Gunslinger
Topic Author
Posts: 21
Joined: Sun 01 Jul 2012, 22:40

Kalabalik i Kark, skuggkarta

Fri 09 Nov 2012, 19:07

Jag har gjort en skuggkarta för min pågående kampanj: "Kalabaliken i Kark"

Kampanjen:
http://frialigan.se/forum/viewtopic.php?f=9&t=381

Skuggkartan:
https://dl.dropbox.com/u/33454172/kark/index.html

Ja, jag har stulit kartan. Tycker ni att det är ett problem ritar jag gärna en egen.

Den som är det minsta kunnig med en texteditor kan se att rutorna för områdena är skrivna i json som genereras till html med hjälp av jquery direkt på webbsidan. Själva filen innehåller all kod som behövs (det är inte mycket). Det är mycket enkelt att byta ut kartan och fylla i andra områden och skuggmakter. En tanke jag har är också att hämta skuggmakterna från en separat fil och att man lägger till nya filer för varje skuggrunda. Så kan man se hur läget förändras, runda för runda genom att bläddra med piltangenterna.
 
User avatar
Henke
Posts: 1637
Joined: Sat 09 Apr 2011, 13:34
Location: Fria Ligan Fanboy

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Fri 09 Nov 2012, 19:25

Coolt!
I skuggan av Trakorien - Bloggkrönika från Svavelvinter
Förbjuden Zon - Bloggkrönika från Version Noll
Spelledarens Pod - Av spelledare, för spelledare, om spelledare, samt ett och annat spelmöte
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4548
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Fri 09 Nov 2012, 19:42

Coolt! Skriv gärna lite mer om er kampanj i sektionen med spelrapporter också, vore kul att läsa hur det gått. :)
Fria Ligan
 
Gunslinger
Topic Author
Posts: 21
Joined: Sun 01 Jul 2012, 22:40

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Sun 11 Nov 2012, 10:38

Så, nu kan man bläddra fram och tillbaka mellan olika rundor mha pil-vänster och pil-höger. Bara man sparar varje runda som en ny json-fil så fungerar det utan problem. Så fort vi börjar köra skuggrundor i min kampanj ska jag rapportera dem.

Just nu har de fem skuggmakterna presenterats och slagit klorna i vars en rollperson.

Arthur Ståhlskalle (Hämndlysten fd smed som vill kasta ut Trakorierna och ge sitt folk fred)

Marino ab Vumbra (Gangsterboss med klass i Vumbra som vill kasta ut Trakorierna och bli den osynliga mannen bakom den nya maktapparaten)

Ingolda Smörfinger (Trinsmyrisk köpman som vill kasta ut Trakorierna och tjäna en förmögenhet på kuppen)

Bigella Gnistan (Insashtar-fanatiker som vill kasta ut trakorierna och förnedra Kastyke till Inashtars ära)

Jomorreff Silverhamre (ex-shagulit som vill kasta ut trakorierna och bygga upp en ny sekt i bästa shagulitanda)
 
Gunslinger
Topic Author
Posts: 21
Joined: Sun 01 Jul 2012, 22:40

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Thu 22 Nov 2012, 23:41

Spelmöte igår, det femte, så det har hänt en hel del. Vi börjar bli varma i kläderna.

Rollpersonerna:
Vargmannen Gråragg - uppväxt bland människor och passar dåligt in lite överallt. Löser alla problem med våld (förbannelse) och vill alltid ta hämnd till varje pris (öde).
Lönnmörderskan Miranda - avskiljd från RR innan "examen". Tål inga förolämpningar och är isntälld på att alltid handla.
Smugglaren och mångsysslaren Ambrion - har suttit i trakoriskt fångläger och misstror sedan dess myndighetspersoner. Allt går att smuggla (öde).
Vildhjärnan Willhem - utmanar världen och vinner dess respekt. Tyvärr har han en tendens att tappa huvudet så fort han ser en vacker kvinna.
Onerion animisten - en hårdför agent för enkis sak. Ingen korkad översittare får gå ostraffad. Gillar att förvandla sig till djur.

Upproret jäser på Trinsmyra. Hittils har rollpersonerna rest från Dammvosa till Vumbra. På vägen har de träffat en hel del av sina kommande skuggmakter, avstyrt en trakorisk komplott för att förse rebellerna med undermåliga svärd. Nu har de kommit fram till Vumbra och funnit sig tillrätta. Ambrions syster Celisia driver bordellen Den vulgära enhörningen (det är ett bra namn som passar i kampanjen). Mirandas fosterbror Felius, vilken de flesta andra har haft affärer med, är gängledare och innehavare av ett informellt värdshus beläget ovanpå en lortig bostadsbarack.

Scen 1.
Miranda gör återbesök hos giftblandaren Ivan för att se om han blandat till kryddorna som ska få bort den skämda smaken i vinet (vinet innehåller sedan spelmöte två huvudet från baron Pendons högra hand). Med kryddorna i vinet som villar bort smaken ska det bli en "present". Miranda undersöker också möjlighet till lärlingsplats. Ivan slickar sig om munnen och förklarar att lärlingsplatsen nu upptas av hans klumpiga brorson. Men om denne tragiskt förolyckas kan saken diskuteras.

Scen 2.
Onerion och Ambrion vaknar dagen efter på Enhörningen, men det är tyst, för tyst. De smyger ner i salen och finner där tre ovanligt hårda gäster som har sabbat den goa stämning som annars alltid infinner sig på enhörningen. Celisia råder sin bror att försvinna eftersom de frågat efter honom. Han tar lugnt på situationen och spatserar ut. Onerion stannar där inne och på klassiskt agentmaner håller han sig obemärkt. Efter ett tag försvinner en av männen iväg. En annan tar en av flickorna en våning upp.
Ambrion går tillbaka in igen för att kolla sitt rum. Han finner det i en enda röra och flickan ligger i en blodpöl på golvet. Förövaren ligger i bakhåll under en madrass men Ambrion låter sig inte luras. Efter en kort intensiv strid har han klämt skurken under sängen och har svärdet mot hans hals. Precis då dyker den tredje mannen upp i dörren. Det slutar med att Ambrion badar i blod lagom tills stadsvakten anländer. Som tur är visar Celisia vilken bra hand hon har med män och situationen förklaras med bråkiga gäster.

Det börjar bli dags att sova så resten blir mycket skissartat:
Scen 3 - Onerion frågar ut folk på stan om motståndsrörelser och får napp.
Scen 4 - Gråragg beger sig ut utanför Vumbra för att värva andra vargmän till Ståhlskalles sak (skuggbefallning). Efter att ha spöat upp småbossarna Spiktand och Ulven får han deras uppmärksamhet. Men för att samarbeta krävs att Ståhlskalle visar sin duglighet. Något måste arrangeras.
Scen 5 - Miranda försöker genom ett Inashtarorakel (som hon hypnotiserar) kontakta en viskare i RR. Tid och plats bestäms för en träff.
Scen 6 - Hos Felius förbereder man sig nu för en smuggeloperation. Ambrion ska leda havsdelen tillsammans med övriga rollpersoner.
Scen 7 - Man seglar ut och möter ett skepp ute till havs där man tar hand om två tunnor svavel. Men på väg in möter man ett annat skepp. Slut på spelmötet.

Alla spelare har fått en skuggmakt. Skuggbefallningar är utdelade och det har börjat röra sig. Skuggmakterna har fått resurser och inflytande. Jag håller på att inhämta order inför första skuggrundan.
Det som skiljer detta skuggspel mot "det vanliga" är att alla fem skuggmakter är allierade mot spelledarens skuggmakt Baron Pendon. Baron Pendon håller Trinsmyra i ett järngrepp med hjälp av Cymbas styrkor (resurserna Elitgarde, Agenter, Hyrsvärd och reserv) samt två galbalonflaggskepp (Ränta och Råge).
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4548
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Fri 23 Nov 2012, 00:50

Coolt! Gillar karaktärerna och upplägget!
Fria Ligan
 
Maekolv
Posts: 107
Joined: Mon 16 Apr 2012, 00:18

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Fri 23 Nov 2012, 14:49

Grymt spännande att se hur det ska gå!

Upplägget är fantastiskt och roligt grepp med en Berättar-skuggmakt. Hur tycker ni den biten har fungerat? Har baronen någon fördel, jämfört med de andra skuggmakterna - i och med att han är ensam mot fyra?
 
Gunslinger
Topic Author
Posts: 21
Joined: Sun 01 Jul 2012, 22:40

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Sat 24 Nov 2012, 23:31

Upplägget är fantastiskt och roligt grepp med en Berättar-skuggmakt. Hur tycker ni den biten har fungerat? Har baronen någon fördel, jämfört med de andra skuggmakterna - i och med att han är ensam mot fyra?
Vi har ännu inte kört någon skuggrunda. Istället för att köra igång alla stråkar samtidigt har jag dragit igång mer traditionellt. Att gå från handlingsbaserat trad-spel till konfliktbaserat med skuggmakter, öden, befallningar, skuggspel etc kan bli mycket.
Så jag har gjort skuggmakterna och introducerat dem gradvis. Nu har spelarna fått ta över dem. På onsdag ska vi köra den första skuggmakten.

Eftersom mina spelare läser här tänker jag inte avslöja alla detaljer om hur Baron Pendon fungerar. Men jag kan säga såhär mycket, att aktivera en resurs kostar pengar, så han aktiverar bara så mycket som han tycker sig behöva. I takt med att upproret tar mer fart så kommer han givetvis att sätta in mer och mer resurser. I startläget har han sju resurser, fyra från Cymba, agenter från Digeta Longa och två flottor med Galbalonerna gigantiska Ränta och något minsre Råge som flaggskepp.
 
Gunslinger
Topic Author
Posts: 21
Joined: Sun 01 Jul 2012, 22:40

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Tue 27 Nov 2012, 22:50

Mirandas spelare ville inte ha tvivel efter en halvlyckad komflikt. Så Miranda avgav ett löfte. Exakt vad det var framgick inte i spel, men sedan trillade detta in:
Regnet strilade ner för hennes ansikte där hon satt uppflugen på taknocken men hon märkte det inte. Hon hade redan sänkt sin kroppstemperatur till omgivningens och stängt av all onödig fysisk aktivitet i sin fysiska kropp för att kunna koncentrera sig på att gå igenom nattens händelser för att försöka utröna vad det var som gick fel.

Det hade inte varit svårt att finna kultististerna. Hon kände fortfarande staden relativt väl och hennes Trinsmyriska dialekt öppnade många dörrar som skulle förblivit stängda för en Trakorisk eller farsegels främling. Lokalen låg långt under gatuplanet i ett av Vumbras fattigare områden, men trots det hade hon hört trummorna och känt lukten av den narkotiska rökelsen redan ute på gatan.

Planen hade verkat så enkel och självklar när hon tänkt ut den; hon hade ju ingen kontakt med viskarna och hon trodde heller inte att hon kunde skaffa sig det själv, men kanske med hjälp från någon som var van att transcendera sin egen kropp och att skicka ut sina eteriska känselspröt ut i sökan efter kontakt.

När hon väl, vid orgiens kulmen hade dragit in Ghurak - ledarkultist och känd för sina esoteriska kontakter med både Inashtar och döda släktingar till välbeställda kunder – i ett privat rum trodde hon att den svåraste biten var överstökad, men hon hade misstagit sig.

Hon hade på något sätt tappat kontollen, möjligtvis var det de narkotiska preparaten eller hennes hetlevrade blod som bar skulden, och istället för att låsa fast Ghuraks sinne i ett handfängsel av åtrå där hon skulle haft honom fångad hade hon handlöst fallit ner i begärets mörka, varma avgrund tillsammans med honom och det var bara i sista stund, innan han i ritualen transcenderade vår värld som hon lyckades kämpa sig till någon form av kontroll över hans sinne. Dessutom hade någonting märkligt skett dem emellan i det ögonblicket; ty först hade han tyckts vara för stark, att hon aldrig skulle kunna kontrollera honom, men plötsligt gav han frivilligt vika och lätt henne tränga in i hans sinne. Det kom dock till ett pris, men i segerns sötma och maktens rus hade hon bara flyktigt lagt märke till det, men nu – i nattens stilla regn högt över Vumbras gator - försökte hon förgäves fokusera på vad det var han tagit från henne som betalning för sina tjänster.

Sedan var det själva den iskalla rösten som hade svarat hennes åkallan, den hade fyllt hennes blod med is och hon fruktade nu att hon kanske valt en för oförsiktig väg; att hon överskattat sin egen förmåga. Rösten hade dessutom rubbat hennes sinnesnärvaro till den milda grad att hon glömt att göra sig av med kultledaren, men han mindes med största sannolikhet ingenting efter det att hon tog kontroll över han sinne och utgjorde därför inget omedelbart hot.

Plötsligt så kom det till henne! Hon hade givit honom ett löfte, hennes livsruna hade bundits till honom i ett bindande löfte att åter träffas, och inte i vilken form som helst, utan totalt nakna, utan lögner, masker eller illusioner. Hon hade lovat honom en glimt av sitt sanna jag och sitt sanna namn.

I förfäran slog hon upp ögonen och hjärtat kickstartade i hennes bröst.
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 4548
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Kalabalik i Kark, skuggkarta

Wed 28 Nov 2012, 11:04

Spännande!
Fria Ligan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests