ChristopherRobin
Topic Author
Posts: 8
Joined: Sun 06 Sep 2020, 19:27

Tillstånd

Sat 12 Sep 2020, 09:54

Hej!

Det står i reglerna att man kan få tillstånd genom att misslyckas med slag och genom att pressa slag. Säg att man slår sina tärningar och misslyckas, väljer att pressa dem och misslyckas. Innebär detta tre tillstånd då? Eller räknas det första misslyckandet inte som misslyckande för att man pressar det? Är det då två tillstånd? Om det dessutom var något viktigt för berättelsen så rekommenderar boken en av tre åtgärder (konsekvens, tillstånd eller krav). Väljer man tillstånd så blir det tre tillstånd ändå antar jag? (eller fyra om det första fallet var tre)
 
User avatar
Fenhorn
Moderator
Posts: 2668
Joined: Thu 24 Apr 2014, 15:03
Location: Vänerns Pärla

Re: Tillstånd

Sat 12 Sep 2020, 10:05

Ett färdighetsslag är själva slaget inklusive att man eventuellt pressar det slaget. Så om SL bedömer att ett färdighetsslag är "särskilt svårt eller farligt" så att ett misslyckande ska ge ett Tillstånd så får du ett Tillstånd om du misslyckas med slaget och om du pressade slaget så tar du ett Tillstånd till tack vare att du pressade slaget.

Det blir många Tillstånd om du misslyckas och SL bedömer att färdighetsslaget var tvunget att lyckas för att inte köra fast historien (om SL väljer den metoden).
“Thanks for noticin' me.” - Eeyore

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest