Page 1 of 1

Hemmabyggda skjutvapen

Posted: Wed 09 May 2018, 12:29
by RoboteerX
I Mutant år 0 på sidan 162 i regelboken så står det att man behöver projektet arsenal för att kunna köpa skrotpistoler och skrotgevär. Betyder det att man inte kan starta med ett skrotgevär som zonstrykare förrän folket har byggt en arsenal?

Re: Hemmabyggda skjutvapen

Posted: Wed 09 May 2018, 12:55
by Fenhorn
Det här är från den första upplagan (antar jag). Arsenal nämner att bakladdade vapen nu tillverkas. I senare upplagor utav MÅ0 så är prislistan ändrad så att skrotvapen inte har några krav. Rent tekniskt så skulle man då kunna lägga till Bakladdad Pistol, Bakladdat Gevär, Bakladdad Derringer till listan och ett något högre prist (eller låta bakladdade vapen kosta runt de högre i prisspännvidden) med Arsenal som krav. Bakladdade vapen har ett högre i vapenbonus jämfört med vanliga skrotvapen.

Re: Hemmabyggda skjutvapen

Posted: Wed 09 May 2018, 23:49
by Krönikören
Att man använt benämningen Bakladdade vapen vid Arsenal väcker en del frågor kring hur det är tänkt att skrotvapnen vid start laddas.. Med tanke på att de avfyrar enhetspatroner.. :)
Kanske var tänkt i en tidig version att Skrotvapen mynningsladdades med krut, kula och tändhatt..

(Räfflad pipa kanske hade varit en bättre förklaring, med tanke på den extra prylbonusen)

Re: Hemmabyggda skjutvapen

Posted: Thu 10 May 2018, 14:15
by Tomas
Tanken var att Arsenal krävs för att kunna köpa skrotvapen "över disk". Saknas Arsenal får man leta upp lämplig skrotskalle och be henne bygga ett vapen. :)
Så nej, Arsenal är inte ett krav för att kunna inleda spelet med skrotvapen.

Re: Hemmabyggda skjutvapen

Posted: Mon 14 May 2018, 17:34
by RoboteerX
Tack så mycket!
:D