User avatar
Gråskägg
Posts: 238
Joined: Wed 29 Jan 2014, 00:26
Location: Territorierna

Re: Lite förbryllad över Slav

Tue 06 May 2014, 10:00

Vad det gäller anarki, så är ju det alltid i grunden att den som har makt och vapen säger vad som händer.
Motorcykelgäng anses var dom största anarkister som finns av många, ändå är dom grovt organiserade i många fall. Den formen av anarki där alla bestämmer lika mycket tror jag är en illusion, och då har man ju i princip mer eller mindre en fullstadgad demokrati. ;)
Okej, så vi har lite olika definition av begreppet anarki. ;) Ber om ursäkt om jag varit otydlig.

Som jag ser det: Om någon bestämmer över någon annan, Boss-Slav, MC President-Prospect o s v så råder inte längre anarki. Om flera personer definierar sig som gemensam grupp, Folket/Arken/MC-klubben o s v så råder inte längre anarki. Anarki är per definition avsaknad av sådana hierarkier och strukturer.
bestämmer alla lika mycket och bara över sig själv.


Till skillnad från en demokrati. :)
Slutstation Hökarängen - avstigning för samtliga passagerare!
 
Tyler Durden
Posts: 36
Joined: Thu 12 Jan 2012, 21:08

Re: Lite förbryllad över Slav

Wed 07 May 2014, 19:25

Precis! Anarki är total frihet för alla! En bra sak! :)
"BEVÄPNAD FÖRORTS FRONT"
 
TheSpaceMan
Posts: 407
Joined: Tue 07 Feb 2012, 19:04

Re: Lite förbryllad över Slav

Wed 07 May 2014, 19:34

Yes ska inte diskutera mer om det, då det är en väldigt svår och tolkningsbar fråga. Där det finns skeptiker och troende som i många frågor. :D
 
Ond bråd död
Posts: 38
Joined: Tue 18 Jun 2013, 13:53

Re: Lite förbryllad över Slav

Thu 08 May 2014, 10:22

Jag tycker också att det är lite konstigt att man på bara några år utvecklat slaveri. Sen undrar jag lite vad slavarna jobbar med. Det finns ju inget utvecklat jordbruk eller liknande som de kan pyssla med. Troligast är väl att de hugger ved eller används som sexslavar. Troliga bakgrunder kan ju vara att de varit helt utan mat och gått med på slaveri i utbyte mot mat. Det kräver dock ett samhälle där maten inte delas ut av någon välvillig DG, utan att några lagt beslag på all mat själva. Sexslaveri känns lättare att köpa. Det funkar ju uppenbarligen i verkligheten att manipulera personer till prostitution, så de extremt instabila mutanterna borde ju vara ännu lättare att tvinga till prostitution. Sen finns ju telepati också, beroende på hur man tolkar dess effekt kan ju slaveriet förklaras.
 
User avatar
Gråskägg
Posts: 238
Joined: Wed 29 Jan 2014, 00:26
Location: Territorierna

Re: Lite förbryllad över Slav

Thu 08 May 2014, 10:45

Vettig diskussion. "Slav" i M0 måste inte betyda ett formellt ägande, det kan vara någon som bara är tvingad till lydnad.
Fast där håller jag inte riktigt med.
Som sysslan beskrivs i Bok 1 så är det just det formella ägandet och relationen till ägaren som är utmärkande för Slaven i M0 - sysslans övriga egenskaper, färdigheter och talanger skulle lika gärna vara förenliga med en fri knegare eller grovarbetare. Och där finns andra företeelser i Arken, som projektet Slavmarknad, där slaveriet definieras av just formellt ägande och slaven definieras som ägodel och handelsvara.
Slutstation Hökarängen - avstigning för samtliga passagerare!
 
TheSpaceMan
Posts: 407
Joined: Tue 07 Feb 2012, 19:04

Re: Lite förbryllad över Slav

Thu 08 May 2014, 11:34

Just om att en välvillig DG delar ut maten, ett verkligt exempel på vad som kan hända där.

Skolan delar ut nya laptop datorer till en ny årskurs elever, utanför skolan väntar några äldre ungar, som stoppar ungar som kommer ut och ger ett förslag på en transaktion, som i grunden är datorn eller stryk och vi tar datorn ändå.

Kan mycket väl se det hända med maten, och sedan tvingas dom som blivit av med maten att göra tjänster och åtagande får att få tillbaka något att äta. Springer man till DG så får man stryk i någon mörk del av arken, och barnen är för många för att DG ska kunna hålla koll på alla.

Som binder ytterligare exempel på det är från Judge Dreed.
Kommer en Judge så är du garanterat död på plats om du gjort allvarliga brott, varför göra brott där man riskerar att dö? Jo för att Judges kan bara hantera 3% av brotten som begås, så i 97% av fallen så är du säker från konsekvenser. DG är trots allt en ensam person som ska vaka över 200+.

Det sagt så går det ju klart köra en ark där slavar inte finns i arken fören man startar en slavhandel eller springer på en slavhandlare i zonen etc. Det är ju upp till ens tolkning hur man ser på arken. Det finns sätt att förställa sig in hur dom finns i arken och inte, däremot är det ju upp till gruppen och SL om man vill ha det med eller inte.
 
User avatar
Peter
Posts: 581
Joined: Sat 09 Apr 2011, 14:52

Re: Lite förbryllad över Slav

Thu 08 May 2014, 11:47

Jag tycker slav ar helt ratt. Finns det bossar finns det slavar liksom. Visst visar det pa en viss specialisering i samhallet som alla tidiga stammar i var verklighet inte hade; men sa finns det ju trots allt en hel del resurser och kallor till rikedom i M0: skrot. Kanns naturligt i den typ av samlarsamhalle att det utvecklas en primitiv elit - och darmed aven deras underhuggare (krossare samt slavar) och att ovriga roller antingen ar priviligerade specialister eller paria vid samhallets utkant.
Check out my BoL heroic migration period hack - Barbarians of the Dark Ages
Kolla mitt ny-klassika BRP-derivat - Monster och Människor
 
jedvard
Posts: 17
Joined: Fri 07 Feb 2014, 11:55

Re: Lite förbryllad över Slav

Thu 15 May 2014, 09:14

Många benämner ju faktiskt sitt dåligt betalda jobb som att de "slavar". Men de fortsätter ändå oförmögna att säga upp sig pga ekonomisk otrygghet. Dyra huslån, bilar, försäkringar, studielån, etc kan väl liknas vid ett ställa att kvarta på i arken, tillgång till bossens eventuella fordon/riddjur i dennes tjänst , beskydd av bossen, kanske en gentjänst till bossen (lån). Då kan ju det enda alternativet mot att leta sig ut i zonen vara att slava tills vidare.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests