Patrik
Posts: 169
Joined: Sun 15 May 2011, 14:50

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Thu 01 Aug 2013, 22:12

Det där låter grymt kul! Och klart att de ska bygga ballong med André, det är en gammal klassiker.

Den historien har precis dykt upp och börjat få efterverkningar i vår kampanj igen. Läser dina spelare här? Isf ska jag inte säga för mycket.

Redigt snygg planteringsorgie i PG igen. Världens bästa handout!

/P

PS. Syskonen Rastapopulos kommer att bli synnerligen nöjda med att ha etablerat sin bank även i parallella världar.
 
User avatar
Henke
Topic Author
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Fri 02 Aug 2013, 07:33

Det där låter grymt kul! Och klart att de ska bygga ballong med André, det är en gammal klassiker.

Den historien har precis dykt upp och börjat få efterverkningar i vår kampanj igen. Läser dina spelare här? Isf ska jag inte säga för mycket.

Redigt snygg planteringsorgie i PG igen. Världens bästa handout!

/P

PS. Syskonen Rastapopulos kommer att bli synnerligen nöjda med att ha etablerat sin bank även i parallella världar.
Tack först och främst för beröm. Alltid kul när "utomstående" har nöje av det man gör.

Jo, jag minns tankarna kring Andrés spioneri-planer. Mina spelare läser inte så kör på! :)
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
Patrik
Posts: 169
Joined: Sun 15 May 2011, 14:50

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Mon 05 Aug 2013, 14:17

Ok! Mina spelare bör ha vett att hålla sig undan de med.

Som sagt, André är dödligt förälskad i en fatal rubbtispion på Salong Guppi. Därför fick han Sigrid att ta flygfoton över Pirit (och dess försvarsverk). Rubbitagenter stal sedan kameran. Sen har André fortsatt med sin flygfotografering av intressanta saker i Pirit med omnejd och gett bilderna till rubbitarna.

Zepps soldatgrupp i Pirit har avslöjat ett spionnäste och hittat ett gäng farliga bilder. De har dock inte fått tag på någon av spionerna. Detta hot måste fångas in och undanröjas!

Samtidigt är vårens stora skandal i Pirit att tokstollen André lämnat fru och barn och ränner efter en av flickorna på Salong Guppy. Att han inte skäms, gamla karln! Jag är kunskapare, jag kan inte leva i en lögn säger Larry själv.

Sen får vi se var det här slutar. Larry André och RP är gamla kompisar så de vill nog helst inte se honom arkebuserad för förräderi. Ffa inte som det var de själva som tog de första bilderna. Hoppsan...

Vänligen,

Patrik
 
User avatar
Henke
Topic Author
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Mon 05 Aug 2013, 16:12

Haha helt lysande! Skulle förmodligen kunna gå att applicera rätt bra hos oss där Översten (som bekant är en av våra RP) kommer få mer med militären att göra efter Slaget vid Biörnehus och övriga redan har en koppling till Larry då de vill bygga hans ballong.

Tänkte även försöka se till att RP har ballongen med sig när de lämnar Pirit. Vore bra om de hade den på Åland så de snabbt kom därifrån till Hindenburg efter konfrontationen med Drake.
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
User avatar
Henke
Topic Author
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Kampanj: Undergångens Arvtagare

Sun 27 Jul 2014, 09:36

Pirit: Huvudjägarna – del 2
========================
I helgen fick vi möjlighet att fortsätta på kampanjen och inledde som tidigare med ett parti Skuggspel, moddat för MUA. Efter mycket övervägande bestämdes att vi nu skulle göra ett nytt försök med M0 som regelmotor.

Skuggspel
Konstantin Krutov placerade Krediter i Kjellsta Borg, Informatörer i Knoting och själv befann han sig i Fabriksområdet tillsammans med sina Mobsters. Hans försök att göra revolt i Knoting med hjälp av informatörernas påhittade rykten misslyckades helt. Sicilia Stiletto placerade sina Krediter i Bukten, Råskinnen i Schackara och Informatörer i Kjellsta Borg vilka Krutov dock finansierade till tystnad med sina Krediter. Stiletto lyckades dock köpa in sig i Överstens affärsverksamhet ”Buktiken” med hjälp av krediterna. Jasper Cappuchino placerade sina gansters Vix & Rackarna i Kjellsta Borg och Hållhakarna i Militärdistriktet, medan han själv och hans Krediter höll sig i Fabriksområdet. Det enda som hände var dock att hans försök att köpa upp en rörelse i Fabriksområdet misslyckades då Krutovs mobsters med sina påtryckningar lyckades få affären ogjord.

Scen 1
Översten och Glummer hämtar Bligus och Vaskas kvarlevor på Lasarettet. Utanför väntar PG-murveln Maskäggas Hyfverlapp som lyckas pressa ur Översten både en och annan kommentar kring överfallet och kritik mot Samfundets trupper som inte lyckas hålla farlederna säkra. Översten kontaktar en begravningsbyrå som ordnar med begravningen nästkommande dag. Då kompanjonerna stod honom nära bestäms att de skall få vila i familjen Ludoms anrika Bunkervalv. Glummer försöker pressa Översten på sin uteblivna lön men frågan viftas bort av den ekonomiskt trängde Översten.

Scen 2
Osvald Jr lyckas få telepatisk kontakt med pojken från marodöröverfallet. Pojken heter Jonathon och färdades ensam med diligensen när den överfalls och han lyckades gömma sig för förövarna. Då pojken i övrigt är traumatiserad låter Osvald honom friskna till henna i hans rum hos Hutt´s.

Scen 3
Efter att ha undkommit en säker död i det brinnande Hindenburg-hotellet Thermopolium, så dyker en gammal bekant upp med en diligens. Julius ”Smilet” Piaff har kommit till Pirit för att starta bankverksamheten ”Piaffs Penningar” för sin Onkel Eufilds räkning. Smilets oförmåga att följa enkla instruktioner gör sig snabbt påminda då han efter att ha hittat en bra lokal döper banken efter eget tycke (”Smilets Bank”) och sätter knegare i arbete för att redan kommande vecka kunna slå upp portarna till bankerian. Efter en personlig inbjudan till PG-reportern Hyfverlapp slår han på stort och bjuder murveln på flamberad rubbitfilé i lyxkrogen Pirit Plenums lokal. Vad Smilet håller hemligt är att han även fått instruktioner från sin sponsor Dogglas Parker i Lejonordern att etablera ett hemligt ordertempel i banklokalen.

Scen 4
Begravningen avverkades följande dag. Förutom Översten och Osvald Jr så fanns där bl.a. familjen Hutt, Clementz Ulfheim, Solvei Brååk och den vetgirige Maskäggas Hyfverlapp. Översten och Clementz går senare till bordellen Salong Guppi för att dränka sorgerna och stöter på den skamsne Larry André på väg därifrån. I fyllan och villan formas en plan i Överstens huvud efter att Clementz berättat hur motorklanen Stora Vråålet Heliga brukar kränga sitt byte i Muntermåla. Det är dags att åka till Muntermåla i jakten på robotskallen.

Scen 5
Följande morgon provianterar man innan Översten, Glummer och Osvald Jr slår igen Buktiken och styr stegen över Frihetens Slätter till Muntermåla. Jonathon lämnas hos familjen Hutt under resan. Maskäggas Hyfverlapp lyckas också prata sig med på resan som fältskribent. Hyfverlapp noterar snart att sommaren kommit med svåra torka vilket bådar illa för den kommande skörden. Vid ett barberfält blir man beskjutna av en argsint gumma som tar sällskapet för motormarodörer och visar dem ett väldigt bottenlöst dödshål som bildats i fältet i samband med marodörernas framfart.

Scen 6
Efter några dagars fortsatt vandring anländer man till Muntermåla. Efter att ha tagit in på värdshuset Muntergöken så delar man på sig för att leta information. Osvald Jr börjar fråga runt efter Stora Vråålet Heliga och besöker först Fizzer där han får höra av andra gäster hur marodörerna lämnat staden för två dagar sedan och att de har en monstruös maskin med sig. På Mäster Senaphs berättar ägaren, Mogens Senaph att marodörerna är farliga och vänligt råder han Osvald Jr att låta dem vara i fred. Osvald har nu fått i sig både tokjos och åhltinner då han besöker krogen Åhlagott och försöker rekrytera gästerna till en samlad offensiv mot marodörerna, men blir utskrattad. Spriten fortsätter flöda och snart försvinner han in i dimman.

Scen 7
Översten beger sig till Triumviratets rådhus där de styrande familjerna Bender, Munterwald och Tvifvel håller till. Samtliga familjer stod Överstens egen familj nära då de (tillsammans med familjerna Röjler, Fallk, Cappuccino, Hutt , Dufva och Krutov) grundade Poirot innan staden införlivades med Samfundet och bytte namn till Pirit. På vägen till Triumviratet stöter han på en sekt teknologifientliga trashankar där den vettlösa ledaren tog tag i Överstens arm och mumlade en varning om att akta sig för ”härskaren i djupet”. Översten noterade att mannen bar forntidsdräkt under paltorna, och blev strax därpå skild från mannen i folkhavet. Hos Triumviratet får Översten besked om att familjerna inte tog emot besökare idag, men att unge Swåhlas Bender kommer finnas tillgänglig på Fizzers nästkommande kväll.

Scen 8
Glummer besöker handelsboden Möffers diversehandel och får visstidsanställning av ägaren Lokas Möffer för att organisera varorna (något han blivit expert på i ”Buktiken”). Glummer letar under arbetet efter den sökta robotskallen men finner inget. Däremot råkar han på sin ex-flickvän Mesyne i butiken och stämmer träff samma kväll då de äter middag tillsammans och pratar gamla minnen.

Scen 9
Maskäggas som dras med tvivel på uppdraget tar vägen om bordellen Pinters Pikanta där murveldjuret köper tid hos något så exotiskt som en människa. Han återvänder senare till värdshuset och skriver en lång artikel som han sänder med heliograf till Pirit för publicering.

Scen 10
Följande morgon vaknar Osvald Jr i rännstenen utanför Åhlagott och noterar smärtsamt att någon lagt vantarna på hans maserpistol. Bedrövad stapplar han tillbaka till värdshuset där han möts av de övriga. Samma kväll möter han Swåhlas Bender och manickdoktor Waldermar på Fizzer. Swåhlas visar sig vara mycket intresserad av fornfynd och kan berätta att Stora Vråålet Heliga som besökte stan för några dagar sedan sällan handlar med annat än värdelöst skrot. Marodörerna köpte som vanligt på sig enorma mängder åhltinner och åhlamust utan att egentligen ställa till med ofog. Swåhlas menar också att om marodörerna haft något värdefullt att sälja, så hade de förmodligen handlat med rubbitarna i Storspirus, Grevinnan eller Kampen. Waldemar varnade dock Översten för Elias Kamp. Kampen var en tjuv och mycket farlig person som man länge velat göra sig av med, men nu var han försvunnen och troligtvis mördad av någon likasinnad kumpan. Swåhlas ber också Översten att återkomma med rapporter på hur den spännande huvudjakten framskridit. Man tar avsked och känner sig förföljda på hemvägen. Översten får syn snart på den efterföljande muterade bulldoggen. Översten och Osvald Jr försöker smyga sig på honom, men misslyckas och bulldoggen kommer undan bland torghandlare och potentiella kunder. Samma kväll bestämmer man sig för att rubbitriket Storspirus skall bli första anhalt.

Scen 11
De följande dagarnas vandring börjar händelselöst, men när de slagit läger för kvällen blir Osvald Jr fälld av en krypskytt. Maskäggas räddar livet på honom med ett förband och när övriga tagit skydd och börjat söka efter skytten så är denne redan försvunnen. Färden fortsätter in i urskogen Gisslaveden där man snart utsätts för ett bakhåll av rubbitsoldater. Avväpnade förs man med ögonbindlar ner i en av de underjordiska gångar där rubbitriket huserar. Efter ett svettigt förhör med rubbitkunskaparen Vetmäster Grödus om sällskapets matvanor och försäkran om att de aldrig och under inga omständigheter ätit rubbitkött så leds de många timmar senare in i en underjordisk audienssal där de välkomnas och hyllas av den elorgelspelande fursten Storkronspirus. Fursten berättar rikets historia och hur man ligger i fejd både med andra rubbitriken, men även med köttätare i allmänhet och Ulvriket i synnerlighet. Översten förklarar deras ärende varpå fursten kallar in det gods man införskaffat i Muntermåla. Till sin besvikelse visar det sig dock att robotskallen inte finns bland handelsvarorna. Som tröst bjuder fursten istället på läkedroger och man får med sig några forntida adventsstjärnor som avskedsgåva.

Scen 12
På återfärden mot Muntermåla blir Osvald Jr återigen beskjuten och svårt skadad. Även denna gång kommer förövaren undan, men Översten finner en medalj på platsen som han känner igen som ett av Ulvrikets missmärken. Varför jagas Osvald Jr av en krypskytt från Ulvriket och vart skulle man nu fortsätta leta efter robotskallen?

Handout #5 av Polisgazetten
Handout #1 av Resistensposten
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
Larlock
Posts: 22
Joined: Tue 26 Jun 2012, 12:51

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Tue 05 Aug 2014, 14:59

Hej! Det är kul att läsa er krönika. Blir så sjukt peppad och inspirerad. Jag har bara en fråga... Vad använder du för mall när du gör dina Polisgazetten handouts? Lust att dela med dig?
 
User avatar
Henke
Topic Author
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Tue 05 Aug 2014, 19:45

Hej! Det är kul att läsa er krönika. Blir så sjukt peppad och inspirerad. Jag har bara en fråga... Vad använder du för mall när du gör dina Polisgazetten handouts? Lust att dela med dig?
Tack! En av spelarna driver en reklambyrå så han gör dessa mellan varven. Jag skall höra med honom vid tillfälle.
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
User avatar
Henke
Topic Author
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Tue 05 Aug 2014, 21:19

Fick tag på honom nu. Det är ingen mall utan han har gjort den själv i Illustrator. Han delar gärna med sig av den iaf om det finns intresse.
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
Larlock
Posts: 22
Joined: Tue 26 Jun 2012, 12:51

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Wed 06 Aug 2014, 13:30

Fick tag på honom nu. Det är ingen mall utan han har gjort den själv i Illustrator. Han delar gärna med sig av den iaf om det finns intresse.
Absolut! Jag har tillgång till Illustrator, så det är inga problem! Jag PMar dig en mailadress
 
User avatar
Henke
Topic Author
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Re: Kampanj: Undergångens Arvtagare

Wed 06 Aug 2014, 19:16

Skickat adressen vidare till min spelare som gör PG-löpet. Hör av dig om du inte fått något inom ett par dagar så hör jag med honom igen.
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest