TheSpaceMan
Topic Author
Posts: 407
Joined: Tue 07 Feb 2012, 19:04

Gigantiska intelligenta insekter?

Mon 16 Feb 2015, 17:16

Kom att tänka på det litet smått när generatorn spotta ur sig
Statyn är insektoid, grästäckt, slemtäckt, och sjuklig.
Kommer inte ihåg att jag har läst någonstans i boken om faktiska insektoider i stor skala, visserligen så finns det ju folket som har drag av insikter och djur baserat på mutationer. Men annars?
 
Tyler Durden
Posts: 36
Joined: Thu 12 Jan 2012, 21:08

Re: Gigantiska intelligenta insekter?

Mon 16 Feb 2015, 17:56

Muterade Ekoxar i jätte format kommer ju förr eller senare att vandra runt i det som kommer bli Pyrisamfundet med omnejd.. I M:ÅN har vi ju Ruinspindeln,även om det tekniskt sett inte är en insekt utan ett spindeldjur. Men är inte skillnaden mellan 6 och 8 ben så viktiga,så kan man väl se de båda exempel på Gigantiska insekter.. Även om deras "Intelligens" kanske kan diskuteras.. Jag tror ju mer de drivs av instinkt än kallt beräknande. Jag kan se Ruinspindlar som ligger i bakhåll för oförsiktiga zonvandrare.. Men jag har betydligt svårare att få in gigantiska insekter som är smarta nog att kunna använda Teknologiska fynd etc i min version av M:ÅN..
"BEVÄPNAD FÖRORTS FRONT"
 
User avatar
VonRijn
Posts: 34
Joined: Sat 01 Mar 2014, 18:22

Re: Gigantiska intelligenta insekter?

Sun 22 Feb 2015, 23:21

Muterade Ekoxar i jätte format kommer ju förr eller senare att vandra runt i det som kommer bli Pyrisamfundet med omnejd
Insekter - åtminstone såsom vi känner dem idag - kan inte bli hur stora som helst. Storleken på trakeérna (de luftrör som insekter andas genom) och därmed insekters kroppsvolym begränsas av atmosfärstrycket. Att vår planet idag har en tunnare atmosfär än vad den hade för 100 miljoner år sedan har varit till gagn för oss, men inte för de trollsländor med meterlånga vingspann som tidigare hovrade över jordens träskmarker och sjöar.

Med det sagt bör förklaringen bakom exoxarnas fysiologi och anmärkningsvärda storlek tills vidare lämnas öppen. Med alla de mutationer som radikalt förändrat såväl flora som fauna i åtanke är det rimligt att tro att vissa bidragit till att förändra ett flertal olika insektsarters respiratoriska system (andningsorganen). De exoxar, steklar och myror som lyckats överbrygga denna biologiska begränsning torde också ha möjlighet att snabbt klättra uppåt i näringskedjan. Rådjur till lunch, någon?
 
TheSpaceMan
Topic Author
Posts: 407
Joined: Tue 07 Feb 2012, 19:04

Re: Gigantiska intelligenta insekter?

Sun 22 Feb 2015, 23:51

Det går ju göra något öppnare exoskelett med, jag tänker mer så som man experimenterar med exoskelett inom militären, ett starkare skelett exo/suit med ökar tålighet och styrka som bara håller dom mjuka delarna fortfarande ganska exponerade i mitten kanske. Eller att delar av strukturen är förhårdnad och har öppna delar eller skarvar.

Kör man den för stenhårt annars så tycker jag synd om mutanterna i arken som har för många insektoida mutationer. :D

Du har pansar och vingar, du börjar spelet med att flämta lite och börjar sedan rulla dina nya karaktär medans din gamla svimmar och kvävs på marken. :)

Såg nu att du nämnde att andningsoragnen kan ha utvecklats. Så ja. :)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests