Thermominator
Topic Author
Posts: 3
Joined: Wed 28 Mar 2012, 13:17

Inom-kyrkliga intriger

Wed 19 Dec 2012, 21:22

Kort utkast till ett äventyr vi filar på i min spelgrupp :)
Hittills finns förslag på fyra skuggmakter:

Simonisterna eller Simon Magus Orden av Gyllene Helige: Ett högreligiöst Kastyker-sällskap som är mycket måna om en air av mystik och seklusion. Vad som döljer sig bakom den imponerande fasaden är dock inget mer en ett hastigt växande pyramidspel, där religiösa artefakter/titlar/tjänster/friheter/whatevs säljs till hutlösa priser neråt i den växande orden, och pengarna slussas uppåt. Namnet är rakt av taget ur Bibeln, där Simon Magus försöker köpa Guds gunst av apostlarna (Apostlagärningarna 8:9-24) och för detta hotas med fasansfulla straff. Det omvända torde väl dock gälla för Kastyke? ;)

Revisionen: En falang inom kyrkan (alt. en officiell funktion?) som helt enkelt motsvarar inkvisitionen, fast beväpnade med räknestickor och läsglasögon snarare än tumskruvar. Gruppens syfte är att granska den trakoriska ekonomin och hålla taskspelet inom rimliga gränser. Alltför mycket lurendrejeri, eller den upplevt föreliggande risken för detta, skrämmer penningen tillbaks i pungen. Uteblivna investeringar kan ge långsiktiga negativa effekter för hela riket, för att inte tala om att de (rimligen bör) räknas som heresi.

Bullionisterna: Pungatrinda men mycket fega krämare. Den senaste tidens oroligheter har övertygat dom om att tiden för sparande är inne. De lägger allt sitt guld på hög och väntar på bättre tider.

Occasurorna: Bullionisternas motsats. De yr guld kring sig och investerar i allt, av rena principskäl. Ekonomin måste expandera så fort som möjligt. Övertygade om multiplikatoreffekten som något av det allra heligaste. Occasurorna är tänkta att representera den mest kapitalistiska tendensen i Trakorien, och är i stort meningsfränder med Nya Sfären. Kanske besvikna krämare som inte kvalificerade in som sköldbärare?

Den röda tråden i äventyret är hittills att simonisternas bluff växer för snabbt och hotar att ödelägga stora delar av det ekonomiska livet i Tricilve, då pyramidspel kräver exponentiell tillväxt. Många ur den absoluta eliten är insyltade vilket har lett till att åtgärder som annars skulle satts in uteblivit (möjligen monoharmerna som beskrivs här). Det blir upp till spelarna att genom duktigt detektivande successivt skaffa sig överblick över den gigantiska bluffen för att sedan kunna rädda dagen. Eller?

Tankar, kritik, synpunkter - drop 'em like they're hot
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4548
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Inom-kyrkliga intriger

Wed 19 Dec 2012, 21:51

Låter hur coolt som helst! :)

Har ni tänkt lira klassiskt eller karaktärsdrivet? Ditt upplägg låter klassiskt, och det funkar säkert utmärkt, men jag ser också framför mig en spännande karaktärsdriven kampanj där karaktärerna tillhör de olika falangerna och kanske är lika mycket (eller mer!) rivaler än de är vänner. Bara en tanke.
Fria Ligan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests