Page 2 of 2

Re: Funderingar kring pansar

Posted: Sun 08 Mar 2015, 16:58
by Tomas
Notera att detta har justerats i nya utgåvan. Rustningar kan nu endast skadas om skada tränger igenom - om rustningen stoppar all skada har explo-symbolerna ingen effekt.

Re: Funderingar kring pansar

Posted: Sun 08 Mar 2015, 19:54
by KimKhan
Så, summa summarum, när naturligt pansar inte bryts ner och en varelse har 10 Pansar så måste mer än 10 skada göras för att någon reell skada görs.
Men då kommer frågan; måste 10+ skada göras varje attack eller varje stridsrunda?
10 pansar betyder bara att 10 svarta tärningar ska rullas och varje 'Nuke' som slås minskar skadan ett steg och varje 'Expl' minskar pansaret ett steg (dock ej för naturligt pansar).

Som tillägg här kan nämnas att de pansar som vi har i vår grupp (SLP eller SP) är ytterst marginella. Vi blir överraskade varje gång de faktiskt minskar skadan :roll: :)
Herregud vad dum jag är :?
Råkade blanda ihop olika regelsystem där.