User avatar
Kosta
Site Admin
Topic Author
Posts: 1532
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:04

Re: Den mest saknade planeten i Coriolis?

Sat 22 Feb 2014, 12:17

Möjligt att mycket redan är spikat, men generellt gillar jag miljöer som är riktigt annorlunda och därmed olika det som finns i spelet i övrigt. Resterna av en krossad måne, en stor komet eller en mycket djup sjö skulle kunna vara intressanta miljöer. Man kan också renodla en miljö utifrån förekomsten av dyrbara saker som vatten (ett enormt isblock av sötvatten), järn, diamanter, guld och kvicksilver. Det borde kunna finnas miljöer som helt domineras av sådant, kanske med varelser med extremt hög halt av guld eller uran eller något annat grundämne.

En annan detalj är förstås enskilda personer. Även där kan man göra något av det mest extrema: extremt rik, extremt gammal (kanske finns det någon som är 150-200 år?), extremt begåvad eller extremt gift (200 fruar, 1000 barn - borde bli en ganska problematisk tillvaro med en viss syskonrivalitet...). Det är ju mycket fraktioner i Coriolis, men det skulle vara intressant med ett par riktigt mäktiga individer. De bör åtminstone kunna vara lokala maktfaktorer. Kul om de har fått sin makt på ett udda sätt.

På tal om det extrema - någonstans (på en stor asteroid?) finns det kanske en gigantisk bordell/casino med tusentals kurtisaner. Borde vara en intressant miljö, full av känsliga hemligheter. Kanske ägs stället av en mäktig bordellmamma? Bordellen skulle också kunna vara riktigt gammal med mängder av ritualer och traditioner. Droger och droghandlare kan vara viktiga.
Bra idéer - något liknande du nämner i sista stycket har Syndikatet skrivit om Lyxmånen Cala Duriha som kommer publiceras i Arams Hemlighet.
Fria Ligan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests