User avatar
Kosta
Site Admin
Topic Author
Posts: 1513
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:04

Har du besökt Kua och Monoliten?

Fri 08 Apr 2011, 11:32

Har en fråga till er som spelar Coriolis (el inte för den delen)? Har ni varit på planeten Kua i spel? I staden Monoliten? Vad har ni för förväntnignar av planeten?

Kan vara kul och bra att veta när vi snart ska börja producera material om det inre systemet inför ESF.
Fria Ligan
 
Opoopo
Posts: 54
Joined: Sat 09 Apr 2011, 12:14

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Sat 09 Apr 2011, 12:36

Hej! Ja det har vi gjort några gånger, eller främst Kua. Inspirationen togs ifrån novellserien från Lilja. Konglomeraten är för mig en plats där vissa rika personer äger mycket och humaniter och andra lever i fattigdom och arbetar för "eliten". Dock så är den makten alltid skör eftersom rebelliska grupper blommar upp lite här och var. Men de rika personerna är stödda av monolitens maktelit och således är de mer välbeväpnade och lyckas således att bibehålla sin makt. Det är också en plats med mycket kriminalitet där det mesta kan återfinnas. Allt ifrån olagliga proxytrippar till artefakter som funnits i djungeln av expeditioner som ständigt skickas ut. Jag tänker också att konglomeraten är ett gigantisk skrothög. eller att byggnaderna främst består av skjul och liknande, stora gamla fabriksbyggnader är övergivna och där lever gatubarn och humaniter etc. Sen finns den välbevakade eliten som bor i stora villor med sina specialiserade trupper som skyddar elitens olika intressen från de mer okontrollerade krafterna. Jag tänker också att konglomeraten är byggd på tidigare bebygelse. Alltså finns det teknologi och byggnader som härstammar från en förstkommen civilisation(eller något annat?) som nu inte finns kvar. Precis som det är i djungeln med gamla artefakter som kan återfinnas.

Djungeln tänker jag är ganska oupptäckt. Det finns en del mer tvivelaktiga maktpersoner som flyttat ut sina baser till olika delar av djungeln där de mer ostört kan sköta sin verksamhet(som i boken chasm city, den del som utspelar sig i sky edge med vapenhandlaren). Det finns också rebellstyrkor som för ett gerillakrig där gånger grävts under djungeln. Tänk vietnam. Tänker också att det finns lämnade byggnader dolda bakom djungelns grönska, gamla tempel etc. Och så en vid variation av exotiska och ibland farliga djur.

Monoliten har vi inte riktigt spelat i. Men tänker att glappet mellan monolitens aristokrati, desto närmare släkting med de som kom med zenit desto högre status. och konglomeratens fattigdom är väldigt stor. Jag ser monoliten som gigantiska skyskrapor som reser sig nästan över atmosfären och att mellan dessa torn så går det broar och torg etc. Alltså att staden består av olika nivåer och varje nivå sitter ihop genom dessa skyskrapor som är som små stadsdelar i sig. man kan färdas mellan nivåerna genom hissar som går genom skyskraporna eller med små insystem skepp. Dess aristokrati söker i min vision efter olika upplevelser som kan förstärka det mänskliga livet, alltifrån högpolitiskt integrerande(kanske mest som ett skådespel) till jakter i djungeln(inte bara efter djur). Ja detta var mina lite osammanhängande tankar
 
Mojo
Posts: 1
Joined: Sat 09 Apr 2011, 14:54

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Sat 09 Apr 2011, 15:03

Nä, jag har inte vågat släppa ner mina spelare där än. Kände att jag behövde lite mer kött på benen innan jag gjorde det. Däremot ser jag inte den stora klasskillnaden som tidigare författare skrivit om. Ser en skillnad på folk och folk såklart men inte till den milda grad. Tror inte att framtidens samhällen plötsligt backar i utvecklingen. Det blir en sämre effektivitet med livegna eller otroligt fattiga.

Däremot semi-intelligenta humanoida livsformer med god arbetsförmåga kan absolut hamna i det facket.
 
Opoopo
Posts: 54
Joined: Sat 09 Apr 2011, 12:14

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Sat 09 Apr 2011, 15:39

Jag kanske raljerade lite gällande orättvisorna. Dock så syftade jag nog främst mot humaniterna. Finns ju lite texter om den där kriminaliteten jag nämnde iaf: Kan vara spoilers för någon som inte läst novellerna så då kan ni ju sluta läsa nu.....Att landa utanför staden skulle vara en annan möjlighet, men då hade skeppet måstat stå under bevakning – slummarna i stadens utkant skulle ha skrapat henne bar ända in på chassit" Det säger alltså att det finns några som kallas för slummare som verkar leva ett kriminellt liv. Men säger iof inte så mycket om orättvisor etc...Detta får funderas vidare på.
 
User avatar
Kosta
Site Admin
Topic Author
Posts: 1513
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:04

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Sat 09 Apr 2011, 21:26

Tack för era svar - ska ha det i åtanke när vi börjar skriva på allvar om det inre systemet. Tanken är så klart att man ska ha kött på benen inför Emissarien som försvann.
Fria Ligan
 
daflum
Posts: 126
Joined: Sun 10 Apr 2011, 22:45
Location: Hjärtum

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Mon 11 Apr 2011, 08:15

När jag tänker monoliten tänker jag mig en stor uråldrig svart byggnad ungefär som en enorm(förhållandevis) skyskrapa. I den härskar Zenits Hegamoni även fast andra fraktioner med har sin plats där. Självklart så finns det allt möjligt inuti men det skall ändå vara en plats där det finns väldigt få fattiga(iaf direkt på ytan) Runt denna Monolit finns olika stadsdelar som bland annat innehåller den väldiga slummen konglomeraten(ungefär som föregående har beskrivit) och de stora fabriksområdet. Sen finns det allt områden där arbetare och medelklass lever med men i huvudsak skall det präglas av lite misär. Alltså nästan som ett slott och dess byar kring det tätt ihopackade.

Motivering till den skarpa klasskillnaden tar jag från Coriolisboken. Jag trodde också först att sån jävla skillnad kan det väl inte vara mellan rik och fattig, Coriolisstationen verkar ju vara ett ganska juste ställe så länge du slipper leva i källaren(fri sjukvård liksom). Sen kollar man vad en knegare enligt järnringen tjänar och inser att de måste leva grymt fattigt om deras årslön är 1000birr. Vilket innebär att om något går sönder i hemmet så kommer de behöva ha sparat pengar ganska länge för att ha råd med en reservdel.
 
Opoopo
Posts: 54
Joined: Sat 09 Apr 2011, 12:14

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Mon 11 Apr 2011, 17:21

När du tänker uråldrig? Tänker du då att det fanns en byggnad innan Zeniterna anlände? Coolt iof men jag tänker att zenits hegemoni byggde upp den. Sen så tjänar en arbetare på Coriolis 10000 eftersom det är en avancerad miljö men i Konglomeraten kan jag tänka mig att en knegare tjänar 1000.

Konglomeraten beskrivs i regelboken, eller rättare sagt beskrivs det som en slum(delar av den) då slummare bor där..enligt mig tyder det på klasskillnader. Nämns också rebellverksamhet där. Sen så pratas det i novellerna om konglomeriter(tror jag) Som framställs i princip som levegna..

En viss person i novellerna bor i ett hus i monoliten(utkanten) Detta tyder på att monoliten i sig inte bara är en gigantisk byggnad(även fast namnet tyder på det).

Jaja :) Vi får fortsätta att undersöka dett a:)
 
daflum
Posts: 126
Joined: Sun 10 Apr 2011, 22:45
Location: Hjärtum

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Mon 11 Apr 2011, 18:05

Nu har jag ju självklart inte boken i närheten men var verkligen monoliten tillverkad av Zenits hegonomi? Kanske bara inbillade mig, Sen har jag också för mig att det i boken står att Coriolis räknas som ordinär miljö med inslag av avancerad.

Mycket av det man läser om Kua ger indikationer att antingen var världen någorlunda viktig för portalbyggarna eller så var det ren slump att mycket av deras teknologi klarade sig. Tänker främst på lysgloberna och skarabererna. Skulle personligen tycka det var mäktigt om Monoliten var en rest med, eller iaf byggd på rester av en lämning.

Planeten Kua känns för mig som en djungelvärld i huvudsak även om det finns variationer. Många landområden styrs antagligen av mäktiga plantageägare som skövlar skog och odlar jord. Finns nog ganska många Sogois som inte är glada över detta och attackerar dessa då och då. Som nämnt tidigare tror jag att det dolt finns många rester på Kua och kanske finns det fortfarande fria Sogoiklaner som vaktar dessa och att de är nomader är kanske för att de alltid varit relativt få och för att kunna underhålla och vaka över så många som möjligt har de fått sprida sig?

Bara några teorier jag har.
 
User avatar
Kosta
Site Admin
Topic Author
Posts: 1513
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:04

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Mon 11 Apr 2011, 20:24

Kul och höra idéer och visioner ni har - keep 'em coming :D
Fria Ligan
 
Opoopo
Posts: 54
Joined: Sat 09 Apr 2011, 12:14

Re: Har du besökt Kua och Monoliten?

Mon 11 Apr 2011, 20:29

Ja det skulle vara mäktigt :) Jag har dock utgått från att monoliten byggts upp under tiden sen de anlänt, men bygger inte det på något...Coriolis som ordinär miljö? Ja så kanske det är..Låter lite konstigt men iof kanske det för att teknologin är mest zenitisk och den är ju inte lika avancerad som den förstkomna.
Tänker också att det är en djungelmiljö. Tror att novellerna nämner några barbarstyrda områden. Sen så tänker jag också, som tidigare nämnt att det är en tillflyktsort för kriminella element, crimelords helt enkelt som bosatt sig i armerade fort. Jag slängde in en sådan i ett äventyr där en nomad från gränsrymden hade arbetat sig upp i Coriolis och Kuas kriminella värld för att kunna attackera mot syndikatets vapenflöde till prospektörklanerna. Men det är en sidnotis :)

Hur lång tid har det förresten passerat sen zenit anlände? orkar inte kolla upp det själv :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests