.113
Topic Author
Posts: 30
Joined: Wed 26 Sep 2018, 08:27

Hur stort område bör en ark vara?

Sat 29 Sep 2018, 18:58

Tänkte , rutan där arken är bör väl vara ganska säker iaf men om en ruta är 1x1 km är det ju ett ganska stort område. De flesta exempel verkar vara ganska små ändå, vilket iofs lämnar plats för expansion och lite sånt.. 

Anledningen till att jag frågar är att jag tänkte spela i hemområdet och där finns ett industriområde som jag tänkte passade bra som ark, problemet är att det är helt jädra enormt har jag insett då det alltså är till ytan lika stort som samhället bredvid. De kan ju inte ha en ark som är så stor. Så jag försöker minska ner och behöver då klura ut ungefär vad som är lämpligt enligt er? 

Det finns på området ett reningsverk som jag tänkte skulle passa bra som källan för vatten, är det ok att sätta den i zonen bredvid arken? Det krävs alltså lite tid för att ta sig dit och tillbaka. Eller ska arken vara nära nog, typ samma ruta helst... (tänkte att man har regelbundna vattenhämtar rundor i sådana fall). Anledningen till det är att just det området är skittråkigt just nu, och vore kul om det är någorlunda som det ser ut på riktigt. Det finns ett område med några stora Silos som jag tänkte skulle vara coola som nån sorts towncenter, samlingsplatsen alltså där man håller råd osv

Sen tänkte jag göra om själva området som är fabrikstätast till en halvt söndersprängd metalskog, är det ok att ha robotar så pass nära eller är det ett hot som är för farligt för nära? 

Tankar, frågor, åsikter om det?
 
User avatar
Jurij 1138
Posts: 329
Joined: Fri 29 Apr 2011, 09:15
Location: Zonen på Öarna

Re: Hur stort område bör en ark vara?

Wed 10 Oct 2018, 14:56

Generellt skulle jag säga att ett par hundra meter tvärs över är den övre gränsen för storlek initialt. Tänk på att ju större - desto svårare att försvara mot alla yttre hot.
________________________
Meka Extraordinaire
 
.113
Topic Author
Posts: 30
Joined: Wed 26 Sep 2018, 08:27

Re: Hur stort område bör en ark vara?

Wed 10 Oct 2018, 16:17

Jo men det ska ju också rymmas 200 Pers som av allt att döma inte alla är polare. Men jo något så t blir nog bra:)

Blev bara förvirrad av att vissa bilder varit på... Mindre saker. Men de flesta arker är ju ganska stora ändå
 
Halo
Posts: 16
Joined: Tue 17 Feb 2015, 11:08

Re: Hur stort område bör en ark vara?

Fri 12 Oct 2018, 08:34

Arken mina spelare har är en gammal tunnelbanestation, jag har inte gett dom så mycket plats eftersom jag tänker att tills dom 'breder' ut sig lite så är det i mångt och mycket en stor sovsal med kroppar ganska tätt och obekvämt, och det är egentligen bara bossar och lite sådant som har lite plats, och då behöver man inte så stor start.
 
RoboteerX
Posts: 8
Joined: Tue 08 May 2018, 13:55

Re: Hur stort område bör en ark vara?

Tue 13 Nov 2018, 14:35

Jag missade att det skulle vara ca tvåhundra invånare i arken så jag och mina spelare gjorde en ganska liten ark vid en hamn utan att tänka på att den skulle rymma så många personer. Sedan gjorde jag kartor osv. 

Det var inte fören vi spelat några gånger som jag upptäckte det där med antal invånare men det var helt orimligt att det skulle kunna bo 200 personer i vår lilla ark, så vi bestämde oss för att det bara skulle bo ca hundra personer.

Resultatet blev att det är ett problem med dödsfallen i slutet av spelmötena och antalet invånare är snart väldigt låga, men det har också gjort så att spelarna försöker hitta lösningar hela tiden och är på jakt efter andra bosättningar att bjuda in till sin ark.
 
User avatar
kjetilkverndokken
Posts: 78
Joined: Sat 03 Sep 2011, 15:06

Re: Hur stort område bör en ark vara?

Tue 27 Nov 2018, 10:24

En ting jeg blir å gjøre med gruppen min. Siden vi har en enorm kampanje (Spiller Mutant, men spilt gjennom Genlab og maskinarium kampanjen og - snart Elysium), så har den gamle Arken blitt ødelagt under maskinarium hendelsen. Det er at de er på exodus og finner en ny ark de blir med i. Det blir i Göteborg og selve Arken blir Marstrand som er delt i to (grunnet öen), styrt av hver sin Boss. Carlsten festning blir hjemmet til den Gamle her og her har en annen boss styre. og St. Eriks grotta blir Gryningshvelvet og styrt av en Krönikör boss.

Så hele det området er en Ark som er utbygget (ser for meg at Carlsten var den opprinnelige før de utvidet).

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests