User avatar
Henke
Topic Author
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

M0 till MUA

Sat 02 Jan 2016, 12:54

Har länge funderat kring möjligheterna att spela MUA-kampanjen med M0-regler när väl alla standardklasser finns utgivna (2017 ?). M0 som regelverk istället för Järnringens BRP-regler skulle säkert bli succé, men jag skulle vilja lyfta in regelstöd för "mutantfrågan" och rasismen i spelet.

En tanke är att mutantens grundegenskap Tvivel skulle kunna symbolisera detta. När man som mutant drabbas av rasism så skulle det kunna bli en attack på Tvivel. Eventuellt med tillägget att man även skulle kunna välja att gå in i bärsärk-raseri mot den/det som utför attacken.

Någon som haft liknande tankar/idéer?
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
User avatar
KimKhan
Posts: 64
Joined: Mon 09 Feb 2015, 22:10

Re: M0 till MUA

Mon 11 Jan 2016, 20:34

Jag har själv lekt tanken med att om man får till en långlivad och lyckad kampanj i M0 så ska jag försöka göra en "framspolning" ett par eller tre generationer till "Gryningsvärlden" som den är beskriven i M:UA.

Givetvis blir miljön annorlunda med nya grupperingar men samma känsla skulle vara kvar. Det blir upp till spelarna om de lägger grunden till ett nytt "Arkoniska Samfundet" eller ett "Skauniska Riket" osv. =)
Själv funderar jag bara på om jag ska direkt gå över till M:UA-regler eller stå fast vid M0:s regler - och för han skriva nya regler och karaktärstyper. Ett satans projekt blir det - speciellt med tanke på att jag ska flytta till Kanada och utsätta några vänner för ett nytt rollspel.

Tanken att bli triggar till våldstendenser skulle fungera utmärkt om man hade - i M:UA:s regler - Mutationen Bärsärk. Kanske resterande djurmutanterna har föds upp i en annan miljö så de blir mindre djuriska? Det blir mycket upp till - tror jag - till vilken stil av djurmutanter man vill ha. Skillnaderna med hur primaterna i Apornas Planet är OERHÖRT stora om man jämför 1960-1970-talets filmer med Rise of the Planets of the Apes.
När inga ungar längre finns är allting slut.
vad är det då för mening om man står ut?
Visst har det blivit kaos i tidens lopp,
men så länge det finns ungar så finns det hopp.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests