Page 1 of 1

Version Noll punkt två

Posted: Sun 13 Nov 2011, 00:47
by Tomas
Hej alla!

Funderar på att göra en uppdatering av Version Noll. Ingen totalrevision, bara lite tweaks av sånt som jag har noterat funkar mindre bra. Om det finns intresse. Vore bra att höra lite synpunkter och idéer från er. Följande har jag tänkt på så här långt:

*initiativsystemet. Att alla slår sina dådslag samtidigt, och att slaget avgör både turordning och effekt, är coolt i teorin och funkar i små strider. Men i stora strider blir det väldigt svårt att hålla ordning på allas slag, har jag märkt. Tänker mig en förändring där, att införa ett något mer traditionellt initiativsystem.

*Återhämtning, alltså återställning av FV och Egenskaper, bör kunna ske oftare än en gång per spelmöte. I princip hur ofta som helst tror jag, så länge man är i en fristad och ägnar en scen åt återhämtningen.

Annat?

Re: Version Noll punkt två

Posted: Sun 13 Nov 2011, 11:28
by Henke
Härligt!

Funderade ett tag på att ha mer av Svavelvinter-reglerna i V0 överlag när vi spelade det. Tänk bara ett Skuggspel i Pirit mellan t.ex Al-Ralph Cappuccino, Konstantiv Krutov, Marcus Proctor och Samael Kloo :-)

Re: Version Noll punkt två

Posted: Sat 07 Jul 2012, 15:41
by Rutger
Ja!

Har precis läst Svavelvinters regler och sitter som bäst och funderar på hur vi ska husregla V0 och använda det bästa från Svavelvinter. Dags att starta en tråd om detta?

Re: Version Noll punkt två

Posted: Sat 07 Jul 2012, 16:00
by Henke
Finns ingen allmän V0-skuggspelstråd men här är iaf början till en diskussion:

http://www.frialigan.se/forum/viewtopic.php?f=17&t=248

Re: Version Noll punkt två

Posted: Thu 30 Aug 2012, 22:39
by Grov
Hade tänkt hinna feedbacka i en längre text före morgondagens slut, men mitt dagliga värv kallar mig.

Tror absolut det tål att skruvas lite i V0 men viktigt att behålla intentionen med spelet.