Moderator: Brior

 
WanaxOdysseus
Topic Author
Posts: 98
Joined: Wed 15 Mar 2017, 00:09

Skuggspelet och O4Ö

Mon 10 Jul 2017, 15:28

O4Ö har ju som bekant ganska detaljerade instruktioner för Praanz da Kaelves och Shaguls skuggspel med agenter och RabdoRana-mördare. Skuggspelet i Svavelvinterrollspelet är väl gissningsvis baserat på det. Samtidigt känns de lite som att de olika spelen opererar på olika nivåer, med det förra mer inriktat på karaktärerna och det senare på storpolitiken. Hur har andra SL gjort: har ni helt ersatt O4Ös system med skuggspelet, eller gjort någon kombination? Har någon kört med båda?
 
User avatar
Henke
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Re: Skuggspelet och O4Ö

Mon 10 Jul 2017, 22:19

I vår kampanj valde vi att göra Skuggspel istället för Praanz- och Shagulspelare. Det har hela tiden känts som ett bättre alternativ eftersom Skuggspelet är en naturlig del av Svavelvinter RPG-reglerna och byggde en intressant fond till karaktärsspelet där spelarna plötsligt styrde handlingen där Ransarderna lyckades landstiga utanför Tricilve men drecs tillbaka och där Goda da Grummi lönnmördades under paraden där man firade segern. Om man verkligen känner behov av Praanz/Shagulspel så borde det inte vara så svårt att husregla fram där externa spelare tar dessa två skuggmakter men att de utöver sina vanliga plots även kan sätta ut resurser för att jaga rollpersonerna i olika sfärer. Själv hade jag förmodligen nöjt mig med att rollpersonerna fick påhälsning av olika skuggmaktsresurser om de råkade befinna sig i samma sfär under karaktärsspelet som följde senaste skuggrundan.
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
WanaxOdysseus
Topic Author
Posts: 98
Joined: Wed 15 Mar 2017, 00:09

Re: Skuggspelet och O4Ö

Thu 13 Jul 2017, 20:59

Låter rimligt. 

"Om man verkligen känner behov av Praanz/Shagulspel så borde det inte vara så svårt att husregla fram där externa spelare tar dessa två skuggmakter men att de utöver sina vanliga plots även kan sätta ut resurser för att jaga rollpersonerna i olika sfärer. " Funderar lite på att göra detta, eftersom skuggmakterna dedikerar särskilda resurser till RP, så att säga, utan att dessa resurser riktigt har makten att bygga Inflytande, etc...ish...
 
Baldyr
Posts: 810
Joined: Fri 13 Jul 2012, 13:07

Re: Skuggspelet och O4Ö

Sun 16 Jul 2017, 11:47

Tänkte nämna mina husregler i sammanhanget:
http://forum.frialigan.se/viewtopic.php?f=19&t=1062

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest