RyggradsDjuret
Topic Author
Posts: 2
Joined: Sat 18 May 2019, 12:21

Misslyckanden, klärvojans, Sia och BRP

Sat 18 May 2019, 12:43

Tjenare forumet!
Jag är SL för en grupp på tre RP (snart fyra). Vi har spelat i drygt två år nu. Dem är helt ointresserade av "Vägen till Eden" vilket gjorde att jag starta Genlabb innan "Metaplotten" i "år noll" var klar och de har sedan några sessioner tillbaka avklarat detta och den tredje spelaren börjar inse hur rå zonen är jämfört med den "relativa tryggheten" innanför genlabbets stängsel.
Denna befläckade groda har av en sjuk slump lyckats att endast dra psioniska mutationer varav klärvojans var hans första.
När han introducerades för gruppen hade de nyligen värvat apklanen till upproret och trots det hårda motståndet från betraktarna var aporna bra instält gentemot RP och gav dem en tunna med saltad fisk. Det första Grodan gör är att säga "jag vill använda min Klärvojans på tunnan".
Vi använder BRP reglerna efter att vi inte gillade de vanliga mutant systemet lika mycket och han slog då "77" har jag för mig. Han muterades och fick då pyrokinesi som ny mutant förmåga.
Detta fick hela tunnan att börja brinna med enorm kraft och maten blev helt förstörd. Vilket fick gruppens Krigar katt att bli redigt deppig.
Det jag igentligen vill fråga om är hur hanterar ni misslyckanden vid slag för tex "Sia" eller en förmåga som "Klärvojans".
"Pyrokinesi" under strid klassar jag som "slåss, skjuta" vilket gör att det endas blir en miss såvidare inte motatåndaren slår ett perfekt motståndsslag för då vet dem direkt vem som försöker angripa deras psyke.
Är det någon som har roliga, hemska eller annat förfärliga händelser som den kan dela med sig av vid misslyckanden skulle jag vilja ha lite inspiration. Vissa färdigheter är svårare att se misslyckanden än andra. "Sia" tycker jag är svårt om det inte är för tex "totemmakare" för då råkade nåjden såklar ta den käraste ägodelen av Arkens våldsammaste krossare eller girigaste Fixare som "bara låg där" redo att bli ett totem.

Edit: hur skulle ni hantera ett misslyckat slag för "plötsliga visioner" mitt i strid, skall det räknas som misslyckanden av andra stridaförmågor och man bara rullar vidare till nästa person i ordnigen eller händer det ett missöde varje gång där med?
 
Shads
Posts: 34
Joined: Sat 09 Feb 2019, 15:51

Re: Misslyckanden, klärvojans, Sia och BRP

Sat 15 Jun 2019, 20:24

Kan inte riktigt svara på BPR reglarna osv, men kan hjälpa dig med Sia misslyckanden.

Jag brukar tänka såhär.

Att misslyckas med sina tärningar, som boken säger bör följas av en otrevlig händelse, OM det är begripligt.
En enkel beskrivning.

Du försöker Manipulera/Dominera, etc, någon att du bara behöver ge 2 krubb i stället för 5 för en artifakt.
Spelaren misslyckas "Själv eller med motstånds slag" 

Detta gör säljaren grovt förbannad och förolämpad, och han vägrar göra affärer och chasar iväg gruppen i förakt.
detta pga det rollspelaren bad om vad oerhört mycket.

Men vi säger RP vill försöka göra så dem får det för 3 "Pushing it" eller 4 krubb i stället.
om han misslyckas här, så tycker jag inte det passar med något dramatiskt "Beroende på hur dem beter sig såklart, och argument" Men snarare att säljaren blir irriterad på RP ,eventuelt höjer priset på den/dem varor han har, för att han blev vressig.
eller om milt, bara dubblar ner på sitt orgenal pris.

sånt liksom är lite mer förståligt än.
"Du misslyckades med att manipulera, det kommer en slumpmässig comet och träffar dig i huvudet och du tar 3 skada" 

Men du har helt rätt Sia är en klurig än.
Att Misslyckas med Sia är ju, jobbigt I sig, man får inte glöma att bara misslyckas i sig kan vara ett rejält straff beroende på situationen. tex att misslyckas med att slå någon i strid är jävligt bedrövligt.

MEN jag bara dansar runt frågan, har ett bra tips på Sia i plötsliga visioner i strid.
Om du misslyckas med att Sia, mitt i strid skulle jag som SL beroende på situation säga så här.

"Du Siar framgågs rikt, medans du slås med din fiende får du blix visioner av hur hela ditt party blivit brutalt mördat i denna konflikt.
det sker inte på en gång, utan var gång din klinga studsar mot fiendens. (Lite flavor bara)
Du är brutalt övertygad om att ni alla kommer förlora striden och dö, och att få visioner medans du slås gör det fruktansvärt jobbigt att focusera." vill du vara riktigt rå implentera detta " (Minus 1-3 på allt  nästa runda) 
Du tar genast X poäng Förviring /Tvivel  (Jag skulle säga 2 eller 3, då att see hela ditt party inklusive dig själv i en vision ifrån er nuvarande konflikt är jävlgit traumatiskt) 

Så där kan hända en jävla massa.
Personligen ,tycker jag att ta skada i tvivel eller/och förviring, är illa nog beroende på hur hård,(Glöm inte att dem kan bli brutna på dem GE också, och att plötsligt få minus 2 är jävligt illa)  vill du verkligen hamra hem hur hemsk upplevelsen är (och vara lite grov) kan minus 1-3 verkligen hjälpa till med känslan av brutal skräck och fruktan, men med minus som snabbt försvinner pga den bara håller en runda.

Vill du också ge dem en liten chans så behåll beskrivningen, be dem att slå på Känsla/Skärpa dem lycken dem får där, tar bort den skada dem skulle ha fått.

Så hade du planerat 2 Skada I Tvivel, hade 1 lyckat slag minskat det med 1.

något sånt! :3
inget jag super tänkt igenom, bara kom på det medans jag satt här! 

Hoppas det hjälpe lite med Sia iaf, eller gav dig insperation! 
 
Nibbleberget
Posts: 69
Joined: Tue 17 May 2016, 11:51

Re: Misslyckanden, klärvojans, Sia och BRP

Sat 13 Jul 2019, 10:24

Gillar verkligen att SP får se sin och sina vänner död. Kanske även låta SP se sin närstående SLP dödad?

Andra saker skulle kunna vara att hamna i en psykos, får migrän eller koma. Mindre dramatiskt är ju att man bara inte ser något oavsett försök och personerna runt omkring börjar tro att du är en bluff.
 
RyggradsDjuret
Topic Author
Posts: 2
Joined: Sat 18 May 2019, 12:21

Re: Misslyckanden, klärvojans, Sia och BRP

Tue 23 Jul 2019, 01:17

Ditt exempel på plötsliga visioner misslyckandet var brilljant! Tack så mycket. Synd att nåjden dog...det var hans 9e karaktär. Han har sedan dess dött en gång till...

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests