen var lite väl frikostiga med att slänga in T8 för personlig egenskap också...

Så frågan är om ni har upplevt samma sak, och om det är en "bug" eller "feature" ;-) Det kan i och för sig definitivt ses som positivt att striden ändrar karaktär allteftersom deltagarna blir skadade/trötta/förtvivlade etc, men samtidigt är det lite tråkigt att ha förmågor/föremål som ytterst sällan används...

I övrigt var vi mycket förtjusta i tärningsmekaniken - både för strid och annat!
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4453
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Vapen/rustningar - minskad användbarhet?

Tue 18 Mar 2014, 19:07

Tack för frågan!

Tanken är att systemet ska vara "självsanerande", i det att det inte är meningsfullt (direkt farligt!) att använda hur många resurser som helst. Har du många resurser så räcker det att ta de 3-4 bästa och skippa resten. Det gör att systemet aldrig "tyngs ner" av alltför många faktorer och modifikationer. Nackdelen är som du säger att vissa, särskilt lite sämre resurser inte används så mycket.
Fria Ligan
 
Martin di Gothi
Posts: 9
Joined: Tue 28 Aug 2012, 16:14

Re: Vapen/rustningar - minskad användbarhet?

Tue 25 Mar 2014, 13:45

Tack för svar! Vi kommer förhoppningsvis att fortsätta nu på onsdag, och skall experimentera lite med (tillämpningen av) reglerna.
GZIP: Off