Page 1 of 2

Bronsporten?

Posted: Wed 09 Mar 2016, 12:37
by Byrax
I snabbstartsreglerna refereras det till ett kommande scenario - Bronsporten.

Fick det något annat namn, gavs det aldrig ut eller vad har jag missat?

Re: Bronsporten?

Posted: Wed 09 Mar 2016, 18:43
by Baldyr
Oj, det har jag missat helt... :shock:

Re: Bronsporten?

Posted: Thu 10 Mar 2016, 00:51
by Nils
Ehum. Bronsporten får nog ta och klassas lite som vapourware vid det här laget. Det är mitt och Kostas mer klassiska introäventyr till Svavelvinter som vi spånade ihop på vägen hem från Gothcon för tre år sen. Finns endast i ett spretigt Google doc tyvärr...

Re: Bronsporten?

Posted: Thu 10 Mar 2016, 00:52
by Kosta
Haha, sköna minnen!

Re: Bronsporten?

Posted: Thu 10 Mar 2016, 01:00
by Nils
Ett oredigerat smakprov från det dammiga arkivet:

Detta har hänt
Under tiden för de Grå eminenserna välde uppförde en av de laabniska magikerna – vars namn sedan länge förlorats i historiens dimmor – ett torn av brons i Voag Aspede. Tornet var en port till multiversum och när Baskimer Brushanes här plundrade staden försvann trollkarlen och med det kunskapen om tornets syfte.

Ett par hundra år sedan vågade en liten grupp lasemosiska äventyrare in i ruinerna av staden. De upptäckte tornet och – efter ett initialt missöde då en lasemoserna i nyfikenhet öppande dörren, och helt sonika försvann i tomma intet – tog girigheten över och då de insåg att den vackert ornamenterade bronsdörren skulle vara värd mycket för rätt köpare varpå de tog med sig den och begav sig mot Fontra Cilor i öster. Äventyrarnas tur tog dock slut på Fokalerslätten då kargomitiska krigare överföll karavanen och nedgjorde dem till sista man. Bronsdörren lämnades åt sitt öde på den torra slätten och med tiden begravdes den av sand och jord.

För drygt 500 år led Kristallens sekler mot sitt slut, den period då det klavykiska riket stod på toppen av sin makt. Under kejsarens visa ledning och med hjälp av klavykernas avancerade ingenjörskonst hade Fokalerslätten blomstrat tack vare de bevattningskanaler som anlagts för att ge näring till det vidsträckta slättlandet. Mäster Kamaldur var en av de stora kanalernas arkitekter. En hyllad byggmästare från Folda som ansvarade för kanalerna i de sydöstra provinserna. Men Kamaldur insåg vad som var på väg att hända; kanalerna förde med sig salt och det var bara en tidsfråga innan Fokalerslätten skulle bli obrukbar och med det skulle rikets hjärta sluta slå. Förtvivlad fördubblade Kamaldur sina ansträngningar för att hitta en lösning på problemet: han beordrade sina arbetare att bygga en ny kanal genom ett område man hittills undvikit på grund av de historier om laabniska förbannelser som florerade. Snart rapporterade förmännen om en bisarr händelse, en av grävarna hade hittade en dörr av brons i schaktet men när han rörde vid dörren hade han försvunnit i tomma intet! Kamaldur insåg att hans mannar hade hittat en laabnisk artefakt och lät med största försiktighet transportera den i säkerhet.

När han efter lång och trogen tjänst drog sig tillbaka byggde han en vacker villa i Fontra Cilors västra förstad. Och under villan, lät han installera bronsdörren. Kamaldur försvann i portalen och lämnade villan åt sina efterföljare med en förmaning: öppna inte bronsdörren i källaren ”om lifvet i denne verld staer eer kjaert”.

Tiden gick och villan ärvdes ned i generationerna. Men tre ättlingar, från tre olika epoker, trotsade Kamaldurs varning och försvann spårlöst efter att de öppnat bronsdörren. De är tre är:

- Befälhavaren Arriman – som förtvivlat söker efter en fiende att slåss emot.
- Besvärjerskan Magada – förlorad i kärlekssorg till den sköna Fiala.
- Konstnärinnan Caldanossa – som söker perfektionen.

De senaste 108 åren har villan stått öde och bortglömd, men nu har den unge arkivarien Sinaldo upptäckt att han är den enda levande ättlingen till kanalbyggaren Kamaldur: och med det den gamla villan i utkanten av staden. Sinaldo är en noggrann ung man och han efterforskningar visar att tre av hans ättlingar försvunnit spårlöst strax efter att de flyttat in i villan. Han inser att han kan behöva hjälp och ber hans vänner möta honom vid villan i skymningen. Och så kan berättelsen börja…

Re: Bronsporten?

Posted: Thu 10 Mar 2016, 11:32
by Byrax
Mera! :D

Re: Bronsporten?

Posted: Sun 13 Mar 2016, 18:19
by Baldyr
Får lite Jumanji-vibbar, på ett bra sätt. ☺

Tycker nog att det låter som ett upplägg för en karakrsdriven historia!

Re: Bronsporten?

Posted: Thu 17 Mar 2016, 15:54
by Byrax
Känns som om det borde kunna ges ut som ett scenariouppslag!

Re: Bronsporten?

Posted: Thu 17 Mar 2016, 16:06
by Nils
Om ni tjatar lite kanske vi kan ta oss i kragen och slutföra det :)

Om det inte har framgått är Bronsporten (eg. dörren) ett försöka att göra en variant på den klassiska dungeoncrawlen, men i en lite mer skruvad tappning.

Re: Bronsporten?

Posted: Fri 18 Mar 2016, 10:29
by Byrax
Det låter utmärkt! Kanske även en publicering i Fenix då det var ett tag sedan ngt kul fanns till SV där. Fenix är bra även för exponering mot nya potentiella spelare, om ni inte vill göra en kommersiell produkt.