• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
 
Akhôrahil
Posts: 66
Joined: Tue 28 Jan 2014, 13:58

Tråden för regelfrågor om mutationer

Wed 26 Feb 2014, 20:03

Parasit

Text: Stjäla en poäng av valfri ge från offret
för varje mp du spenderar. Du kan inte
gå över ditt eget maxvärde. Effekten
läker inte permanent trauma.


Fråga: Kan du stjäla från flera olika GE samtidigt med en användning av mutantkraften?


Vilddjur

Text: Angripa en eller flera fiender på
armslängds avstånd med huggtänder
och klor. De tar skada lika med antalet
mp du spenderar. Pansar skyddar
på vanligt sätt.


Fråga: Tar alla fienderna lika mycket skada var som antalet MP du spenderar (ex: 4 i skada på varje fiende, för 4 MP), eller fördelar du ut lika mycket skada som antalet MP du spenderar bland dem (ex: 2 till fiende #1, 1 till #2, 1 till #3, för 4 MP)?
"Those who dream by day are cognizant of many things which escape those who dream only by night."
―Edgar Allan Poe, Eleanora
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 3817
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Wed 26 Feb 2014, 22:43

Parasit: Ja. Om du spenderar flera MP kan du fördela dem och stjäla poäng från olika GE samtidigt.

Vilddjur: Den totala skadan du delar ut är lika med antalet MP du spenderar. Du väljer själv hur skadan fördelas.
Fria Ligan
 
User avatar
Carrot
Posts: 259
Joined: Fri 23 Nov 2012, 11:44

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Thu 13 Mar 2014, 18:48

En till fråga om mutationen "Parasit" - När man "lånar" en annan mutants mutation, måste man då spendera ännu en MP för att använda den mutationen nästa runda, eller får man den gratis?
Ex. Bobby som har mutationen parasit spenderar en mp på att sno Vallys mutation Eldkastare. Nästa runda, när det är dags för Vally att använda Eldkastare, spenderar han då mutationspoäng nummer två, eller räknas den som mutationspoängen han använde när han snodde mutationen rundan innan?
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 3817
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Thu 13 Mar 2014, 19:28

Det krävs en till MP (och kräver ett nytt tärningsslag).
Fria Ligan
 
User avatar
Krönikören
Posts: 782
Joined: Sat 01 Mar 2014, 13:43

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Thu 13 Mar 2014, 19:39

En annan fråga ang. Parasit: innebär "eget maxvärde" det värde man har i GE (dvs. man måste ha tagit trauma för att kunna stjäla) eller är det maxvärdet för mutanter, dvs. GE 5 ?
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 3817
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Thu 13 Mar 2014, 20:43

Eget maxvärde är ditt eget värde, när du är oskadd och inte har tagit någon trauma.
Fria Ligan
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 3817
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Thu 13 Mar 2014, 20:43

Eget maxvärde är ditt eget värde, när du är oskadd och inte har tagit någon trauma.
Fria Ligan
 
User avatar
Krönikören
Posts: 782
Joined: Sat 01 Mar 2014, 13:43

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Thu 13 Mar 2014, 22:56

Ok, då behöver man alltså vara lite omtöcknad för att använda mutationen eller kan man stjäla GE som ändå och "vaska" dessa? :)
 
User avatar
Tomas
Site Admin
Posts: 3817
Joined: Fri 08 Apr 2011, 11:31

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Thu 13 Mar 2014, 23:21

Du kan "stjäla" GE även om du är fullt läkt - offret tar skada, men du påverkas inte. Detta gäller alltså den första av mutationens tre effekter.
Fria Ligan
 
Forse
Posts: 6
Joined: Tue 25 Mar 2014, 05:48

Re: Tråden för regelfrågor om mutationer

Tue 25 Mar 2014, 06:19

Om en röt-ätare använder sin mutation för att återhämta GE eller utstöta röta mot en fiende...

1. Slipper hon rulla en tärning för att se om rötpoängen blir permanenta?

2. Kan förmågan använda permanenta rötpoäng? Försvinner de i så fall?

(I texten står det att man "förbrukar" resp. "konsumerar" rötpoäng för att använda förmågan)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
GZIP: Off