User avatar
Henke
Posts: 1620
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

[Mutant UA] Konverteringstråd: Svavelvinter

Sat 21 Apr 2012, 13:16

Tänkte det kunde vara kul att diskutera möjliga konverteringar av olika klassiska äventyrsmoduler till Mutant UA. Började med anteckningar för några år sedan och bjuder nu åter på lite idéer gällande detta. Först ut: Svavelvinter a´la MUA

MUA: Sval vinter

RP reser med fiskekutter till en ishavsö (Marjura) nordväst om Skandien. Ön innehåller en fiskeby (Arhem) som är ockuperad av Ulvriket då man funnit en forntida och intakt manufaktur (Svavelträsket) strax utanför byn dit schnauzerulvens fiender utför straffarbete. En grupp encyklopeder (Kmordadruiderna) från Göborg befinner sig ute på öns glaciär där de undersöker fornfynd.

Ön har också en nomadstam djurmutanter (Kvuver) som dyrkar en Mmokub. Kuben har instruktioner för hur man tar sig in i en dold enklav (Cruri) som innehåller ett fornmäktigt föremål. Enklaven visar sig innehålla en större mängd terrorrobotar. Dem och deras huvuddator (Ottar) är inaktiverade sedan Katastrofen. Av någon anledning "träffar skiten fläkten" och huvuddatorn aktiverar sina terrorrobotar som följer efter RP för att ta tillbaka föremålet.

På ön finns även någon form av monstrum (Blatifagus) som bosatt sig vid en massiv skrotåder och har utplånat skrotbrytare där på löpande band. Vid skrotådern finns också ett rubbitsamhälle som dyrkar detta monstrum.

Ön innehåller givetvis också en falang galna kunskapare (Shaguliterna) som håller till i en biobunker (Järntornet) uppe i norr. Dessa har avtal med Ulvriket och byter till sig straff-fångar mot kunskaparnas droger och fornfynd. På dessa strafffångar utför man olika otrevliga och plågsamma experiment för att ge vanliga människor biologisk förstärkning.

Kunskaparnas grundare (Shagul) fann för längesedan information om liv i rymden. Han har funnit information om ett obemannat himlaskepp som skall återvända till jorden och landa på ön vid en viss tidpunkt och som han vill lägga vantarna på. För att invänta tidpunkten för skeppets återkomst har han försvunnit spårlöst (klev i hemlighet ner i en kryofrys där hjärnan kunde fortsätta arbeta). När RP tillfångatas på upptäcksfärd i biobunkern så stiger grundaren fram ur kryosömnen. Han lurar sina kunskapare att injicera varsin giftampull som han säger sig ha forskat fram under sin frånvaro men då han även kommit åt kunskap om kloning så dör bara en av hans identiteter.

Genom all sin kunskap har han också skaffat sig makt över huvuddatorn och driver med dennes terrorrobotar bort allt folk från ön i väntan på himlaskeppets återkomst.
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
User avatar
Brior
Posts: 826
Joined: Sat 09 Apr 2011, 10:59

Re: [Mutant UA] Konverteringstråd: Svavelvinter

Sat 21 Apr 2012, 16:14

Lät ju nästan mer spännande än originalet, ju! Hrmmpf...
 
User avatar
Kosta
Site Admin
Posts: 1513
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:04

Re: [Mutant UA] Konverteringstråd: Svavelvinter

Sun 22 Apr 2012, 19:50

Lysande - något för alla Ad Astra älskare om man når himlaskeppet.
Fria Ligan
GZIP: Off