Search found 110 matches

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
by Blatifagus
Wed 28 Nov 2018, 15:02
Forum: Swedish Corner
Topic: Samlingstråd för regelfrågor och regelfunderingar
Replies: 50
Views: 5190

Re: Samlingstråd för regelfrågor och regelfunderingar

Sidan 114 "slår du ett antal grundtärningar lika med antalet kraftpoäng du lägger". Sidan 60 "Varje gång du lägger en eller flera kraftpoäng på att aktivera en talang eller kasta en besvärjelse räknas den första kraftpoängen du lägger som två." Så om du lägger 2 KP så slår du två tärningar, men det ...
by Blatifagus
Wed 28 Nov 2018, 14:16
Forum: Swedish Corner
Topic: Samlingstråd för regelfrågor och regelfunderingar
Replies: 50
Views: 5190

Re: Samlingstråd för regelfrågor och regelfunderingar

1) Du slår en (1) tärning. Den extra effektgraden läggs på efteråt, precis som den för en eventuell ingrediens.

2) Du kan ducka ELLER parera. Inte båda.
by Blatifagus
Mon 12 Nov 2018, 09:39
Forum: General
Topic: Pain resistant - The John McClane version
Replies: 2
Views: 449

Re: Pain resistant - The John McClane version

Nice one!
by Blatifagus
Wed 22 Aug 2018, 10:26
Forum: Swedish Corner
Topic: Talangfunderingar (final print pdf)
Replies: 9
Views: 734

Re: Talangfunderingar (final print pdf)

Det finns fler konstiga effekter med denna nya regel att behålla effekten från samtliga nivåer. STADIG PÅ FOTEN "NIVÅ 1: Det krävs två x i stället för en för att lyckas KNUFFA omkull dig. NIVÅ 2: Det går inte att KNUFFA omkull dig." Så der krävs fler sexor för att KNUFFA dig... men det går inte.
by Blatifagus
Fri 27 Jul 2018, 19:08
Forum: Swedish Corner
Topic: Errata - Sägner & Äventyrare
Replies: 0
Views: 392

Errata - Sägner & Äventyrare

På sidan 18 i tabellen för livshändelser för magiker, så har resultat 6 (Värvad) bara Närkamp 1 som färdighet. Alla andra livshändelser ger 2 färdighetspoäng. Jag antar att det skall vara Närkamp 2.
by Blatifagus
Wed 18 Jul 2018, 16:56
Forum: General
Topic: Artifact Dice
Replies: 13
Views: 1872

Re: Artifact Dice

To be certain, do Pride dice results over six add to the number of successes of the roll?
Yes
by Blatifagus
Fri 29 Jun 2018, 19:34
Forum: Swedish Corner
Topic: Talangförklaring - Tursam
Replies: 8
Views: 645

Re: Talangförklaring - Tursam

Hej, Så som talangen Tursam är skriven ser den ut att gälla både för fysiska och "skräck" kritiska skador. Är detta avsikten? Det är nog en miss. Den borde bara gälla fysiska skador eftersom den kontras med BÖDEL, och att ORÄDD skyddar mot skräck. Funkar TURSAM mot skräck också så blir ORÄDD ganska...
by Blatifagus
Wed 23 May 2018, 21:13
Forum: General
Topic: Starting Willpower in a Session
Replies: 26
Views: 3266

Re: Starting Willpower in a Session

This again (or still?). The "damage" you take by pushing dice, and rolling banes, is easily removed by taking a rest. Like ALL of it! You're not really wounded until you take a critical injury. I've been playing this for a couple of sessions now, and can honestly say that, the system works! Even for...
by Blatifagus
Wed 23 May 2018, 11:33
Forum: Swedish Corner
Topic: Hantverksfråga
Replies: 8
Views: 692

Re: Hantverksfråga

Ahaa!! ELLER vänta en vecka. Ja så går det när man läser fort och fel.

Men en vecka är väl ändå lite väl lång tid? Nåja. Det är en struntsak i sammanhanget.
by Blatifagus
Wed 23 May 2018, 08:26
Forum: Swedish Corner
Topic: Hantverksfråga
Replies: 8
Views: 692

Hantverksfråga

Jag upptäckte en märklig sak i beskrivningen av färdigheten Hantverk. Om man vill tillverka ett föremål (säg en metkrok) och misslyckas med slaget, så förbrukas materialet. Det är ju helt i sin ordning. Men sedan står det att man måste höja FV och vänta en vecka innan man kan tillverka samma föremål...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11